Web Analytics
More
    Reklāma

    LIKTA aicina pieteikties IKT gada balvai “Platīna pele 2018”

    Jaunākie raksti

    Sākusies pieteikšanās Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) balvai “Platīna pele 2018”. Šogad “Platīna Pele” tiks pasniegta jaunās kategorijās, kurās tiks vērtēta uzņēmumu un valsts digitālā transformācija. Mākslīgā intelekta risinājumi sabiedrībai un biznesam ir viens no digitālās transformācijas virzieniem un tiks vērtēti atsevišķā kategorijā.   Tāpat tiks apbalvoti arī labākie risinājumi un iniciatīvas kiberdrošībā, e-paraksta integrācijā un labākie e-skolotāji.

    Balvas mērķis ir apzināt un cildināt pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos digitālos risinājumus sabiedrībai, biznesam un pārvaldei, kā arī labākos e-skolotājus. Pieteikt pretendentus iespējams līdz 29. oktobrim plkst. 10.00. Balvas tiks pasniegtas Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) gadskārtējā konferencē.

    Reklāma

    “Balva “Platīna Pele” ir kļuvusi par nozīmīgu tradīciju un gaidītu notikumu IKT nozarē. Šogad, LIKTA 20 gadu jubilejas konferencē, tā tiks pasniegta jau divpadsmito reizi. Balva simbolizē veiksmes stāstus – gan privātajā, gan publiskajā sektorā, un vienlaikus tā ir arī pateicība nozares cilvēkiem par sniegto ieguldījumu. “Platīna Pele” attīstās kopā ar nozari, šogad esam izveidojuši jaunu kategoriju, lai veicinātu izpratni par mākslīgā intelekta un mākoņtehnoloģiju risinājumiem un to nozīmi uzņēmējdarbībā un publiskajā pārvaldē,” uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    Kategorijā “Uzņēmuma digitālā transformācija” aicināti pieteikties uzņēmumi, kuri veiksmīgi veikuši digitālo transformāciju, mainot biznesa procesus un kļūstot efektīvāki un konkurētspējīgāki. Kategorijas partneri – Ekonomikas ministrija un projekts “DIGINNO”.

    Kategorijā “Valsts digitālā transformācija” tiek vērtēts, kā digitālo tehnoloģiju pielietojums uzlabo valsts pakalpojumu nozari un sabiedrības izpratni par to, kādas priekšrocības tas sniedz un kā kopumā ietekmē valsts konkurētspēju.  Kategorijas partneris – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

    Kategorijā “Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam” attiecināmi tādi pakalpojumi un risinājumi, kuros ir izmantotas mākslīgā intelekta un mākoņtehnoloģijas, kas risina biznesa, sabiedrības un personu vajadzības un izaicinājumus. Kategorijas mērķi ir veicināt šo tehnoloģiju izmantošanu jaunu risinājumu radīšanā, sekmēt to pielietojumu un atpazīstamību Latvijā un ārpus tās.

    Kategorijā “Labākā kiberdrošības iniciatīva” attiecināmi projekti, kas nodrošina valsts pārvaldes un biznesa piedāvāto elektronisko pakalpojumu vai IKT sistēmu kiberdrošību, aizsardzību pret kiberuzbrukumiem, paaugstinātu izpratni un attiecīgu rīcību. Kategorijas partneris – Aizsardzības ministrija.

    Kategorijā “Labākais E-skolotājs” var pieteikties dažādu mācību priekšmetu skolotāji un citi izglītības nozares pārstāvji, kas savā darbā inovatīvi izmanto esošos un ievieš jaunus digitālos mācību līdzekļus, popularizē tos un veicina e-risinājumu efektīvu izmantošanu izglītībā. Kategorijas “Labākais E-skolotājs” partneris sabiedrība “Tilde” pretendentam, kuru žūrija atzīs pat uzvarētāju, piešķir naudas prēmiju. Prēmijas fonds sastāda 1000 EUR (ietverot nodokļus).

    Speciālbalva “Veiksmīgākais E-paraksta integrācijas risinājums” tiks pasniegta pretendentam, kurš vislabāk integrējis E-parakstu iestādes vai organizācijas sistēmā, e-pakalpojumā vai risinājumā. Speciālbalvas partneris – VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

    Balvas pretendentus vērtēs neatkarīga žūrija. Lai pieteiktos, jānosūta aizpildīta pieteikuma anketa līdz 2018. gada 29. oktobrim plkst. 10.00 uz e-pastu office@likta.lv. Projektu vērtēšana notiks līdz 2018. gada 9. novembrim, balvu ieguvēji tiks publiski paziņoti un apbalvoti LIKTA gadskārtējā konferencē 2018. gada 29. novembrī. Ar balvas nolikumu un pieteikšanās nosacījumiem var iepazīties LIKTA mājaslapā.

    LIKTA konferences galvenais partneris ir “Latvijas Mobilais Telefons”, partneri – “Accenture Latvijas filiāle”, VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs un “Microsoft Latvia”. Balvas “Platīna pele 2018” partneri ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija un projekts “DIGINNO”, Aizsardzības ministrija un sabiedrība “Tilde”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ola
    16.10.2018 17:35

    Atbaidošākā balva kāda vien LV ir bijusi :D
    Nez kurš idiots šo “dizainu” ir apstiprinājis un netaisās mainīt :(
    Par tādas saņemšanu ir jākaunās, ne jālepojās…

    P.
    28.10.2018 23:11

    Būsim godīgi, – tā pele ir no plastmasas nevis platīna un nestrādā vispār.

    Reklāma