Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors Amerikā iepazīstas ar BMW X7 (video)

    Publicitātes foto

    Jaunākie raksti

    Amerika – lielo iespēju zeme, ar uzsvaru uz lielo – “Everything is big in America” un tas ir tikai normāli, ka BMW ir izvēlējies radīt vēl lielāku SUV un tam būs pieprasījums, bet ir viens milzīgs jautājums, proti, vai būs pietiekams pieprasījums arī Eiropā, tāpēc es devos uz Lasvegasu, lai mēģinātu to saprast.

    Pirmajā gadā globāli paredzēts pārdot ap 60 tūkstošu vienību un man ir grūti saprast, tas ir daudz vai maz, bet es saprotu to, ka lielāko daļu nosmels paši amerikāņi.

    Reklāma

    Tehniskā puse

    Pirms es ieslīgstu ciparos, pieminēšu, ka praktiski visus SUV BMW ražo Amerikā Dienvidkarolīnas rūpnīcā un tikai X1 un X2 tiek ražoti Vācijā, šiem abiem mazajiem SUV atšķiras platforma. Pieminu Amerikas ražotni es dēļ iemesla, ka tas pamatīgi izmaina pieejamo dzinēju klāstu.

    Aktuālās G paaudzes SUV dzinēji praktiski neatšķiras un X7 ir pieejams ar tieši tiem pašiem dzinējiem, ar kuriem X5, kuru mēs pavisam nesen izmēģinājām, proti vienu benzīna dzinēju un diviem dīzeļdzinējiem.

    Vienīgais benzīna pārstāvis ir trīs litru sešu cilindru xDrive 40i ar 340 Zs (450 Nm) un abi dīzeļdzinēji arī ir trīslitrīgi – xDrive 30d ar vienu maināmās ģeometrijas turbīnu un 265 Zs (620 Nm) un M50d ar četrām turbīnām un 400 Zs (760 Nm). Pastāv vēl tāds xDrive50i 4.4 litru benzīna dzinējs ar divām dubultrites turbīnām un 462 Zs (650 Nm), bet Eiropas tirgum tas nav paredzēts visdrīzāk pārāk lielo izmešu dēļ. BMW ir pieejams moderns šāds dzinējs jaunajai astotajai sērijai ar 530 Zs (750 Nm), bet tā kā auto tiek ražots Eiropā, tad Amerikā ražotajiem tas pagaidām nepienākas. Kuluāros tiek baumots, ka X7 to dzinēju varētu kaut kad iegūt, bet tas nav apstiprināts un tādēļ pagaidām paliek vien baumu līmenī.

    Visi X7, protams, tiek aprīkoti ar xDrive visu četru riteņu piedziņu un ZF astoņu ātrumu automātisko ātrumkārbu.

    Vizuālās lietas

    Kaut X7 pieturas pie jaunā BMW vizuālā koncepta, tas diezgan pamatīgi atšķiras no saviem mazākajiem brāļiem un auto izmērs nav vienīgā atšķirība. Internets ir pilns ar apsmieklu fotogrāfijām, kas parodē BMW lēmumu veidot tik milzīgu radiatora resti un tiem autoriem var daļēji piekrist – parastajā versijā bez M Sport pakotnes tā izskatās nedabīgi liela. Sportiskā pakotne mazliet “apēd” restes formas un kopskats ir labāks, tomēr būs jāpaiet kādam laikam, lai mēs pie tās pilnībā pierastu.

    Auto standarta komplektācijā tiek aprīkots ar 20 collu diskiem un mēs varam “apgreidoties” līdz 22 collām, ar kādu izmēru bija aprīkotas arī visas izmēģinājuma automašīnas un lielajam SUV pienākas arī visas M Performance lietiņas – bremzes, izplūdes sistēma un arī vizuālā pakotne.

    Kopā X7 ir pasūtams trīs dažādās sēdekļu konfigurācijās – standarta piecvietīgs, sešvietīgs un septiņvietīgs. Sešvietīgā versija no septiņvietīgās atšķiras ar to, ka otrajā rindā ir divi dalīti sēdekļi ar lidmašīnas stila elkoņbalstiem – klasiski amerikāniski.

