Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai šī ir viedtālruņu dizaina attīstības nākotne?

    Jaunākie raksti

    Skatoties uz dažos pēdējos gados izlaistajiem viedtālruņiem, šķiet, ka ražotājiem ir beigušās trakās idejas un visi vairāk vai mazāk seko vienam virzienam – veido viedtālruņus ar maksimāli šaurām displeja apmalēm.

    Tā kā esam pieraduši pie tādām ērtībām kā priekšējā kamera, sejas atpazīšanas sistēma un automātiskā displeja apgaismojuma regulēšana, tad ražotājiem nākas domāt par veidiem kā neskatoties uz izmēros pieaugošo displeju, ap to tomēr iestrādāt kameru (vai pat vairākas kameras) un sensoru gūzmu.

    Reklāma

    Vairums telefonu ražotāju šobrīd seko iPhone X ierādītajai modei ekrāna augšpusē atstāt robu un tajā salikt šos elementus. Gada sākumā notikušajā Mobile World Congress tehnoloģiju izstādē bija ļoti jūtama šī tendence – visi skrēja tieši šajā virzienā. Tomēr tas nav vienīgais variants.

    ETNews vēsta, ka Huawei eksperimentē ar jaunām dizaina pieejām un viena no tām ir kameras iestrādāšana pašā displejā. Proti, ņemam displeju, izurbjam tajā caurumu un tajā iestrādājam kameru. Rezultātā mums ir milzīgs displejs pa visu ierīces priekšu, bet kamera ir iestrādāta tajā. Interesanta ideja, kas varētu būt realizēta aptuveni tajā pašā laikā, kad beidzot ražotāji būs iemācījušies kvalitatīvi (un samērīgā cenā) pašā displejā iestrādāt arī pirkstu nospiedumu lasītāju.

    Kā tev patīk šī ideja un kā kopumā vērtē viedtālruņu dizaina attīstību?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    22.07.2018 11:56

    viedtālruņu dizains šobrīd ir pakārtots ražotāju peļņai, nevis ergonomikai un lietotāju ērtībai. atšķirībā no portatīvajiem datoriem, kur arī slimo ar bezmalu ekrānu māniju, tomēr ik pa brīdim vēl parādās kāda inovācija.

    Kristaps Skutelis
    22.07.2018 11:58
    Reply to  digitalk

    Dizains vienmēr ir bijis pakārtots peļņai, taču tagad, šķiet, ir arvien mazāk eksperimentu ar nolūku uzraut kaut kādu zelta dzīslu. Visi palikuši slinki. Bet nu var saprast, ka labāk kopēt tos divus tirgus līderus, kam ir nauda šādiem pekstiņiem.

    digitalk
    22.07.2018 12:18

    es vispārināju un izskatās, ka neveiksmīgi.

    dizains šobrīd ir pakārtots ražošanas un garantijas saistību palētināšanai. masveidā tiek aizvāktas pogas un slēdži, tādējādi likvidējot telefonos vēl vienu pielietoto maņu – tausti. cilvēkiem tiek iestāstīts, ka tas ir cool, lai gan patiesībā visi, kā invalīdi, spiesti aizvietot dabiskas darbības ar mākslīgiem ieradumiem, kas palīdz šo uzspiesto trūkumu pārvarēt.

    Māris Silinieks
    22.07.2018 12:37
    Reply to  digitalk

    Atsauci atmiņā veco labo Palm Treo – laikam ne ar vienu telefonu vairs nav bijis tik ērti rakstīt. :)

    Jurģis Spulenieks
    22.07.2018 21:53

    Šādi izgrauzumi jau redzēti gan Sharp, gan Essential, tikai tiem tomēr palikuši zodi apakšā. Mani vairāk mulsina novietojums pa vidu,kas šo displejcaurumu padara uzkrītošu. Manuprāt organiskāk būtu to aizbīdīt uz stūri, jo procentuāli stūros ir mazāk svarīgs saturs, kā, piemēram, bildes malā. Arī noču pabīdot uz stūri, displejs nebūtu tik sadrumstalots, kā, atstājot divus mazus gabaliņus ap skaļruni un kamerām, sensoriem.

    Kristaps Skutelis
    22.07.2018 22:05

    Ja kameru nostums sānā, to būs neērti izmantot pašbildēm/pašvideo, jo tā nebūs ierīces centrā.

    Jurģis Spulenieks
    22.07.2018 22:07

    Bet vairums selfijkameru tā pat ir ar tendenci uz sānu

    x
    02.08.2018 09:16

    es gan nezinu nevienu mobilo ierīci ar kameru centrā, visiem ir tuvāk malai.

    Elvis Meisters
    02.08.2018 08:44

    Tad jau mans LG V10 to izdarija sen :)

    Reklāma