Web Analytics
More
    Reklāma

    Polar fitnesa dati var atklāt militārpersonu dzīvesvietas un pārvietošanos

    Jaunākie raksti

    Šī nav pirmā reize, kad dažādas fitnesa lietotnes tiek vainotas iespējamos drošības pārkāpumos, kas saistāmi ar militāriem objektiem un karavīru novietojuma atklāšanu. Iepriekš šādus pārmetumus saņēma Strava, šoreiz kārta Polar Flow sociālajai platformai.

    Neesot nemaz jāiegulda milzu darbs, lai no Polar Flow sniegtās informācijas izlobītu militāra objekta informāciju vai kādas ietekmīgas militārpersonas ikdienas ieradumus. Pētījumā apkopoti dati par 6500 militārpersonu ieradumiem, to skaitā ir informācija no Polar Flow par Bagdādi un Ziemeļkorejas – Dienvidkorejas robežu.

    Reklāma

    Polar reaģēja zibenīgi – šobrīd Polar Flow vairs nav pieejama Explore funkcija. Polar uzsver, ka tiek pārstrādātas iespējas, lai turpmāk nebūtu iespējams izsekot personu vai personu grupu.

    Jāpiezīmē, ka daudzas sporta aktivitāšu lietotnes ļauj iezīmēt kritiskās adreses, piemēram, savu māju vai darba vietu, izvēloties, ka to tuvumā (parasti 200 metri līdz 1 km) fitnesa lietotne publiski nerāda skrējiena karti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kristaps194
    09.07.2018 12:34

    “Jāpiezīmē, ka daudzas sporta aktivitāšu lietotnes ļauj iezīmēt kritiskās adreses, piemēram, savu māju vai darba vietu, izvēloties, ka to tuvumā (parasti 200 metri līdz 1 km) fitnesa lietotne publiski nerāda skrējiena karti.”

    Šis ir interesanti! Kurām to var izvēlēties? Endomondo un Runtastic nebiju manījis tādu fīču.
    Līdz šim vienkārši neesmu rādījis kartes publiski, jo nevēlējos, lai šie dati redzami.

    Skābene
    10.07.2018 08:22

    Pret stulbumu nav zāļu! Pilns nets ar fufaiku selfijiem un vietas atzīmi Ukrainā vai skrējējiem USA militārajās bāzēs! Lieki piebilst, ka to info jau paši lietotāji publicē!

    As
    10.07.2018 10:55

    Nākošie ir endomondo, garmin, tomtom, health un sazin kas tur vēl šajā lauciņā darbojas?
    Jebkurš var savu sportu rādīt publiski, mani interesē, vai jebkurš var mani izsekot,ja savus track rādu tikai draugiem vai nevienam?

    x
    10.07.2018 17:43
    Reply to  As

    atkarīgs no api un verķa ekosistēmas gļukiem un caurumiem.
    visdrīzāk, ka var. iespējams, ka par to neviens vēl nav uzrakstījis.

    Krotow
    10.07.2018 17:15

    Nav labi tā teikt, taču prasās pēc kāda vardarbības akta ar pārsimts līķiem un pēc tam globāla aizlieguma šai virtuālajai krāniņstaipīšanai. Sejasgrāmatā no labas daļas pazīstamo pēdējā laikā iebirst tikai “šodien nokustējos XYZ tur un tur”.

    Reklāma