    Interjerā nav milzumdaudz atšķirību no X5, bet viss ir mazliet kvalitatīvāk nostrādāts it īpaši visas vadības pogas – gan uz stūres, gan arī logu nolaišanas pogas ir glītākas un tām ir foršāk pieskarties. Vietas ir daudz gan otrajā, gan arī trešajā rindā un es pilnīgi brīvi varētu tur sēdēt kādu brīdi, katrai sēdekļu rindai ir sava klimata kontrole un kopā tās sanāk 5 neatkarīgi vadāmas zonas, jo pēdējai rindai nav katram beņķim sava temperatūras regulēšanas iespēja un, protams, katrs sēdeklis ir apsildāms. Haha nē, meloju – apsilde nepienākas otrās rindas vidējai sēdvietai, kas tāpat ir parodija par ērtu sēdēšanu. Viss pārējais neatšķiras un varam lasīt manā X5 izmēģinājumā.

    Braukšana

    Es ļoti daudz par šo nerunāšu, jo man patiešām gribas X7 izmēģināt Latvijas apstākļos un es ceru, ka pavisam drīz man tāda iespēja arī būs. Kopumā gaitas īpašības man nepatika, paskaidrošu iemeslu.

    Uzreiz ir jāsaprot, ka X7 nav limuzīna SUV, tas vienkārši ir lielāks SUV un ir primāri radīts Amerikai. Pilnīgi iespējams, ka X7 nemaz sākotnēji netika paredzēts Eiropai, bet noteiktu importētāju spiediena dēļ auto tika pielāgots un tas ir ar visām tā izrietošajām sekām. Kas ir pirmā asociācija, kas iešaujas galvā, kad iedomājamies BMW? Pareizi, braukšanas īpašības un BMW gandrīz vienmēr ir spējis izpildīt visas patērētāju uzliktās braukšanas prasības un arī SUV ir sportiskas gaitas spējas, ja mēs tādas pieprasām. Ar X7 ir savādāk, tam auto ir laupīts sportiskums. Adaptīvajai pneimatiskajai piekarei, kas ir X7 standartaprīkojumā, ir lieliskas regulācijas iespējas un sportiskumu panākt ir diezgan vienkārši. Dažbrīd pat tieši komfortu ir panākt grūtāk, ar ko es, piemēram, saskāros Audi Q5 izmēģinājumā. Tomēr X7 pat Sporta režīmā ir tik ļoti mīksts un pat ļengans, ka var piemesties jūras slimība. Pa taisnu ceļa posmu, protams, klusums un komforts ir vienkārši debešķīgs, bet viss izmainās līkumotos ceļa posmos, kad auto paliek tik ļoti neveikls, ka sametas pat bail un Nāves ieejas kalnu serpentīni ir dikti līkumoti.

    Atgriezīšos mazliet pie klusuma salonā – tas gan ir vienkārši kaut kas, šķiet tik kvalitatīvi nopakotu salonu es sajutu tikai Rols-Royce izmēģinājumos un tas tiešām ir kā vērts, bet tā nav BMW pamatīpašība un ja mēs gribam nopirkt milzīgu un dārgu SUV ar ultra komfortu, tad pērkam RR Cullinan, BMW tomēr ir par un ap braukšanas niansēm un sajūtām, ko tas dod.

    Secinājumi

    Kamēr neesi runājis ar Amerikas iedzīvotājiem, ir grūti izprast viņu domāšanu. Pirms gada Ņujorkā es pāris dienas viesojos pie viena krievu pāra, kas diezgan ilgi jau dzīvo Amerikā un es pat nevarēju iedomāties, ka Austrumeiropas cilvēki var tik ļoti izmainīties, pielāgoties amīšu dzīves stilam. Amerikā reti kurš pērk auto iedziļinoties tehniskajā specifikācijā – noteicošais ir cena, precīzāk mēneša maksājums, tāpēc par pircējiem cīnās nevis auto ražotāji, bet finanšu iestādes. Ir maz naudas – pērkam mazu auto, naudas paliek vairāk – pārejam uz ko lielāku un tā līdz bezgalībai. Tieši tas pats attiecas uz māju – naudas nav, dzīvojam mazā, sākam pelnīt vairāk – pārceļamies uz lielāku un tā desmit gadu laikā viņi var vairākas reizes pārcelties un tas ir tikai normāli. Mēs nopērkam īpašumu kredītā uz 40 gadiem un visu mūžu tur arī dzīvojam. OK, varbūt es mazliet dramatizēju Latvijas situāciju, bet tas ir tikai lai saprastu ideju.

    BMW X7 ir radīts, lai amerikāņiem būtu iespēja iztērēt vairāk naudas, tas nav septītās sērijas limuzīna paaugstinātas caurgājamības versija, tas vienkārši ir lielāks X5 un tas ir slikti. BMW X5 gan aktuālajā paaudzē, gan arī iepriekšējās divās paaudzēs bija nopērkams ar septiņām vietām, tāpēc X7 tā nav unikāla īpašība pat neskatoties uz to, ka trešā rinda X7 ir plašāka, ērtāka un modernāka.

