Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas personāla tehnoloģiju uzņēmums Motivio piesaista ārvalstu investīcijas

    Jaunākie raksti

    Personāla tehnoloģiju uzņēmums Motivio ir piesaistījis pirmssēklas investīcijas 80 000 eur apjomā no Monako gudrās naudas riska kapitāla investora Karla Frauensteina (Carl Frauenstein), uzņēmuma vērtībai sasniedzot 800 000 eur.

    Motivio nesen publicēja savu pirmo produktu „Motivio Meals“ – tā ir mobilā lietotne ar kuru uzņēmumiem ir ērtāk apmaksāt darbinieku ēdināšanu. Motivio Meals aizvieto novecojušos papīra kuponus un magnētiskās kartes.

    Reklāma

    Investīcija paredzēta, lai finansētu izpētes un attīstības izmaksas uzņēmuma otrajam produktam – „Motivio Culture“, kura mērķis ir palīdzēt vadītājiem veidot iesaistošu un patīkamu uzņēmuma kulūru.

    Motivio vadītājs Ansis Līpenītis: „Prieks par šo pieredzi, notikumi attīstījās kā no jaunuzņēmumu rokasgrāmatas. Mēs sākām darbu pie pirmā produkta idejas. Tad uzzinājām par jaunuzņēmumu akseleratoru, ko organizē Startup Wise Guys un Swedbank un, izturot starptautisku atlasi, mums bija iespēja tajā piedalīties 2018. Gada pavasarī. Šis lieliskais 3 mēnešu intensīvais jaunuzņēmumu uzņēmējdarbības kurss mainīja un paplašināja mūsu perspektīvu, un palīdzēja formulēt mūsu otrā produkta vīzija. Ar šo jauno vīziju akseleratora programmas noslēgumā mēs devāmies starptautiskā tūrē, lai ar to iepzīstinātu investorus un sabiedrību. Šīs tūres laikā, Latitude 59 Demo dienā, ko organizēja Startup Wise Guys, mēs satikām Karlu Frauensteinu, kas meklēja interesantus jaunuzņēmumus investīcijām. Karls ir pieredzējis uzņēmējs, engeļ investors un jaunuzņēmumu mentors, viens no MonacoTech jaunuzņēmumu akseleratora līderiem. Turpmāko 3 mēnešu gaitā mēs iepazināmies, diskutējām par uzņēmuma vīziju, pozicionējumu un sadarbības nosacījumiem, rezultātā parakstot investīciju līgumu. Man ir prieks, ka mēs iepazināmies ar Karlu, jo ne vien viņš dod vērtīgus padomus kā mentors, bet mums ir arī kopīgas personīgās vērtības un pārliecība par uzņēmuma misiju.

    Šeit arī vēlos izcelt labās iniciatīvas, kas nāk no Latvijas valsts LIAA personā – tagad jaunuzņēmumi, kas reģistrēti Latvijā, var atgūt 70% no starptautisko biznesa vizīšu izmaksām – tas palielina jaunuzņēmumu mobilitāti un rada jaunas iespējas satikt starptautiskus investorus, partnerus un klientus.“

    Karls Frauensteins: „Esmu gandarīts par iespēju investēt uzņēmumā, kura vīzija un pozicionējums ir fokusēts uz labākām darbinieku – uzņēmuma attiecībām un darbinieku labklājību. Vēlos piebilst, ka ar interesi gaidu sadarbību ar Motivio dibinātājiem.“

    Juan Alonso-Villabolos, Startup Wise Guys Fintech grupas vadītājs: „Starp akseleratoriem ir lielas debates par Demo dienu nozīmīgumu. Vairāki uzskata, ka tā ir laika tērēšana, bet Motivio gadijums pierāda, ka jā – joprojām ir iespējams satikt īsto investoru, tieši uzstājoties Demo dienā un pēc tam piedaloties tai sekojošā tīklošanā. Šī noteikti bija laba sakritība vērtībās, jo Karls, tāpat kā Motivio dibinātāji, tic, ka tieši uzņēmuma kultūra ir viens no galvenajiem biznesa izdošanos un darbinieku apmierinātību ietekmējošiem faktoriem.

    Papildus, vēlos piezīmēt, ka Motivio bija vienīgā komanda mūsu grupā, kas akseleratora programmas darbības laikā pieņēma jaunu darbības virzienu, uzsākot strādāt pie otrā produkta – tas nozīmē, ka šie puiši ir gatavi nopietni izaicināt paši savus agrākos pieņēmumus. Tā noteikti ir veiksmīgas komandas iezīme.“

    „Mēs Swedbank priecājamies par Motivio sasniegumiem un vēlam izdošanos nākamajos biznesa attīstības posmos. Tik nozīmīga finansējuma piesaiste ir ļoti labs vērtējums Latvijas jaunuzņēmumam, kas ir kā dzinulis un iedrošinājums arī cietiem vietējiem jaunuzņēmumiem tiekties pēc sasniegumiem. Motivio kā pirmā Baltijas fintech akseleratora dalībnieks jau programmas laikā parādīja, ka viņiem ir tā saucamais uzņēmēja gēns un drosme neapstāties pie pirmajiem šķēršļiem,” saka Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja.

    Motivio ir personāla tehnoloģiju uzņēmums, ko 2017. gadā dibināja Ansis Līpenītis un Juris Blūzmanis. Uzņēmuma pirmais produkts – Motivio Meals mobilā lietotne ļauj ērtāk apmaksāt darbinieku ēdināšanu. Motivio 2018. Gada pavasarī ir veiksmīgi beidzis Startup Wise Guys un Swedbank akseleratoru „Wise Gys Fintech“ un ir piesaistījis 100 000 eur riska kapitāla investīcijas no Startup Wise Guys un Karla Frauensteina, kā arī 70 000 eur grantus no LIAA pārraudzītās biznesa inkubatoru programmas un „Google Cloud for Startups“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ralfs
    23.08.2018 09:35

    Mjā…pirmssēklas investīcijas…engeļ investors..

    Reklāma