Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija turpinās izmantot Huawei, neesot pierādījumu par spiegošanu

    Jaunākie raksti

    Vācija drošības iestādes izteikušās skeptiski par iespējamiem liegumiem izmantot Huawei izstrādātās 5G tīkla tehnoloģijas. Vācija norāda, ka neviens vēl nav piedāvājis uzskatāmus pierādījumus Huawei spējai un vēlmei spiegot Ķīnas valdības labā. ASV valdība jau vairākus mēnešus spiežot Vāciju atteikties no Huawei tehnoloģiju izmantošanas mobilo sakaru tīklos.

    Jau iepriekš bija zināms, ka Huawei radušās problēmas ar 5G tīkla tehnoloģiju infrastruktūras piegādi Austrālijai un Jaunzēlandei, tikko paziņots, ka no Huawei 5G infrastruktūras atteikusies Lielbritānija. Turklāt Lielbritānija tuvāko divu gadu laikā noņems visu Huawei 4G infrastruktūru. No Huawei šobrīd aktīvi izvairās arī ASV.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek atgādināts, ka WikiLeaks un Snoudens apgalvoja, ka Nacionālās drošības aģentūra (angļu: National Security Agency/Central Security Service, NSA/CSS) esot izspiegojusi vairākas Vācijas varasiestādes ar Cisco tīkla ierīcēs izvietotu spiegošanas aparatūru. Cisco ir ASV bāzēts uzņēmums.

    Kas no jums ir bez grēka, tas lai pirmais met akmeni uz viņu!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mao
    18.12.2018 09:32

    Komunistiskās ķīnas propoganda? :E

    Skābene
    18.12.2018 09:37

    Vispār jau feini, ka Vāciešiem ir iekšā pateikt, ka tas nav “ticības” jautājums, bet pierādīšanas pienākums. Ja akli tic visam ko saka CIP, tad var sanākt kā T.Blēram Irākas jautājumā.

    Skābene
    18.12.2018 09:39

    Un kam tic LV 5G ieviesēji, Amerikāņiem, Vāciešiem, Krieviem, vai Ķīniešiem?
    Jeb mūsejiem vienalga, galvenais, ka pa lēto!?

    Pumba
    18.12.2018 10:39
    Reply to  Skābene

    Mūsējie tik ‘otkatiem’. Tas ir kaut kas taustāms un nesaistīts ar reliģiju. :)

    18.12.2018 10:51

    Tas ir katra paša izvēles jautājums. Kādu pasauli mēs gribam? Kur “liek pie sienas” tāpēc, ka kāds tā ir izdomājis un citus pārliecina par savas rīcības pareizību, pat misiju? Pārliecināšana notiek IT pasaulē vienkārši. Paši spiegi iebļaujas: “Ķeriet spiegu!”. Anonīmi, bet ļoti skaļi pabļaustās. Tas pats bija ar Kaspersky Lab. Es strādāju pie šīs bļaustīšanās analīzes ASV avīžu slejās. Tikmēr Kaspersky Lab mēģina uzveidot nākones modeli uzticamības konstantai pārbaudei IT industrijā.

    18.12.2018 10:58
    Reply to  Valdis

    Kur “liek pie sienas” tāpēc, ka kāds tā ir izdomājis un citus pārliecina par savas rīcības pareizību, pat misiju? Tu par Krieviju, ja?

    18.12.2018 11:16
    Reply to  Artis Ābols

    Manā rīcībā ir faktoloģiskā informācija, tajā skaitā daudz no Kaspersky Lab un tajā skaitā par Krievijas specdienestu ļaunprogrammatūras uzbrukumiem Latvijā un citviet pasaulē. Tie ir PIERĀDĪJUMI. Un savas Kremļa Solovjova cienīgās diskusijas metodes iebāz sev…

    Kristaps Skutelis
    18.12.2018 11:33
    Reply to  Valdis

    Vēl viens tik nesavaldīgs komentārs un turpmāk varēsi izdrukāt savus komentārus, sarullēt un pats sev iebāzt. Skaidrs? Atradies te pierādījumiem bagātais faktologs!

    18.12.2018 18:28

    Esmu piedāvājis un turpinu piedāvāt zināma ražotāja risinājumus, jo zinu no prakses, testiem un savām pārbaudēm, ka neviens cits nav tik efektīvs Krievijas kibernoziedznieku un specdienestu ļaunprogrammatūras atklāšanā. Tas ir mans finālais komentārs Kursors.lv. Esmu gana daudz izstrīdējies internetā ar kremliniem par Latvijas tēmām un tērēt savu laiku vēl arī šeit uz oponentiem, kas piekopj līdzīgas metodes, man nav vēlēšanās.

    Kristaps Lācis
    18.12.2018 12:55

    To viņiem pačukstēja kaspersky..

    Reklāma