Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei prezentē Mate 20 un Mate 20 Pro viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Ekskluzīvā atklāšanas pasākumā Londonā tālruņu ražotājs Huawei prezentēja ilgi gaidītos Huawei Mate 20 un Mate 20 Pro viedtālruņus. Aprīkoti ar 7 nanometru mobilo mākslīgā intelekta (MI) čipsetu Kirin 980, Huawei Mate 20 sērijas tālruņi nodrošina jaudīgu mākslīgā intelekta atbalstu. Jaunie viedtālruņi piedāvās vairākus tehnoloģiskos jauninājumus, kas nodrošinās izcilu lietotāja pieredzi, tostarp revolucionāro duālo neironu procesoru, trīskāršo kameru ar Leica īpaši plata leņķa objektīvu un mākslīgā intelekta atbalstītām video uzņemšanas iespējām. Mate 20 sērijas viedtālruņiem būs pieejams Huawei SuperCharge, kas atbalsta ātru 40W uzlādi, un bezvadu atgriezenisko uzlādi, kā arī uz Android P balstītu EMUI 9.0 lietotāja saskarni.

    „Huawei Mate 20 sērijas viedtālruņi ir radīti, lai kļūtu par uzticamu sabiedroto lietotāja ikdienas gaitās, sniedzot iespēju pilnībā izbaudīt visas iespējas, ko sniedz pasaule mums apkārt, apvienojot to ar augstāku intelektu, nepārspējamu baterijas ilgumu un jaudīgu kameras veiktspēju,” stāsta Huawei Consumer Business Group izpilddirektors Ričards Ju.

    Reklāma

    Nozares vadošās tehnoloģijas un izcils bateriju darbības laiks

    Jaunajā 7 nanometru ražošanas tehnoloģijā izstrādātais Kirin 980 ietver 6,9 miljardus tranzistoru vienā kvadrātcentimetrā. Salīdzinājumā ar Kirin 970, jaunākais čipsets aprīkots ar centrālo procesoru, kas ir par 75% jaudīgāks nekā tā priekštecis, par 46% jaudīgāku grafisko procesoru un par 226% jaudīgāku neironu procesoru. Ievērojami uzlabota arī fizisko komponenšu efektivitāte: centrālais procesors ir par 58% efektīvāks nekā tā priekšgājējs, grafiskais procesors – par 178% efektīvāks, savukārt neironu procesors – par 182% efektīvāks nekā iepriekš.

    Kirin 980 ir pasaulē pirmais komerciālais čipsets, kurā iestrādāti Cortex-A76 kodoli. Čipsets izstrādāts, izmantojot inovatīvu trīspakāpju uzbūvi, un tas sastāv no diviem lieliem, diviem vidējiem un četriem maziem kodoliem. Unikālā uzbūve ļauj centrālajam procesoram ļoti efektīvi sadalīt tālruņa resursus sarežģītu, vidēji sarežģītu un vienkāršu uzdevumu izpildei, nodrošinot neredzētu efektivitāti, uzlabojot čipseta veiktspēju un vienlaicīgi nodrošinot ilgāku baterijas darbības laiku. Tāpat Kirin 980 ir pirmais čipsets, kas aprīkots ar duālo neironu procesoru, nodrošinot vēl neredzētas mākslīgā intelekta iespējas, lai atbalstītu jebkuras mākslīgā intelekta lietotnes.

    Huawei Mate 20 Pro tālrunis ir pirmais, kas atbalsta 4.5G LTE Cat. 21 standartu, ļaujot lietotājiem sasniegt lejupielādes ātrumu līdz pat 1.4 GB sekundē. Tāpat Mate 20 Pro viedtālrunis atbalsta pasaulē ātrāko Wi-Fi savienojumu, un tas ļauj lejupielādēt 2GB video materiālu vien 10 sekunžu laikā. Papildu tālrunis atbalsta dubultjoslas (L1+L5) GPS pozicionēšanas tehnoloģiju, savukārt MI GPS Satellite Selection tehnoloģija uzlabo pozicionēšanas precizitāti jebkādos apstākļos.

    Papildu izcilajai veiktspējai, jaunie Mate 20 sērijas tālruņi piedāvā arī ievērojamus uzlabojumus baterijas darbības laika ziņā. Huawei Mate 20 Pro aprīkots ar 4200mAh akumulatoru, un tas atbalsta 40W Huawei SuperCharge ātro uzlādi, kas var uzlādēt līdz 70% akumulatora 30 minūtēs. Ātrās uzlādes tehnoloģija ieguvusi TÜV drošības sertifikāciju.

    Tāpat Huawei Mate 20 Pro atbalsta arī bezvadu uzlādi ar 15W Huawei Wireless Quick Charge, nozarē ātrāko bezvadu uzlādes risinājumu, kā arī Wireless Reverse Charge bezvadu atgriezenisko uzlādi, kas ļauj lietotājiem maksimāli izmantot ierīces ietilpīgās akumulatoru priekšrocības, dodot iespēju uzlādēt arī citas ierīces, kas atbalsta bezvadu uzlādi.

    Matricas kameras sistēma

    Balstoties uz Huawei P20 sērijas fotokameras sistēmu, Huawei papildināja Huawei Mate 20 ar jaudīgu papildinājumu – 16mm Leica Ultra Wide Angle Lens. Tās plašāka perspektīva veido attēlam telpas un trīsdimensionāla efekta sajūtu. Jaunās kameras sistēma atbalsta arī makro attālumu, kas rada skaidrus objekta attēlus, kas atrodas līdz pat 2,5cm attālumā no lēcas. Pievienotā ultra-platleņķa lēca un makro atbalsts papildina kameras sistēmas iespēju klāstu, padarot to par patiesi vispusīgu fotokameru, kas ir gatava uzņemt ikvienu darbību. Huawei Mate 20 Pro ir aprīkots ar 40 megapikseļu galveno kameru, 20 megapikseļu ultra-platleņķa kameru, kā arī 8 megapikseļu priekšējo telefoto kameru. Kopā trīs lēcas atbalsta plašu fokālo garumu klāstu (16-270mm lēcas darbības ekvivelents), ļaujot tām sasniegt profesionālo fotokameru rezultātus.

    Tāpat jaunajiem Mate 20 tālruņiem pieejams MI portreta video režīms. Izmantojot MI, Huawei Mate 20 viedtālruņi var atšķirt cilvēkus figūras un samazināt piesātinājumu krāsām ap tām, lai dramatiski izceltu attēlā redzamo personu. Savukārt MI Spotlight Reel funkcija identificē klipus ar kopīgu motīvu un automātiski izveido 10 sekunžu videoklipus, kas pilnībā izgatavoti no dažādiem ar tālruni uzņemtajiem foto.

    Huawei Mate 20 Pro atbalsta 3D sejas atpazīšanas tehnoloģiju. Šī tehnoloģija ir spējīga ātri un droši atpazīt lietotāju 0,6 sekunžu laikā, kļūdu pieņemšanas koeficientam esot zemākam par 1/1,000,000. Izmantojot īpašu kameras atpazīšanas tehnoloģiju, tālrunis ir spējīgs atpazīt lietotāja seju, uzmanību pievēršot pat smalkākajām sejas īpatnībām.

    EMUI 9.0 saskarne ikdienas uzlabošanai

    Jaunie Huawei Mate 20 sērijas tālruņi aprīkoti ar EMUI 9.0 lietotāja saskarni, kas balstīta uz Android P, ar pašmācošiem MI algoritmiem, integrētu un detalizētu resursu sadales sistēmu un optimizētu Android vidi.

    EMUI 9.0 saskarne iekļauj vienotu, ergonomisku dizainu un racionalizētu iestatījumu izvēlni. Jaunais žestu navigācijas atbalsts ļauj lietotājiem bezrūpīgi mijiedarboties ar ierīci, izmantojot tikai pieskaršanos un vilkšanu pa ekrānu. Tāpat saskarne piedāvā jaunas MI iespējas, kas ļauj Mate 20 sērijas tālruņiem veikt dažādus jaunus un uzlabot iepriekš redzētus uzdevumus, sākot no uzlabotas objektu atpazīšanas līdz ēdiena kaloriju uzskaitei. Savukārt izmantojot 3D reāllaika objektu modelēšanu lietotāji var izveidot jautrus digitālos tēlus, kam likt dejot vai komunicēt ar draugiem.

    Viens no Huawei vienotās ekosistēmas stūrakmeņiem ir Huawei Share 3.0 tehnoloģija. Tā piedāvā revolucionārus uzlabojumus tālruņu savienojamības ziņā, ļaujot lietotājem dalīties ar failiem starp viedtālruņiem un datoriem inovatīvā, ērtā un ātrā veidā. Šī tehnoloģija pilnībā izmaina veidu, kā cilvēki var dalīties ar attēliem un video materiāliem, jo ļauj ar viena pieskāriena palīdzību izveidot savienojumu starp tālruni un datoru vēl vienkāršākai failu apmaiņai.

    Futūristisks dizains

    Huawei Mate 20 Pro viedtālruņiem ir izteiksmīgs FullView 6.39 collu displejs, kas savienojumā ar korpusa krāsojumu rada neatkārtojamu dizainu.

    Pateicoties Huawei dizaineriem, kuri notvēruši dabas bagātīgās krāsas un elementus uz tālruņa virsmas, Huawei Mate 20 Pro ir pieejams piesātinātās krāsās – melnā, pusnakts zilā (Midnight Blue) un krēslas (Twilight) tonī. Ierīces korpuss veidots ar plūstošu izliekumu un dizainā nemanāmi iestrādātām šuvēm, tāpēc tālruni būs patīkami gan turēt rokās, gan uz to skatīties.

    Jaunais, neredzētais matricveida kameru izvietojums piešķir Huawei Mate 20 sērijas tālruņiem izskatu, kas līdzīgs sporta auto priekšējiem lukturiem. Izkārtoti kvadrātveida matricā, viens sensora un trīs kameru izgriezumi ir iekļauti pulētā metāla rāmī, veidojot avangarda izskatu, kas ir gan drosmīgs, gan atšķirīgs.

    Huawei Mate 20 tālruņu aizmugure ir teksturēta ar Huawei izstrādāto hiperoptisko dizainu, kas nodrošina drošu un patīkamu iegulšanu rokā. Teksturētā virsma ļauj ierīci vieglāk satvert un palīdz novērst pirkstu nospiedumu palikšanu uz korpusa, kas ļauj tālrunim saglabāt savu spodrināto izskatu pat tad, kad tas tiek nemitīgi lietots. Šāds dizains pieejams jauno ierīču pusnakts zilajiem (Midnight Blue) un smaragdzaļajiem (Emerald Green) modeļiem.

    Huawei Mate 20 un Mate 20 Pro pieejamība un cena

    Jaunie Huawei Mate 20 sērijas telefoni būs pieejami sākot no oktobra beigām 27 valstīs un reģionos, tai skaitā arī Latvijā.

    Latvijā iepriekšpārdošanā tālrunis būs pieejams sākot no 17. oktobra. Oficiāli pārdošanā Huawei Mate 20 Pro tālrunis nonāks 1. novembrī, kad tas būs pieejams pie operatoriem LMT, Tele2 un Bite veikalos, kā arī Lattelecom, Euronics un RD Electronics veikalos. Tālruņa ieteicamā pārdošanas cena ir 999 EUR.

    Atklāšanas pasākumā Huawei izziņoja arī Huawei FreeBuds 2 Pro austiņas un viedpulksteni Huawei Watch 3.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    17.10.2018 06:58

    O tikai 999€ ;)

    makcraft
    17.10.2018 08:56
    Reply to  Jānis

    Visi flagmani šogad (izņemot Pocophone) ir ap 1k vai pat augstāk. So what is the problem?

    Jānis
    17.10.2018 09:27
    Reply to  makcraft

    Poca ir midreindžeris ar flagmaņa procesoru.
    Par Huawei atdot 1keur, paldies nē :)

    Madara_Saule
    17.10.2018 09:28
    Reply to  Jānis

    Interesants uzstādījums. Kāpēc nē? Nosaukums nepatīk?

    Jānis
    17.10.2018 09:53
    Reply to  Madara_Saule

    Jup nosaukums, “Skins” virsū uz androīda un vienkārši nepatīk, gaumes lieta.
    Apple neinteresē, bet ja jāizvēlas starp Huawei un Apple, vienozīmīgi Apple, bet tā man labāk Samsung.

    Madara_Saule
    17.10.2018 10:08
    Reply to  Jānis

    Samsungam nav skins? Turklā 5x smagāks.

    Jānis
    17.10.2018 10:12
    Reply to  Madara_Saule

    Precizēšu Huawei specifiskais skins.

    Tālivaldis Ozoliņš
    17.10.2018 10:51
    Reply to  Jānis

    Man paziņām un draugiem ir jaunie samsunga flagmaņi, aparātiņi visnotaļ jauki, taču ir trekna darvas pile, un tā ir baterija. Pēc šmuces ar noutu baterija vāja, knapi dienu izvelk, pēc pusgada lietošanas rodas iespaids, ka baterija strauji iet uz galu.
    Man tas reāli nepatīk. Tāpēc neizvēlos šos aparātus.

    nr71
    17.10.2018 10:58
    Reply to  Madara_Saule

    Neesmu iPhone lietotājs, taču saņemtās bildes no aparātiem (sākot ar iPhone 7 un uz augšu) ir kvalitatīvākas par jebkuru Android uzņemto. Diemžēl, tā tas ir. Pats lietoju Mate 10 Pro un tā vai tā apskaužu aifonistus par viņu privilēģiju – uzņemt labas, telefona kamerai, atbilstošas bildes. Un runa ir par automātisko režīmu visos gadījumos.

    Madara_Saule
    17.10.2018 11:40
    Reply to  nr71

    Šo es dzirdu ne pirmo reizi un man ir aizdomas, ka nemāki fotografēt (piedod). Man ir tieši otrādi ar bildēm; man paziņu lokā ir daudz rūdītu aifonistu un situācija diametrāli pretēja.

    nr71
    17.10.2018 11:42
    Reply to  Madara_Saule

    Es runāju par fotografēšanu automātiskā režīmā. To minēju jau iepriekš.

    Madara_Saule
    17.10.2018 11:49
    Reply to  nr71

    Starp citu, sapratu. es nekad dzīvē neesmu fotografējusi tajos pro režīmos – vienkārši besī.

    nr71
    17.10.2018 11:51
    Reply to  Madara_Saule

    Tad – kāds sakars ar proti/neproti fotografēt?

    Madara_Saule
    17.10.2018 11:54
    Reply to  nr71

    Nu padomā – ja ar vienu un to pašu vijoli viens čīgā ekseleni, bet otrs šķībi :)

    nr71
    17.10.2018 11:56
    Reply to  Madara_Saule

    Kopš kura laika vijolēm ir automātiskais vijolnieka režīms? Tas gan būtu varens pavērsiens tehnopasaulē. :D

    Madara_Saule
    17.10.2018 13:24
    Reply to  nr71

    Tāds, ka esmu redzējis simtiem reižu – divas vienās situācijas, divi cilvēki fotografē – vienam smuka bilde, otram – pilnīga figņa. Don’t take it personally.

    itanium
    17.10.2018 09:58
    Reply to  makcraft

    Sāksim ar to, ka Pocophone nav flagmanis – Xiaomi flagmanis ir Mi 8/Mi 8 Pro. Abi gan cenā ir zem 500 EUR.
    Pāris/dažus simtus zem 1000 EUR atzīmes ir vairāki flagmaņi: LG V40 ThinQ, Nokia 8 Sirocco, Sony Xperia XZ3 un OnePlus 6.

    Uldis Krastiņš
    17.10.2018 10:17
    Reply to  itanium

    LG V40 ThinQ noteikti NAV flagmanis.

    itanium
    17.10.2018 10:20

    Maldies, LG V40 ThinQ ir LG flagmanis.

    Yan Jet
    17.10.2018 12:10
    Reply to  itanium

    tehniski G sērija ir flagmanis, bet pēdējos gados V sērija ir daudz ”labāka” kā jau tu minēji.

    aigi
    17.10.2018 08:43

    Ne paldies, esmu vīlies Huawei. Principā P20 jau otro reizi vajadzētu nest uz servisu, jo pēc pirmās kameras maiņas, tagad zem kameras stikla ir sakrājušies putekļi. Pirmajā reizē kameras stiklu pārklāja kaut kāda matēta viela, kas bildes padarīja miglainas. Es labāk gaidīšu Samsung S10.

    Madara_Saule
    17.10.2018 09:07
    Reply to  aigi

    Ja Tu nevari atrast internetā līdzīgus gadījumus, tad Huawei tur nav pie vainas. Vienmēr var nepaveikties. Par atkārtoto gadījumu jau jāsit serviss, nevis ražotājs. Manā paziņu un draugu lokā, kurus esmu ar Huawei saindējusi, neesmu dzirdējusi nevienu (NULLE) gadījumu, ka kaut kas nestrādātu/būtu jāremontē.

    Edmunds
    17.10.2018 09:24
    Reply to  Madara_Saule

    Varu tikai piekris ! Nu jau pusotru gadu lietoju P10. Labākais aparāts, kāds man ir bijis !!!

    Uldis M.
    18.10.2018 09:12
    Reply to  Edmunds

    Bet tas jau tikai normāli ka aktuālais aparāts kuru tu lieto ir labākais kāds tev jebkad ir bijis, jo tas ir jaunāks, ar labākiem parametriem u.t.t. Neviens jau nepērk sliktāku kā iepriekšējais. Mūsdienās pat paši ražotāji šo triku izmanto savās prezentācijās – šis ir labākais ko līdz šim esam radījuši.

    Kristaps Dudarevs
    17.10.2018 09:38
    Reply to  Madara_Saule

    Varu piekrist par Huawei kvalitāti. Esmu lietojis gan flagmaņus, gan vidējo galu un kopējā kvalitāte ir bijusi ļoti ok. Vienīgais gļuks, kas man bija P9 un dažas reizes uz P10 – slēdzot iekšā Bluetooth, telefons uzkārās. Nevarēja neko izdarīt, pilnībā izslēgt sanāca tikai 2 min turot izslēgšanas pogu. Kas man patika daudz labāk kā, piemēram, Samsung – Huawei sejas atpazīšana strādā 10x ātrāk un labāk (pat ja salīdzina P10 un Note 9).

    nr71
    17.10.2018 11:55
    Reply to  Madara_Saule

    Piekrītu. Tiesa gan, manas krustmeitas P9 ir palicis bez Oreo apdeita un daudzās pozīcijās kļuvis lēns un kaitinošs. Pat nav līdzējis factory reset.

    Mārtiņš Vācietis
    17.10.2018 09:08
    Reply to  aigi

    Tas gan vairāk izskatās pēc servisa nekvalitatīva darba.

    Jokman
    17.10.2018 11:02
    Reply to  aigi

    Man arī ir Huawei P20. Par kaut kādām tehniskām vainām neko sliktu nevaru teikt. Vienīgais kas pēc Mate 10 Pro neapmierina ir ātrdarbība gaidu Mate 20 Pro, jo uzskatu, ka Mate tālruņi ir labākais ko Huawei spēj izdarīt.

    aigi
    17.10.2018 11:43
    Reply to  aigi

    Nu kameras defekts ar putekļiem konkrēti ir servisa feileris. Par pirmo gadījumu gan Huawei jāuzņemas atbildība.
    Jebkurā gadījumā esmu laikam Samsung piekritējs, eksperiments ar Huawei nav izdevies. S6 edge un S8 patika krietni labāk.

    Monvids Preiss
    17.10.2018 10:22

    Vai ir vērts šeit gaidīt Huawei watch 3 apskatu/ aprakstu šeit?

    17.10.2018 11:26
    Reply to  Monvids Preiss

    Droši vien, ka nē. Pirmais Huawei pulkstenis pie mums nonāca kaut kādos dīvainos ceļos, ja atmiņa neviļ. Otrais pie Kursora nemaz nenonāca. Neesmu arī 100% pārliecināts, vai otro modeli pie mums vispār oficiāli tirgoja…

    Gustavs93
    17.10.2018 10:35

    Mate 20 (bez Pro) arī būs taču pieejami pie Latvijas operatoriem?

    Jokman
    17.10.2018 11:04
    Reply to  Gustavs93

    Ja es nemaldos tad Mate 10 nebija pieejams,tad visdrīzāk mūsu reģionam nebūs arī Mate 20. Izsakta ziņā parastais uzrunā vairāk…

    Uldis M.
    18.10.2018 09:18

    Hei, bet nekur nav izcelts fakts ka nav vairs melnbaltā sensora… Gaidu 40MP kameras apskatu, jo gribu saprast – vai šāda kamera pārsitīs līdzšinējo sistēmu ar melnbaltais + krāsu sensors.

    25.10.2018 18:16

    uzaicināsiet HM20 testēšanas brīdī svecīti paturēt ?

    Madara_Saule
    25.10.2018 20:22
    Reply to  Ivo Burmistris

    Diez vai. Ja nu vienīgi vedīsi mani uz kādu superdārgu restorānu.

    Reklāma