Web Analytics
More
    Reklāma

    LATA aicina studentus diplomdarbiem izvēlēties IT nozarei aktuālas tēmas

    Jaunākie raksti

    Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) aicina Latvijas augstskolu studentus, kuri izstrādā bakalaura vai maģistra darbu 2018./2019. akadēmiskajā gadā, izvēlēties ar atvērtām tehnoloģijām saistītu tēmu un piedalīties LATA akadēmiskā atbalsta programmā. Programmas mērķis ir veicināt Latvijas augstskolu un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumu ciešāku sadarbību.

    Akadēmiskajā programmā LATA biedri studentiem piedāvā 22 tēmas, tostarp  tēmas par programmēšanas apguvi sākumskolās, testēšanas standartiem, progresīvo tīmekļa lietotņi izstrādi, pilna teksta sistēmu indeksēšanu, blokķēdēm, mašīnmācīšanos, eSpeakEdit redaktora izstrādi, atvērtā pirmkoda biznesa vadības sistēmu izstrādi, lietu interneta pielietojumu u.c. tēmas.  Atbalsta programmā studenti var piedalīties ar savām tēmām, ja tās atbilst LATA mērķiem un ir aktuālas LATA biedriem.

    Reklāma

    Minimālais atbalsts, ko nodrošina LATA biedrs tēmai, ir konsultants. Papildus LATA biedrs pēc saviem ieskatiem kopā ar tēmu var nodrošināt studentam materiāltehnisko bāzi, tehnisko atbalstu, stipendiju vai sniegt cita veida atbalstu darba izstrādes procesā.

    LATA akadēmisko programmu atbalsta LATA biedri: SIA “Autentica”, SIA “Wunder Latvia”, SIA “Odo”, SIA “Allegro IT”, AS “Latvijas valsts meži”, Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”, SIA “Lattelecom”, Oracle.

    Lai pieteiktos atbalstam bakalaura vai maģistra darba izstrādes procesam, students iesniedz motivācijas vēstuli, augstskolas rekomendāciju un izvēlētā darba tēmu līdz 2019. gada 14. janvārim, nosūtot uz e-pastu: lata@lata.org.lv. Rezultāti par atbalsta ieguvi darba izstrādes procesam tiek publicēti LATA mājas lapā lata.org.lv līdz 2019. gada 28. janvārim.

    Plašāka informācija par atbalsta programmu ir pieejama LATA mājas lapā: https://lata.org.lv/studenti2019/

    Uzziņas par programmu pa tālruni: 29215073 vai nosūtot jautājumus uz e-pastu: lata@lata.org.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vairis Caune
    13.11.2018 22:49

    Konkurss labs un perspektīvs, bet vairākām augstskolām darbu tēmu apstiprināšana jau ir beigusies šim mācību gadam.

    Laura Liniņa
    14.11.2018 09:23
    Reply to  Vairis Caune

    Nu nesaki gan, man vēl visu decembri ir laiks! :) (LU)

    Vairis Caune
    14.11.2018 09:41
    Reply to  Laura Liniņa

    Es teicu vairākām, ne visām.

    Reklāma