Web Analytics
More
    Reklāma

    Seši Latvijas skolēni startēs Baltijas informātikas olimpiādē

    Jaunākie raksti

    No 27. aprīļa līdz 1. maijam Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notiks Baltijas informātikas olimpiāde, kurā piedalīsies 60 skolēni no 10 valstīm. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs seši skolēni.

    Olimpiādē no Latvijas piedalīsies šī gada Latvijas informātikas olimpiādes uzvarētājs Iļja Čaikovskis (informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas vidusskola “PREMJERS”), Roberts Leonārs Svarinskis (Jūrmalas Valsts ģimnāzija), Jegors Baļzins (Rīgas 10.vidusskola), Renāts Jurševskis (Cēsu Valsts ģimnāzija), Eduards Gaņkins (Rīgas 88.vidusskola) un Vladimirs Ščigoļevs (Rīgas Klasiskā ģimnāzija).

    Reklāma

    Olimpiādes uzdevumu risināšana notiks divas dienas, katrā no tām jauniešiem būs dotas piecas stundas, lai atrisinātu organizatoru sagatavotos uzdevumus. Sacensībās programmētāji varēs izmantot piecas programmēšanas valodas: “C++”, “Java 8”, “Pascal”, “Python 2” un “Python 3”.

    “Lai noskaidrotu mūsu komandas sastāvu, tika organizētas vairākas atlases sacensības, tāpēc droši var teikt, ka katrs no dalībniekiem ir pelnījis pārstāvēt Latviju. Katra olimpiāde palīdz skolēniem sagatavoties ne tikai nākošajām olimpiādēm, bet arī savai turpmākajai karjerai. Lai būtu konkurētspējīgs gan sacensībās, gan profesionālajā dzīvē, nepieciešama motivācija un liela pašiniciatīva nemitīgi apgūt jaunas zināšanas. Olimpiāžu dalībnieki rāda piemēru ne tikai saviem vienaudžiem, bet visai sabiedrībai kopumā,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.
    Pagājušajā gadā Baltijas informātikas Latvijas skolēni izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Pērn olimpiādē no šī gada komandas sastāva startēja Roberts Leonārs Svarinskis, izcīnot bronzas medaļu, kā arī Jegors Baļzins, kurš šogad lūkos izcīnīt pirmo starptautiska mēroga medaļu.

    Šīs sacensības notiek katru gadu kopš 1995. gada. Iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunijā) 1995. gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs. Līdz šim visvairāk – četras reizes – olimpiāde notikusi Igaunijā (Tartu – 1995., 1998., 2003. un 2010. gadā), Latvijā (Rīgā 1996. un 1999. gadā, Ventspilī – 2004. un 2012. gadā) un Lietuvā – Viļņā 1996. un 2002. gadā, Pasvālē – 2005. gadā un Palangā 2014. gadā.

    Šī olimpiāde ir svarīgs posms, gatavojoties Pasaules informātikas olimpiādei, kas septembrī norisināsies Japānā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma