Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas fintech uzņēmums Nordigen piesaista 700 000 eiro investīcijas

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā Latvijā 2016. gadā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Nordigen paziņojis, ka ir piesaistījis vēl 700 000 eiro lielas investīcijas no Seedcamp un Inventure fondiem. Kopējais uzņēmuma piesaistīto investīciju apmērs jau pārsniedz 850 000 eiro. Iepriekš uzņēmumā investējuši arī Imprimatur Capital un Change Ventures.

    Nordigen izstrādā tehnoloģisko risinājumu, kas ļauj automatizēt kredītņēmēju bankas kontu izdruku analīzi, lai rezultātā nodrošinātu kvalitatīvāku novērtējumu salīdzinot ar datu analīzi, kas saņemti no kredītu birojiem. Ar šī rīka palīdzību kredītiestādes var izskatīt vairāk pieteikumu, izvērtēt riskus un izsniegt vairāk aizdevumus lieki neriskējot, jo tiek precīzāk noteikta aizņēmēja spēja atdot aizņēmumu.

    Reklāma

    Nordigen ir vieta zem Saules, jo līdz ar Open Banking pieeju bankas ir atvērušas savus datus licencētiem finanšu jomas uzņēmumiem. Šobrīd Nordigen strādā ar bankām un alternatīvajām kredītiestādēm Baltijā, Spānijā, Somijā, Polijā, Dānijā, Zviedrijā, Vācijā, Čehijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Nordigen izstrādātā tehnoloģija jau ir analizējusi vairāk nekā miljardu transakciju.

    Jauniegūtais finansējums palīdzēs pilnveidot savu produktu un tiks ieguldīts pārdošanas aktivitātēs Brazīlijā, Dienvidāfrikā, ASV un Lielbritānijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma