Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu mūziķis Rick Feds piedalās Pearl Drums jauno bungu izstrādē

    Jaunākie raksti

    Jūnija sākumā bungu ražotājs Pearl Drums publiskojuši jauno elektronisko bungu “EMERGE” video, kurā redzams arī latviešu mūziķis un producents Rick Feds. Šī gada februārī Rick Feds piedalījās instrumenta izstrādāšanā un testēšanā, kā arī noslēdza sadarbības līgumu, kļūstot par Pearl Drums mākslinieku.

    “Šī sadarbība man ir bērnības sapņa piepildīšanās. Bērnībā tu skaties mūzikas katalogus, žurnālus un video rullīšus, kur džeki spēlē uz vislabākajiem instrumentiem. Protams, mēs visi tad sapņojām nonākt šajos žurnālos un kādreiz pārstāvēt instrumentu ražotāju kompāniju. Bet tagad Pearl Drums jautā manu viedokli – tā ir fantastiska sajūta!” saka Rick Feds.

    Reklāma

    “Pearl Drums elektroniskās bungas ir jauns pavērsiens šāda veida instrumentu attīstībā. Šīs bungas būs patīkamas arī tiem cilvēkiem, kas pieraduši spēlēt akustisko bungu komplektu,“ turpina mūziķis. Kā nākamo Pearl Drums tirgū laidīs vibrofonu/MIDI kontrolieri- Mallet Station, kas arī tapis ar Rick Feds līdzdalību.

    Rick Feds pārstāv ne vien Pearl Drums, bet arī tādas kompānijas: Ableton, Arturia, Melodics un uzsāks sadarbību arī ar  ROLI. Atzinīgi novērtējot Rick Feds unikālo pieeju elektroniskās mūzikas radīšanā, mūzikas tehnoloģiju kompānijas iesaista Rick Feds instrumentu izstrādes procesā. Savukārt ar kompāniju sociālo tīklu platformu starpniecību mūziķa radītais sasniedz klausītājus visā pasaulē.

    Latviešu mūziķis, komponists producents Rick Feds ir viens no pasaulē labākajiem “finger-drummer” (pirkstu bungošanas) pārstāvjiem, kura meistarību regulāri izceļ pasaulē vadošais mūzikas programatūras izstrādātājs Ableton. 2018. gada februārī Rick Feds ar deviņiem koncertiem uzstājās ASV, tajā skaitā festivālā “South By Southwest”, kur futūristiska priekšnesuma ietvaros demonstrēja tehnoloģiju plašās iespējas. Vēlāk mūziķis koncertēja Vācijā un Igaunijā. Rick Feds priekšnesumus raksturo neordināra pieeja, virtuozs izpildījums un individuālisms. Mūziķis uzstājas arī tandēmā ar vizuālajiem māksliniekiem Mārtiņu Dāboliņu un amerikānieti Dejha Ti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    12.06.2018 11:19

    Kas tas par Rick? Vai vinjsh ir kaads aarzemnieks, ka savs vaads jaapaarveido? Es domaju ja jau latvietis, tad latviski pareizi buutu Riks. Man labak shajaa gadiijumaa pats vinju saukt par Dick.

    Kristaps Skutelis
    12.06.2018 11:20
    Reply to  Nettwerk

    Un kas tu viņa mamma, kas var piesieties mākslinieka skatuves vārda izvēlei? :D

    Nettwerk
    12.06.2018 11:23

    Tad man vinjsh buus Dick Piss. Taads skatuves vaards vinjam labaak piestaav. Taadu muuzikji ne suudaa neviens nezin.

    Kristaps Skutelis
    12.06.2018 11:24
    Reply to  Nettwerk

    Kāpēc tava nezināšana ir jāliek kā vienīgā pareizā nezināšana? Plus, nākamreiz, kad komentēsi es domāšu, ka to dari tverkojot :D

    Nettwerk
    12.06.2018 11:28

    Es domaaju ka shaja gadiijumaa, par taada eksistenci no kaadiem mazpisaaniem nezinaats 98% iedziivotaaji no latvijas.

    Kristaps Skutelis
    12.06.2018 11:40
    Reply to  Nettwerk

    Klau, beidz dzīt tuftu. Kāda starpība ko cilvēki zina vai nezina mazpisānos? Svarīgi, ka Rihards savā jomā tiek uzskatīts par vienu no labākajiem pasaulē. Tas, lūk, ir galvenais.

    Nettwerk
    12.06.2018 11:44

    Lai piekristu tev, tad man buutu jaanoshnjaucas un jaaparshnjaucas ar kokaiinu. Kad es butu pamatiigaa tuftaa, tad es piekristu. Pagaidaam man bezjeedziigs mazpisaanu Dick. Bet nu katram sava taisniiba. Ar mieru atstaaju komentaaru sadalju.

    Kristaps Skutelis
    12.06.2018 11:49
    Reply to  Nettwerk

    Kaut kādā vecumā tomēr būtu jāatnāk apskaidrībai, ka ne viss, ko nesaproti automātiski ir slikts un tufta. Piestrādā pie sava redzeslauka paplašināšanas un tad gaidīšu atpakaļ komentāros, lai varam sakarīgi padiskutēt.

    madarasaule
    12.06.2018 12:15

    Taisnības labad, man ar prasītos kaut kas tāds, kā “pašmāju censonis Jānis Bērziņš, kurš pasaulē šaurās aprindās pazīstams / ir viens no labākajiem /etc ar skauves vārdu… “

    Nettwerk
    12.06.2018 13:02
    Reply to  madarasaule

    Madara Saule pareizi saka. Ja muuzikjis tiktu taa piemineets, tad es iespeejams savaadaak skatiitos. Sveiciens Valmierai – Madara.

    madarasaule
    12.06.2018 13:06
    Reply to  Nettwerk

    hm. Pēdējo 10 gadu laikā esmu bijusi Valmierā vienu reizi – caurbraucot. Ja tuvāko desmi gadu laikā sanāks braukt atkal – pasveicināšu. Bet diez vai – esmu Kurzemes baltvāciešu atvase, drīzāk ar vienu kāju Vācijā, nekā Valmierā…

    Nettwerk
    12.06.2018 13:14
    Reply to  madarasaule

    Nu skaisrs. Tad laikam pasham sanaaks. Jo es braucu biezhaak uz Latviju. Lai kaa bet esmu un uzskatu ka Valmiera ir labaakaa pilseeta Latvijaa/patriots.

    Reklāma