    Nesaprotiet mani nepareizi – X7 ir glīts auto, kvalitatīvi būvēts un super komfortabls, bet vai tas ir īsts BMW? Nē, tas ir amerikāņu auto un visi amerikāņu auto fani var uzgavilēt, ka beidzot viņu prasībām ir radīts kvalitatīvs eksemplārs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tramvajs ble
    22.03.2019 21:06

    X7 apzīmē cik latviešu cilvēku mūžus vajadzētu,, lai šādu nopirktu.

    Kursors.lv
    22.03.2019 21:18
    Reply to  Tramvajs ble

    Lai nu cena motivē strādāt gudrāk un vairāk nevis čīkstēt!

    Alberts Kviesis
    23.03.2019 07:39

    Apskats maigi sakot nekvalitatīvs

    Alberts Kviesis
    23.03.2019 07:42

    (Domāts par video daļu. Lai apskatu sameistarotu, uz ASV nebija jābrauc. Apskatniekam galvā sakāpis. Teksts – diletantisks, autors – šarlatāns)

    Kursors.lv
    23.03.2019 07:48

    Smaga nedēļa bijusi, ka agrā un saulainā sestdienas rītā jau tik daudz negatīvisma? :)

    Un tagad konkrēti un pa punktiem: ko šādā video tavuprāt bija jāparāda un jāpastāsta?

    Artis
    23.03.2019 12:59

    Pārāk daudz tiek atkārtots par to, ka 50i nebūs Eiropā pieejams, it kā nekas cits nebūtu ko teikt, tas pats ar radiatora resti, pie kuras jāpierod.
    Kā arī ausis sāp no šiem “plastmasish” “metrs astoņdesmit astoņish” u.c. žargoniem.
    Piekritīšu par to, ka šāda video apskata dēļ brauciens uz Jū Es Ei šķiet kā zīmēšanās – re, mēs arī varam.

    Kursors.lv
    23.03.2019 13:35
    Reply to  Artis

    Jep, varam! Tagad tik jāturpina veidot šādi video, lai ar pieredzi tos varam padarīt labākus.

    Janis
    25.03.2019 10:24

    Pa ceļam uz ASV paskatieties pieredzējušu YouTube auto blogeru veikumu. Izveidojiet savu šablonu un aiziet. Šis tiešām bija apskats neparko.

    Astro
    25.03.2019 08:03

    Jāpievienojas, ka apskats nav veikts kvalitatīvs un pietiekami informatīvs, un nesaku to tāpēc, lai vienkāŗši kritizētu, bet gan lai nākotnē uzlabotu kvalitāti.
    Apskatnieks ļoti daudz atkārtojās, gan par resti gan par 50i nepiejamību – reāli apnika un parāda, ka nav īsti ko teikt. Ko darīt – apsaktīties labākos ārzemju youtube auto apskatus, kur var pamācīties apskatu struktūru – dziļāk interneta izpētīt auto tapšanas vēsturi, interesantus faktus, tuvāko konkurentu salīdzinājums utt.
    Vizuālais materiāls – oriģinālsaturs ļoti mazs, no tik daudz braukšanas skatiem nav jēga (tas ir saistībā arī ar saturu). Risisnājums – atkal, mācoties no ārzemju kolēģiem, apskatīt tādas lietas, kā bagāžnieks ar nolaistiem aizmugurējiem sēdekļiem, tā tilpums abos variantos, atvērt kapotu, papriecāties par skaisto motora pārsegu, pieminot kādu intereantu faktu par dzinēju (ja tādu var atrast) utt.
    Rezumējot, gribas lielāku izpētes darbu no autora puses, tas šādu apskatu padarītu interesantāku.
    Tā pat, kā piekari var uzlabot, ticu, ka arī apskatus var :)

    Kursors.lv
    25.03.2019 10:29
    Reply to  Astro

    Nu, re, paldies par saturīgu komentāru! Ņemam, lūdzu, vērā, ka šis mums ir tikai otrais auto video. Un jau ir labāk nekā bija pirmajā reizē. Tagad tik atliek strādāt, strādāt, strādāt un arī video kļūs tikai saturiski un vizuāli kvalitatīvāki. Turamies kopā, OK? :)

    Skābene
    26.03.2019 08:21

    X7 jau ir ieradies Rīgā un stāv dīlera pagalmā. Nepacietīgie jau var iet aptaustīt, nav jābrauc uz Amēriku. :)

    Reklāma