Web Analytics
More
    Reklāma

    Tramps pārmet Google, Facebook un Twitter konservatīvo viedokļu cenzūru

    Jaunākie raksti

    Ar skaļiem izteikumiem atkal izcēlies viens no, manuprāt, pēdējos gados neveiksmīgākajiem ASV prezidentiem, Donalds Tramps. Viņš jau vairākas dienas pēc kārtas publiski pauž viedokli, ka Google, Facebook un Twitter apbižo viņu un viņa vēlētāju. Proti, tehnoloģiju giganti vairāk sliecoties atbalstīt liberālos viedokļus un nereti cenzē konservatīvi noskaņoto cilvēku teikto.

    Konkrēti pārmetums Twitter sociālajam tīklam ir vairāk par to, ka Trampam samazinājies sekotāju skaits šajā tīklā. Protams, valsts galva pat neizskata variantu, ka Twitter vienkārši cīnās pret spameriem un regulāri dzēš laukā lietotājus, kas neizskatās īstu cilvēku veidoti. Savukārt, Google gadījumā prezidents pārmet algoritmu pielāgošanu, kas rezultātā meklēšanas rezultātos krietni palielina tāda satura apjomu, kurā viņš tiek kritizēts. Google, protams, pārmetumus noraida sakot, ka nenodarbojas ar sabiedriskās domas ietekmēšanu un visi saņem vienādu, godīgu attieksmi. Līdzīgs pārmetums no dažiem kongresmeņiem tiek raidīts arī Facebook virzienā, jo, redz, konservatīvi noskaņotie izdevēji pēkšņi šajā tīklā saņem mazāku apmeklējumu.

    Reklāma

    Prezidents Tramps saka, ka vēlas, lai tehnoloģiju uzņēmumi uzvedas godīgi, tomēr norāda, ka visu trīs tehnoloģiju gigantu pārstāvjiem nākamnedēļ būs jāstājas ASV Kongresa priekšā un jāskaidro kā tie plāno būt politiski neitrāli arī turpmāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma