Web Analytics
More
    Reklāma

    Merkele pieprasīs no Huawei oficiālu apstiprinājumu par nesadarbošanos ar Ķīnu

    Jaunākie raksti

    Kamēr ASV vispār nevēlas nekādu saistību ar Huawei 5G mobilo datu tīkla tehnoloģijām, Vācija grasās rīkoties daudz pragmatiskāk – Vācijas kanclere Angela Merkele pieprasīs no Huawei oficiālu garantijas dokumentu, ka uzņēmums nenodos Ķīnas valdībai nekādu informāciju.

    Tikai pēc garantijas sniegšanas Huawei tiks pielaists pie iespējas veidot 5G tīklu Vācijā. Tāpat Vācija grasoties veikt pārrunas ar Ķīnas valdību, lai arī Ķīna oficiāli apstiprina izvairīšanos no iespējamas spiegošanas.

    Reklāma

    Huawei, visticamāk, nāksies sniegt šādu garantiju, jo Vācijas ultimātam varētu sekot visa Eiropas Savienība. Eiropas Savienība ir milzīgs tirgus, kas viens no pirmajiem grasās ieviest 5G.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    McB
    06.02.2019 16:17

    DD-WRT taču “bāzējas” Vācijā! Nu kur problēma samaksāt tiem koderiem, lai visādiem mazajiem Huawei verķiem uztaisa DD-WRT versiju? Dzelzis Huawei, softs DD-WRT un problēma risināta.
    Var arī pieprasīt Huawei firmware sources. Kas ta tur slēpjams? Neba nu pēkšņi kautkur Āfrikā (kas daļēji jau ir Ķīnas Ķīna) sāks ražot Ķīnas produktu pakaļdarinājumus.
    Kaukādi TP/ToTo/hvz-linki jau mēģināja taisīt Ubnt pakaļdarinājumus. Nu nepirka ne1!

    P.S. Ja vel Mikrotiks iemācītos nebakāt visādu drazu savos 17Gā routeros – vispār nekur Eiropā nevajadzētu Huawei SOHO routerīšus.

    Reinis Rozitis
    06.02.2019 18:08
    Reply to  McB

    Satraukums jau imo nav par “mazajiem verķiem”, bet par bāzes stacijām u.c. infrastruktūras iekārtām.

    Otrs – var pieslieties sazvērestības teorija piekritējiem vai nē, bet mūsdienās firmware vai OS ir tikai viens no vektoriem, (industriālajā) spiegošanā visi raizējas par “caurumiem” hardwares līmenī (tāds parasts piemērs ir nesenā Intel ķeska ar Spectre / Meltdown (un tām sekojoši atvasinājumi), kur “noplūde” bija nesaistīta ar programmatūru, daži (vendori, protams, tai skaitā pats ražotājs) zināja sen, citi vēlāk, līdz gala lietotājiem brēka nonāca pašiem pēdējiem krietni vēlāk).

    Skābene
    07.02.2019 09:45

    Frau Merkel pieeja ir pragmatiska, ņemot vērā publicētos faktus par Tēvoča Sema veikto Frau Merkles noklaušanos, izmantojot sabiedrotās NATO valsts ražoto sakaru tehniku.
    Vācieši zina, ka viņus noklausījās un noklausīsies, un nav starpības, kur ražota tehnika. Jautājums ir par iespējām šo procesu daudz maz kontrolēt!

    McB
    09.02.2019 13:39
    Reply to  Skābene

    Tā noklausīšanās bija Merkeles mobuilā operatora laža. Tāda pati laža ko izmanto krievi lai klausītos ukraiņus. Palasies par SS7 protokolu un par viņa “sekjūrumu”. Tas ir kaukāds ārprāts.
    Paņem uztaisi kaukādu fiktīvu Okartes firmeli un dabū pieeju visas pasaules mobilajiem. Ne1 muļķis to neierobežo.

    Reklāma