Web Analytics
More
    Reklāma

    Steam (teorētiski) padara Windows spēles spēlējamas Linux datoros

    Jaunākie raksti

    Valve ir savā spēļu iegādes veikalā Steam pievienojusi WINE līdzīgu funkcionalitāti, kas ļauj Linux datoros darbināt Windows paredzētās spēles. Jaunā iespēja nodēvēta par Proton. Tiek apgalvots, ka būtisku veiktspējas kritumu ar Proton nevajadzētu redzēt.

    Faktiski Proton ir daļa no WINE programmatūras, kas jau ilgus gadus ļauj Linux datoros vairāk vai mazāk veiksmīgi darbināt Windows paredzētu programmatūru. Valve apgalvo, ka Proton iekļauts arī Vulkan, kā arī tiekot aktīvi strādāts pie dažādu kontroles ierīču saderības.

    Reklāma

    Proton pagaidām nav uzskatāms par pilnībā saderīgu ar visu Steam spēļu katalogu. Valve turpinās darbu pie esošo un jauno spēļu saderības ar Linux operētājsistēmām.

    Teorētiski no Steam kataloga Linux operētājsistēmā būtu jāstrādā visām spēlēm, bet šobrīd vēl varot būt dažādas aizķeršanās. Tiek uzsvērts, ka Linux lietotāji var droši spēlēt 2016. gada Doom, Google Earth VR (šī gluži nav spēle), Tekken 7, Mount & Blade, NieR: Automata un Into the Breach. Tāpat strādājot 2005. gada Star Wars: Battlefront 2 un Tropico 4.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    24.08.2018 09:56
    Reklāma