Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei izsludina Kirin 980 – savu pirmo 7 nanometru čipsetu

    Jaunākie raksti

    31. augustā, Eiropas lielākajā tehnoloģiju izstādē IFA 2018, Berlīnē, Huawei iezīmēja jaunu ēru viedtālruņu inovāciju pasaulē. Huawei Consumer Business Group izpilddirektors Ričards Ju prezentācijas laikā iepazīstināja ar Kirin 980 –  jauno čipsetu, kas ir nākamais solis mobilā mākslīgā intelekta evolūcijā.

    Kirin 980 kā pirmais komerciāli pieejamais čipsets, kas ražots Taivānas pusvadītāju ražošanas uzņēmumā (TSMC) 7nm tehnoloģiskajā procesā, apvieno sevī labāko veiktspēju, energoefektivitāti, savienojamību un divkāršo neironu procesora mākslīgā intelekta apstrādes jaudu. Pirmās Kirin 980 darbinātās Mate sērijas ierīces atklāšana plānota jau šī gada oktobrī.

    Reklāma

    “Pagājušajā gadā mēs pasauli iepazīstinājām ar ierīcē iebūvēta mākslīgā intelekta iespējām Kirin 970 čipsetā, un šogad mēs turpinām attīstīties, izstrādājot čipsetu, kas ietver ne tikai nepārspējamas mākslīgā intelekta darbinātas funkcijas, bet arī nodrošina patērētājiem vēl neredzētu tālruņa veiktspēju,” stāsta Ričards Ju. “Kirin 980 aprīkots ar pavisam jaunu centrālo un grafisko procesoru, kā arī duālo neironu procesoru, lai nodrošinātu tādu jaudu, kas spēs darbināt jebkuru nākamās paaudzes aplikāciju.”

    Acīmredzams pārākums

    Modernā TSMC 7nm ražošanas tehnoloģija ļauj Kirin 980 čipsetā ietilpināt 6,9 miljardus tranzistoru vienā kvadrātcentimetrā, kas ir aptuveni 1,6 reižu vairāk kā iepriekšējās paaudzes čipsetos. Salīdzinot ar 10nm tehnoloģisko procesu, 7nm ražošanas tehnoloģija nodrošina par 20% uzlabotu čipseta veiktspēju un par 40% labāku čipseta jaudas efektivitāti. Tāpat Kirin 980 ir pirmais čipsets, kurā iestrādāti Cortex-A76 balstīti kodoli, un tie ir par 75% jaudīgāki un 58% efektīvāki, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes tehnoloģijām.

    Kirin CPU apakšsistēma izmanto inteliģento Flex-Scheduling tehnoloģiju, kas veido trīs līmeņu enerģijas efektivitātes shēmu, kas sastāv no diviem īpaši lieliem kodoliem, kas balstīti Cortex-A76 kodolā, diviem lieliem kodoliem, kas balstīti uz Cortex-A76, kā arī četriem maziem kodoliem, kas balstīti Cortex-55. Salīdzinot ar ierasto dizainu, vislielākie kodoli ir spējīgi apstrādāt neatliekamākos un sarežģītākos procesus, lielie kodoli nodrošina vienmērīgi augstu veiktspēju, savukārt īpaši augstās efektivitātes kodoli apstrādā visas ikdienas darbības ar izcilu energoefektivitāti. Tā kā Kirin 980 salīdzinājumā ar priekšgājējiem ir palielināta arī takts frekvence, tas nodrošina manāmi īsāku aplikāciju atvēršanas laiku, efektīvāku vairāku uzdevumu veikšanu vienlaicīgi un vispārēji uzlabotu lietotāja pieredzi.

    Tā kā mobilo spēļu grafika kļūst aizvien detalizētāka un sarežģītāka, jaunajā Kirin 980 čipsetā Huawei iestrādājuši Mali-G76 grafisko procesoru, lai nodrošinātu nepārspējamu spēlēšanas pieredzi. Šī ir Mali-G76 debija, un tas salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi piedāvā par 46% lielāku grafikas apstrādes jaudu un pat par 178% uzlabotu energoefektivitāti. Tāpat grafiskais procesors aprīkots ar inovatīvu takts palielināšanas tehnoloģiju, kas izmanto mākslīgo intelektu, lai identificētu spēļu spēlēšanas radīto darba apjomu procesoram un pielāgotu resursu sadali labākai spēlēšanas pieredzei.

    Jaudīgākais līdz šim pieejamais čipsets

    Jaunais Kirin čipsets iezīmē jaunu ēru mobilā mākslīgā intelekta attīstībā. Kirin 980 iebūvētais divkāršais neironu procesors uzlabo lietotāja ar mākslīgo intelektu saistīto lietošanas pieredzi ar ievērojami lielāku apstrādes jaudu un inteliģenci. Divkāršā neironu procesora daļu sinerģija nodrošina iepriekš neredzētu attēlu atpazīšanas spēju – Kirin 980 var atpazīt 4500 attēlus minūtē, par 120% uzlabojot Kirin 970 rezultātu, kas vēlreiz apliecina Huawei vadošo pozīciju mobilā mākslīgā intelekta lauciņā. Tāpat Kirin 980 atbalsta dažādas plaši izplatītas mākslīgā intelekta struktūras, piemēram, Caffee, Tensorflow un Tensorflow Lite, un piedāvā dažādus rīkus, kas atvieglo mobilā mākslīgā intelekta inženierijas procesu, ļaujot aplikāciju izstrādātājiem vieglāk izmantot divkāršā neironu procesora piedāvāto jaudu.

    Pilnībā aprīkots attēlu signālu procesors

    Lai sasniegtu pēc iespējas labāko mobilās fotogrāfijas pieredzi, Huawei jaunajā čipsetā integrējuši savu patentēto ceturtās paaudzes attēlu signālu procesoru. Papildu par 46% uzlabotai datu caurlaidībai salīdzinājumā ar procesora priekšgājējiem, tas nodrošina arī labāku atbalstu vairākkameru konfigurācijām un pavisam jaunu augstas dinamikas diapazona (HDR) krāsu attēlošanas tehnoloģiju, kas spēj mainīt dažādu attēla daļu kontrastu, izceļot konkrētus objektus. Tāpat Kirin 980 izmanto Mulit-pass trokšņu samazināšanas risinājumu, kurš rūpīgi likvidē attēla nepilnības, neizdzēšot nozīmīgas attēla detaļas un rezultātā radot daudz labākas kvalitātes fotogrāfijas īpaši slikta apgaismojuma apstākļos. Vēl viens noderīgs jaunums, ko nodrošina minētais attēla signālu procesors, ir uzlabota kustību izsekošanas fotografēšanas tehnoloģija. Kad lietotājs cenšas uzņemt kustībā esoša cilvēka attēlu, procesors spēj uztvert objektu ar 97,4% precizitāti, ļaujot pavisam viegli iemūžināt arī dinamiskus dzīves mirkļus.

    Uz video materiāliem vērsta sociālo mediju attīstība radījusi arī augošu pieprasījumu pēc aizvien labākām video uzņemšanas iespējām telefonos. Tieši tādēļ Kirin 980 izmantota jauna datu plūsmas pieeja, kas nozīmēta tikai uzņemto video apstrādei, ļaujot kamerai uzņemt video ar 33% mazāku aizturi kā iepriekš.

    Augstākās klases savienojamība

    Lai nodrošinātu labāko savienojamību Kirin 980 darbinātajām ierīcēm, Huawei čipsetā integrējuši pasaulē pirmo modemu, kas atbalsta LTE Cat.21, ļaujot lejupielādes ātrumam sasniegt pat 1,4 GBit sekundē. Papildu tam Kirin 980 atbalsta arī frekvenču agregāciju arī frekvenču joslu starpā, tādējādi ļaujot tālruņa lietotājam brīvi izvēlēties mobilo pakalpojumu operatoru, vienmēr nodrošinot izcilu savienojamību neatkarīgi no izvēles vai atrašanās vietas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Puika
    01.09.2018 16:07

    Es saprotu, ka šis ir Huawei reklāmas raksts + preses relīze. Bet nu tāpat tā ir vienkārši BRUTĀLA propaganda par labu Huawei.

    Jo: kad tad būs tie 7 nanometru čipseti tam Huawei pieejami nopērkamā telefonā?!
    Jaunos iPhone at 7 nanometru čipsetiem varēs nopirkt jau pēc 10 dienām apmēram.

    Huawei varēs jau tik ātri nopirkt ar 7 nanometriem, ko, a?! Nevarēs. Tad par ko lielīties??!!

    P.S. Esmu izdzēris 5 brenguļus + 3 raiskumiešus. Varbūt tāpēc kaut ko nesaprotu, bet nu izskatās,ka raksts ir prasti neobjektīvs pat priekš preses relīzes.
    Eju ar pacaniem uz futeni! Jāpaņem vēl kāds alēns pa ceļam!

