Web Analytics
More
    Reklāma

    Tele2 par 30% palielina klientiem pieejamo datu apjomu, ceļojot ārpus Latvijas

    Jaunākie raksti

    Latvijas iedzīvotāju vidū pieaug vēlme lietot mobilo internetu arī ārvalstīs, tādēļ no janvāra vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” saviem klientiem, kuriem ir kāds no bezlimita tarifu plāniem, nodrošina iespēju Eiropas* valstīs lietot par 30% lielāku datu apjomu. Saskaņā ar “Tele2” tīkla datiem, 2018. gadā privātpersonu datu kopējais patēriņš ārzemēs palielinājās par aptuveni 60%, salīdzinot ar 2017. gadu.

    “Cilvēki arvien biežāk lieto internetu mobilajos telefonos darba un mācību vajadzībām, kā arī izklaidei un norēķiniem, tostarp, arī ceļojot un atrodoties ārpus Latvijas. Mūsu dati rāda, ka pērn ārvalstīs viens lietotājs patērēja vidēji 1,2 GB datu, gada laikā šim apjomam pieaugot par 30%,” stāsta “Tele2” komercdepartamenta direktors Raivo Rosts. “Līdzīgi kā Latvijā, ārvalstīs klienti vēlas lietot datus brīvi, nesatraucoties par pārtēriņu, tādēļ arvien populārāki kļūst bezlimita tarifu plāni, kur pieejamais datu apjoms, ko var lietot, atrodoties ārzemēs, ir pietiekams.”

    Jāatzīmē, ka aizvadītajā gadā visvairāk datu ārvalstīs tika patērēts jūlijā un augustā, kas skaidrojams ar aktīvu atvaļinājumu laiku, cilvēkiem dodoties ārpus Latvijas.

    “Tele2” klienti, kuri izmanto bezlimita tarifu plānus, no šī gada 1. janvāri var patērēt būtiski lielāku datu apjomu Eiropas valstīs* bez papildu maksas. Piemēram, “Zelts Bezlimits” tarifu plāna lietotāji var izmantot 8,5 GB iepriekšējo 6 GB vietā. Par 2GB attiecīgi ir arī palielināti bezmaksas datu apjomi tarifu plāniem “Zelts Bezlimits skolēniem” un “Zelts Bezlimits jauniešiem”. Visiem tarifu plāniem ir arī samazināta maksa par iztērētajiem datiem, ja tiek pārtērēts bezmaksas datu apjoms. Plašāku informāciju par tarifiem varat atrast www.tele2.lv.

    *Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs. Mobilo sakaru izmantošanā ārvalstīs pēc pašmāju tarifiem ir domāta tiem, kuri laiku pa laikam izbrauc no dzīvesvietas valsts vai kuriem ir pastāvīga saikne ar citu valsti, piemēram, studējot vai strādājot ārzemēs. Tā nav domāta pastāvīgai mobilo sakaru izmantošanai ārzemēs. Kad izmantojat viesabonēšanu, zvanu un īsziņu skaits nav ierobežots, bet uz datu izmantošanu pēc iekšzemes tarifiem attiecas ierobežojumi un noteikumi, kas atkarīgi no jūsu līguma veida. Proti, pārsniedzot saprātīgu datu pārraides apjomu, par kuru viesabonēšanā maksājat kā mājās, var nākties piemaksāt par datu pārraidi atbilstoši ES mēroga (vairumtirdzniecības) tarifam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.01.2019 10:13

    Kad bija jāceļ tarifi, tad visi trīs operatori brēca vienotā unisonā, Latvijā jau tā viss ir zem pašizmaksas, nekur nav tik lēti, jau sen bija laiks celt cenas. Aptaisījās un tagad jau klusiņām gan Tele2 gan Bite jau dala kaktu piedāvājumus un aizejošo klientu atpakaļ atpirkšanas piedāvājumus.
    Nu ko lai saka, labi ka tā, mums visiem no tā atlec kāds labums, jo tagad pārējiem jāpārspļauj konkurenta piedāvājums! :D

    as
    15.01.2019 10:16

    Lietoju abus operatorus: LMT un Tele2. Novēroju, ka zona un sakari abiem ir apmēram vienādi – kur vienam nav, tur otram ir un otrādi, bet cena T2 ir ievērojami zemāka. Protams, dažādi tarifi, bet pie LMT neizdevās sarunāt neko mazāku par dārgu datu bezlimitu, kas manā ieskatā, ir nepieciešams tikai jauniešiem un dažiem cilvēkiem, tele2 ir stipri elastīgāki uz ierobežota datu apjoma tarifiem. LMT bezlimita datu plānu ārzemēs dod tikai 4GB, ja tele2 dod 2x vairāk, tad man vispār nav, ko teikt.

    Čiekurs
    15.01.2019 10:50

    Es gan teiktu, ka tas ir tikai normāli laika gaitā celt pieejamo datu apjomu, jo tas globāli pieaug visur un visās jomās. Nevajag pīt iekšā konspirācijas un citus mošķus.

    Krotow
    15.01.2019 10:57

    Šoreiz jāsaka divgovij paldies. Radiniecei 1 dienas braucienam uz Zviedriju datu savienojums bija pašā laikā.

    15.01.2019 12:48

    LMT arī pacēla no 5 uz 7 GB.

    as
    15.01.2019 16:24

    https://www.lmt.lv/lv/it-apraksts rāda, ka ir 5Gb, kas man jau ir pārsteigums, jo nesen bija 4GB! Ne mans.lmt, ne epastā arī neko jaunu neatrodu

    Kursors.lv
    15.01.2019 21:16

    Labi cilvēki man izskaidroja, ka šī lieta nav specifiska tikai Tele2, bet visiem operatoriem mainās viesabonēšanas pakalpojumu vairumtirdzniecības maksa un tas ietekmē arī operatoru piedāvājumu – dabūsim vairāk datus par zemāku cenu. Respektīvi, Tele2 ir malači, ka dod vairāk datus (daļa no izmaiņām esot bonuss), bet nav malači, jo ne līdz galam izskaidro šo viesabonēšanas cap lietu.

    “No 2017. gada 15. jūnija vidējā vairumtirdzniecības maksa, ko apmeklētā sakaru tīkla operators var noteikt viesabonēšanas pakalpojumu sniedzējam par regulētu datu viesabonēšanas pakalpojumu sniegšanu, kas veikta minētajā apmeklētajā sakaru tīklā, nepārsniedz aizsargvērtību EUR 7,70 par pārraidīto datu gigabaitu. Minēto maksimālo vairumtirdzniecības maksu 2018. gada 1. janvārī samazina līdz EUR 6,00 par gigabaitu, 2019. gada 1. janvārī – līdz EUR 4,50 par gigabaitu, 2020. gada 1. janvārī – līdz EUR 3,50 par gigabaitu, 2021. gada 1. janvārī – līdz EUR 3,00 par gigabaitu un 2022. gada 1. janvārī – līdz EUR 2,50 par gigabaitu. Neskarot 19. pantu, to saglabā EUR 2,50 apmērā par pārraidīto datu gigabaitu līdz 2022. gada 30. jūnijam.”

    Avots: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2017:147:FULL&from=LV

    Jānis
    16.01.2019 01:53

    Pie citādas kompānijas man jau pasen ir 10Gb pa Eiropu.

    Reklāma