Web Analytics
More
    Reklāma

    ZTE par miljardu atpērkas no ASV tirdzniecības ierobežojumiem

    Jaunākie raksti

    Ķīnas viedtālruņu ražotājs ZTE ir gatavs samaksāt ASV vienu miljardu dolāru par atļauju sadarboties ar ASV bāzētiem uzņēmumiem. ZTE bija liegts piegādāt un saņemt no ASV jebkāda veida tehnoloģijas un programmatūru.

    ZTE tiek vainots tehnoloģiju piegādēs Irānai un Ziemeļkorejai, tāpēc ASV noteica ļoti stingras sankcijas, kas faktiski apturēja ZTE darbību. ZTE ražotās tehnoloģijas ir pilnībā atkarīgas no ASV programmatūras un arī detaļu piegādātājiem. ZTE ražo ne tikai viedtālruņus, uzņēmums ir arī viens no lielākajiem mobilo sakaru tīkla tehnikas ražotājiem pasaulē.

    Reklāma

    Reuters ziņoja, ka ZTE bija oficiāli apturējis ražošanu un ierīču izstrādi. Lielākajās tiešsaistes tirdzniecības vietnēs ZTE viedierīces uzrādījās kā izpārdotas. Ķīnas valdība veica pārrunas ar Trampa administrāciju, lai atļautu ZTE sadarbību ar ASV uzņēmumiem. ASV un ZTE vienošanās nosacījumi ir tādi, ka ZTE ir jāsamaksā 1 miljarda ASV dolāru soda nauda, vēl 400 miljoni dolāru ir jāliek ķīlā, jānomaina vadoši darbinieki un jāapsola turpināt iegādāties tehnoloģijas no ASV uzņēmumiem. Ja ZTE piekritīs un izpildīs šos nosacījumus, tas varēs turpināt darbību ASV.

    Ķīnai šobrīd nav tās labākās diplomātiskās attiecībās ar ASV, īpaši tas attiecas uz tirdzniecību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    individs
    11.06.2018 15:39

    Cik var rakstīt pilnīgas muļķības. Sāk jau atgādināt Delfī”nus”.
    1) ASV (ar Trampa lēmumu) uzlika sodu 1.4 miljardus. 1 miljards Sods un 400 miljoni escrow.
    2) ZTE vēl neko nav samaksājuši, tikai piekrituši maksāt.
    3) Grūti uzrakstīt pilnu informāciju, bet vieglāk laikam ir izvilkt 2 rindkopas priekš muļķiem, lai nepārkarst smadzenes lasot vairāk par 9 teikumiem.
    4) Atā, man te vairs nav ko darīt.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2018 15:44
    Reply to  individs

    Avots?

    y
    12.06.2018 11:31
    Reply to  individs

    Jā kuros jau kādu laiciņu ir kluvis par tād tenku blogu.
    Vel nedaudz un varēs “klapēt” ciet.
    Un tā vietā, lai to visu ņemtu vērā, “lepnais” (tik nezin kādēl) Kristaps labāk “uzbrauks”, nevis centīsies, ko mainīt…

    Kristaps Skutelis
    12.06.2018 11:35
    Reply to  y

    Ja komentārs ir agresīvs, tad pretī visdrīzāk arī dabūs krietnu devu indes. Man nav vēlmes auklēties ar kaut kādiem kompleksu māktiem interneta dīkdieņiem. Ja ir konkrētas iesakāmas lietas, tad aicinu konstruktīvi par to runāt nevis mētāties ar apvainojumiem jau pirmajā komentārā. Tad arī būs mazāk uzbraucienu pretī.

    Kas attiecas uz konkrēto situāciju, esmu raksta autoram uzdevis iepazīties ar citiem avotiem (arī tiem, kas norādīti komentāros) un pielabot rakstu tā, lai tas atspoguļo uz doto brīdi aktuālo situāciju. Skaidrs gan, ka te nekas nav beidzies un Tramps ar ZTE vēl turpina spēlēt cirku. Nabaga ASV pilsoņi.

    y
    13.06.2018 19:05

    Es Tavā vietā gan piedomātu pie tā, ko publicējiet un, ko paši komentējiet, jo kādreiz tā nebija.
    Par to agresivitāti ir gluži otrādi, ne reizi neesmu izteicis nevienu agresīvu komentāru, atsķirībā no daža laba apaļīga rižiki, vai ne? :)

    Kas attiecas uz konkrēto situāciju, tad droši vien mums vel bieži nāksies lasīt šādus rakstus. Nabaga kursors.lv lasītāji.

    Kristaps Skutelis
    13.06.2018 19:36
    Reply to  y

    Raksts papildināts.

    Reklāma