Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ierobežos “iegrauzumu” skaitu Android ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Viena no pēdējo pāris gadu viedtālruņu dizaina tendencēm ir “iegrauzumi” (notch) to displejos. Displeji kļūst arvien lielāki un ražotājiem nākas veidot apgabalus uz kuriem izmitināt dažādus sensorus un kameras. Daļā gadījumu šie risinājumi izskatās pieņemami, bet citkārt sanāk pilnīgs bardaks un Google ar to nav mierā.

    Jaunajā Android P versijā Google plāno oficiāli iestrādāt “iegrauzumu” atbalstu un sagatavot norādes izstrādātājiem par to kā tos apstrādāt savās lietotnēs.

    Reklāma

    Izstrādātāju bloga rakstā Android lietotāja saskarnes produktu vadītāja Megana Potoski raksta, ka Google strādā ar Android ierīču ražotājiem un uzstāda tiem dažas prasības, piemēram, “iegrauzumu” skaitu. Proti, Android P viedtālruņiem drīkstēs būt tikai divi “iegrauzumi” un tikai augšā/lejā nevis labajā vai kreisajā sānā.

    Protams, ražotāji var neņemt par pilnu šos Google norādījumus, taču tad jārēķinās ar to, ka Google liegs izmantot Google servisus un lietotnes. No vienas puses par šādu rīcību Google tikko Eiropā atrāvās milzu sodu, bet no otras – tas ir tieši tas, kas noteicis Android ierīču milzu popularitāti visā pasaulē (varbūt atskaitot vienīgi Ķīnu).

    Jebkurā gadījumā pozitīvi, ka Google laicīgi cenšas sekot līdzi ierīču dizaina attīstībai pat, ja paši to šoreiz nekā nespēj ietekmēt. Galu galā pastāv risks samazināt savas platformas lietotņu kvalitāti, ja tās nepratīs godam izmantot jaunās dizaina vēsmas.

    Interesanti, kurā Android versijā oficiāli tiks atbalstītas pavisam modīgās kameras “saliņas”? :)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    01.08.2018 10:08

    1+6 par laimi izgriezumu nosacīti var atslēgt (attiecīgi augšā paliek pulkstenis, baterejas %, wife u.c.), kas ir forši un it kā pat baigi loģiski, bet vienalga to nosacītoi pāreju var redzēt… kretinē mazāk, bet kretinē…

    Armands Losevs
    13.08.2018 21:01

    comment image bet Google pixel 3 XL būs NOTCH (Google is just Smart)

    Reklāma