Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitnesa lietotnes Strava lietojuma dati atklāj slepenas armijas bāzes

    Jaunākie raksti

    Populārā fitnesa lietotne Strava spēj sadarboties ar Android un iOS viedtālruņiem, kā arī veselu lērumu dažādu sporta aproču un pulksteņu, piemēram, Fitbit, Garmin, Polar, Suuntu, TomTom u.c. Pēc tam Strava apkopo mūsu aktivitāšu informāciju un piedāvā datu analīzi, lai mēs varētu uzlabot savu sportisko sniegumu.

    Noslēdzot pagājušo gadu, Strava izziņoja anonimizētu informāciju (heatmap) par visām 2017. gadā servisā reģistrētajām aktivitātēm. Un aktivitāšu ir bijis daudz – Strava publiskotajā materiālā ir apvienota informācija par vairāk nekā miljardu aktivitāšu un daļa no tām raisa interesi no drošības pētniekiem.

    Reklāma

    Redzi, ja kādā attālā pasaules vietā, kur it kā nevajadzētu būt amerikāņu tehnoloģijām (piemēram, Afganistānā), tomēr pamani, aizdomīgus apļus, tad ir skaidrs, ka kāds pagājušajā gadā tur ir skrējis krosiņus. Un darījis to regulāri. Vai grupā. Šis ir tikai viens no piemēriem, kas pēdējās dienās uzpeldējuši saistībā ar šo Strava publicēto materiālu. Daži pētnieki pat ir spējuši apvienot kartes informāciju ar pieprasījumiem no Strava serveriem un izguvuši servisa lietotāju sarakstus, kas noteiktos laikos ir skrējuši noteiktās vietās. Tas jau nepavisam neizklausās droši.

    Kāda ir galvenā atziņa no šī stāsta? Patiesībā ļoti vienkārša – jālasa un jāsaprot servisu lietošanas nosacījumi. Ja savas fitnesa aproces plāno lietot militāros vai citādi slepenos objektos, padari savu Strava kontu privātu un neļauj savām aktivitātēm nokļūt publiski pieejamos materiālos.

    AvotsStrava
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.01.2018 10:41

    Lai nu ko, taču militāristiem vajadzētu saprast, ka viņus var vienkārši izsekot, ja viņi izmanto parastos mobilos telefonus un ierīces, kas lieto mobilos tīklus un internetu vietās, kur to nevajadzētu darīt. Un amerikāņi nebūt nav vienīgie, kuri šādi joprojām lažojas :/ Lai gan par izsekošanas iespējamību it zināms jau kopš mobilie telefoni kļuva plašāk izplatīti.

    x
    30.01.2018 11:00
    Reply to  Krotow

    virsnieku nolaidība, ka nekontrolē, regulāri neatkārto un nesoda finansiāli tos, kuri neievēro noteikumus un prasības. cilvēks vēl padomās, kas viņam svarīgāk misijas laikā – postēt selfjus un priecāties par noskrieto vai riskēt zaudēt krietnu daļu algas un tikt pazeminātam.
    es gan neticu, ka virsnieki nav instruēti jo tehniski tas viss ir saprotams pat tantiņai pieturā, atliek strādāt ar saldafoniem.
    bet ko nu, ko nu – pateicoties zaldātu smartfoniem, ātri atklājās arī buka gaitas un ukraiņu iznīcinātājam netic pat smagie pacienti.

    Kristaps Broks
    30.01.2018 11:03

    Nesaprotu gan par ko tur liels šums, visiem tāpat ir zināms kur tās bāzes atrodās.

    x
    30.01.2018 11:16
    Reply to  Kristaps Broks

    skaties vairāk filmas un sapratīsi, ka plānojot uzbrukumu bāzei, noder arī info par pretinieka spēku koncentrāciju un pat atsevišķu cilvēku faktisko atrašanās vietu. un ja šie dati ir viegli pieejami – tos izmanto.

    KKTK
    30.01.2018 16:22

    BIG data :) Kā var izsekot Amerikas karavīru gaitām slepenās bāzēs, tieši tāpat var novērot Krievijas karavīru gaitas svešā zemē. Sākums te, rokam tālāk paši: http://www.wired.co.uk/article/strava-military-bases-area-51-map-afghanistan-gchq-military

    Reklāma