    Jēēēē!!!

    geksis
    01.09.2018 18:28
    Reply to  Puika

    kur tu izrāvi tādu informāciju? (par ābolu)
    ņemot vērā, ka x ir 10 nm čipsets, mani māc pamatotas šaubas, ka nākamajam modelim būs jau 7 nm. un pats galvenais, ka pēc 10 dienām jaunos modeļus tikai parādīs plašākai publikai, bet nopērkami tie būs vēl tikai pēc mēneša vai vairāk.

    Kristaps Skutelis
    01.09.2018 21:24
    Reply to  geksis

    Nu pirmā ar Kirin 980 darbinātā ierīce tiks izziņota tikai oktobra vidū un pārdošanā nonāks kaut kādā novembrī.

    geksis
    02.09.2018 00:18

    Tas jau Puika ir gatavs nopirkt pēc 10 dienām ābolu ar 7 nm čipsetu

    Lapsinieks
    02.09.2018 09:40
    Reply to  geksis

    pats smieklīgākais ir tas, ka tādam bamšļa vergam “puika”, kas komentārus raksta pastāvīgā alkohola komā, nav ne māzākās poņas par tādiem 10 vai 7 nm :D

    Puika
    02.09.2018 18:41
    Reply to  Lapsinieks

    Nē, nu tur tev taisnība. Tagad arī ir 4 valmieriieši ribās man :) Bet tas nemaina faktu, ka Huawei nebūs pirmais ar 7nm čipsetu.

    Puika
    02.09.2018 18:40
    Reply to  geksis

    3:0 (par futeni)!!!

    Es nepirkšu tagad jaunu telefonu. Mani pilnībā apmierina esošais. Bet par 7nm iPhone. Nu, paskatīsimies. Man šķiet, ka būs jaunajiem jau pēc 10 dienām.

    Puika
    02.09.2018 18:47
    Reply to  geksis

    Nu, paskatīsimies. Es domāju, ka jaunie iPhone būs ar 7nm čipsetu:) Vai tik tev atkal nebūs ablomingo:)

    wils
    02.09.2018 00:40
    Reply to  geksis

    Apple šo septembrī izziņojamajos telefonos izmantos A12 procesoru, ko ražos TSMC, ar 7nm tehprocesu…
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-23/apple-partner-tsmc-is-said-to-start-making-chips-for-new-iphones

    Puika
    02.09.2018 18:42
    Reply to  wils

    Nu, redz, Lapsiniek. Izskatās, ka man atkal taisnība:)

    geksis
    03.09.2018 09:27
    Reply to  Puika

    Es jau neteicu, ka āboliem nebūs 7nm. Es teicu, ka es par to šaubos, jo man nebija tādas informācijas. Tagad ir (baumu līmenī).
    Bet pats galvenais, ka NOPIRKT viņus pēc tevis minētajā termiņā nevarēs. Varēs tikai pārliecināties vai baumas būs patiesas.

    Puika
    03.09.2018 21:36
    Reply to  geksis

    He, he. Atkal izgāzies, varoni:) Pats atzini, ka neko nezini. Ne jau par dažām dienām ir runa, bet par faktu, ka Apple kārtējo reizi ieliek tavam Huawei kā tādam pēdēdējam Rīgas novada nabagam:)

    Puika
    03.09.2018 21:46
    Reply to  geksis

    Labi, sorry, pasteidzos ar savu komentāru par nabagiem. Nav jau Huawei nekāds nabags. Huawei ir ļoti labi telefoni.
    Kā jau rakstīju, biju izdzēris aizvakar 8 alus un man izskatījās, ka virsrakstā nebija minēts, ka Huawei izsludinu SAVU pirmo 7nm čipsetu. Pārpratu. Domāju, ka Huawei lielās, ka VISPĀR pirmo. Tāpēc tagad uzskatu, ka šim rakstam nav ne vainas, jo viss ir objektīvi!
    Un tur tev taisnība, ka sākumā Apple telefonus varēs tikai pasūtīt. Fiziski turēt rokās varēs septembra beigās! Tas ir pats par sevi saprotams, bet paldies par precizējumu.

    Puika
    03.09.2018 21:52
    Reply to  geksis

    + tur tev arī taisnība, ka par Apple telefoniem 7nm nav nekur konkrēti paziņots. Bet es domāju, ka būs 7nm tomēr. Tas pricipā nav baigi svarīgi vai būs vai nebūs 7nm un man tas po barabanu. Vienīgi akumulators varētu ilgāk tad turēt!:)

    banana
    02.09.2018 17:50

    Tad sanāk, ka tikko nopirkto p20 pro es varēšu tulīt mest miskastē? Jo salīzinot.. nevar salīzināt!

    Sviests….

    Reklāma