Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas skolēni izcīna trīs bronzas medaļas Eiropas jauniešu informātikas olimpiādē

    Jaunākie raksti

    1. augustā no Eiropas jauniešu informātikas olimpiādes atgriezušies trīs skolēni no Latvijas, kuri izcīnījuši bronzas medaļas –  Artis Vijups (Salaspils 1. vidusskola), Ansis Gustavs Andersons (Druvas vidusskola) un Matīss Kristiņš (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija).

    “Katru gadu Latvijas jaunie programmētāji priecē mūs ar izciliem panākumiem un godalgām visaugstākajā līmenī. Varam būt patiesi lepni, jo tas liecina par viediem un radošiem skolēniem, kā arī skolotājiem un vecākiem, kuri gatavi nesavtīgi atbalstīt jaunos prātus. Ļoti ceru, ka šie jaunieši būs kā labie piemēri citiem skolēniem, motivējot savu nākotni saistīt ar digitālajām tehnoloģijām un IKT nozari,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

    Reklāma

    Šī bija otrā Eiropas jauniešu informātikas olimpiāde, un šogad tā norisinājās Krievijā. Olimpiādē, kura norisinājās no 26. jūlija, piedalījās 80 skolēni no 23 valstīm. Latviju kopumā pārstāvēja četri skolēni. Lai sagatavotos šai olimpiādei, jaunieši papildus apmeklēja programmēšanas nodarbības Pirmajā programmēšanas skolā.

    “Pirmajā sacensību dienā četru stundu laikā bija jāatrisina trīs sarežģīti uzdevumi, kuros bija jāizmanto dinamiskās programmēšanas principi. Nevienam no 80 sacensību dalībniekiem neizdevās iegūt maksimālo punktu skaitu, kas ir 300. 11 dalībnieki neieguva nevienu punktu, tomēr to starpā nebija mūsu puišu, kuri visi pirmajā dienā spēja daļēji atrisināt vismaz divus uzdevumus. Pēc dienas pārtraukuma sacensības atsākās, un arī šoreiz četru stundu laikā bija jāatrisina trīs uzdevumi. Lai iegūtu maksimālo punktu skaitu, risinājumos bija jāizmanto grafi. Šajā dienā mūsējiem veicās vēl labāk. Kopvērtējumā mūsu trīs laureātu rezultāti ir labāki par šīs olimpiādes dalībnieku vidējo rezultātu, par ko liecina arī izcīnītās bronzas medaļas. Nākamajā gadā mūsu mērķis būs sudraba medaļa,” par olimpiādes norisi stāsta Latvijas komandas vadītājs Raivis Ieviņš.

    Pirmo un otro vietu izcīnīja Jegors Lifars un Antons Sadovničijs no Krievijas. Mūsu kaimiņi – Lietuvas pārstāvji – šoreiz palika bez medaļām, bet Igaunijas jaunie programmētāji izcīnīja divas bronzas medaļas. Pavisam tika sadalītas septiņas zelta, 12 sudraba un 27 bronzas medaļas. Plašāka informācija par rezultātiem pieejama olimpiādes oficiālajā mājas lapā.

    Jau septembrī Japānā norisināsies Pasaules Informātikas olimpiāde, kurā piedalīsies četri talantīgi Latvijas vidusskolēni. Latvijas informātikas olimpiādes norise tiek finansēta ESF projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” ietvaros. Latvijas informātikas olimpiādes komandu atbalsta LIKTA kopā ar galvenajiem partneriem “Accenture Latvia” un “Exigen Services Latvia”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma