Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei atver kiberdrošības centru pašā Eiropas sirdī

    Jaunākie raksti

    Lai sekmētu savas iespējas piedalīties Eiropas valstu 5G mobilo sakaru tīklu izbūvē, Huawei nācies izveidot Cyber Security Transparency centru Briselē. Eiropa vēl arvien svārstās starp atļauju būvēt vai nebūvēt 5G sakaru tīklus, izmantojot Huawei tehnoloģijas. Vairākas Eiropas valstis, kuru skaitā ir arī Vācija, uzskata, ka nav nekādu pierādījumu par Huawei spiegošanu Ķīnas valdības labā, bet tomēr paprasīs garantiju, kas slikta iznākuma gadījumā ļautu apsūdzēt un notiesāt Huawei vadību.

    Lielbritānija ir mazāk pielaidīga, tiek ziņots, ka briti ne tikai neizmantos Huawei 5G tehnoloģijas, bet tiek plānota arī atteikšanās un daļēja Huawei 4G tīkla tehnoloģiju nomaiņa pret citu ražotāju tehnoloģijām.

    Reklāma

    Huawei cer ar jaunā Cyber Security Transparency centra izveidi sekmēt uzticamību savām tīkla tehnoloģijām, kā arī uzlabot drošības standartus un to pārbaudes mehānismus. Huawei valdes locekļi jau vairākkārt publiski izteikušies, ka uzņēmums nesadarbojas ar Ķīnas valdību, kā arī Huawei nav nevienā savā produktā iestrādājis nevienu pieeju spiegošanai vai datu nosūtīšanai trešajām pusēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    11.03.2019 16:21

    Huawei var teikt ko grib, bet to ka uzņēmumā ir Huawei Komunistiskās partijas komiteja, kuru vada 25 gadus uzņēmumā nostrādājošais Zhou Daiqi, kas laika gaitā ieņēmis dažādus amatus (chief engineer, director of the hardware department, head of the research centre in Xi’an). Un ja partija prasīs izveikt noteiktas darbības, Huawei to nedarīs?
    Dibinātāja Ren Zhengfei armijas pagātni vēl var norīt (lasi, strādāja armijā par oficieri).
    Bet kā noliegt, ka Huawei bizness nav saistīts ar valsti, ja atbildes gājienā par Ms Meng (Huawei dibinātāja meita un vienlaicīgi arī kompānijas CFO) aizturēšanu tiek izraidīti divi Kanādas diplomāti?

    SS
    11.03.2019 18:49
    Reply to  wils

    Tu neesi kaut ko sajaucis ? Te nav Delfi vai TVnets ar smadzeņu skalošanu “pareizajā” virzienā !!!

    Krotow
    11.03.2019 19:26
    Reply to  SS

    Vēl viens idejiskais uzradies.

    Krotow
    11.03.2019 19:39
    Reply to  wils

    Jā, interesanta situācija. Uzskatīt visus armijā dienējušos par potenciāliem ienaidniekiem nav jēgas. Taču autoritārie režīmi, kas reiz bija komunistiskās diktatūras, ir cits stāsts. Tur nevar atteikties izdarīt pakalpojumu savai valstij, ja valsts vadība tev palūdz. Tu to darīsi par brīvu un ar smaidu sejā. Vai arī labākajā gadījumā tavs bizness pārstās eksistēt un sliktākajā gadījumā pats pazudīsi no aprites. ASV, veidojot valsts mēroga sakaru tīklu, piesardzība pret Huawei ir saprotama. Tam, kurš tīklu veidojis, ir visas iespējas atstāt tur pakaļdurtiņas gadījumam, ja vajag. Un nav obligāti jānoklausās sarunas un jālasa pasts. Pietiek pareizajā brīdī aizsūtīt tīklā komandu, kas visas sakaru iekārtas vienkārši atslēdz. Un izmantot apjukuma brīdi.

    Uldis Krastiņš
    12.03.2019 21:08
    Reply to  Krotow

    Amerikāņi vēlās paturēt backdoor tikai sev. Par Snowdenu visi aizmirsuši.

    Reinis Rozitis
    13.03.2019 10:07

    Nav aizmirsuši, bet ja paši nav spējigi (nejūt vēlmi/vajadzības/negribās maksāt/ir risks, ka pēcāk visi jāķersta ar KNABu utt) nodrošināt infrastruktūru un jāpaļaujas uz third-party (teiksim Latvijas variantā ideāls, lai arī varbūt utopisks, risinājums būtu ļaut/uzdot, piemēram, tam pašam Mikrotikam kā iekšejam uzņēmumam visas iekārtas salodēt), tad vienkārši jāizvēlas ar ko sadarboties ar visām izrietošajām sekām..

    Loģiski, ka daudz vairāk paļaujamies uz amerikāņiem (un faktiski līdz šim neviens cits nav bijis nekāda opcija) tad mums arī ir jālieto, piemēram, qualcoms nevis huavejs ..

    wils
    13.03.2019 13:46

    Bez amerikāņiem un ķīniešiem ir arī Eiropas ražotāji, kas piedāvā 5G sakaru iekārtas.

    Reinis Rozitis
    13.03.2019 23:35

    Qualcoms bija tikai piemērs (attiecībā uz Huawei) , loģiski, ka var spraust Eiropas torņus.. Nu vismax publiski nepatika ir konkrēto uzņēmumu.

    Reklāma