Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņu robotu pavēlnieki Starship Technologies piesaista vēl 25 miljonus

    Jaunākie raksti

    Pirms nedēļas jau vēstījām, ka igauņu Taxify ir spējis piesaistīt 175 miljonus dolāru lielas investīcijas un šodien no kaimiņzemes nāk vēl kāda laba vēsts. Autonomo piegādes robotu izstrādātājs Starship Technologies ir piesaistījis kārtējo investīciju devu – šoreiz 25 miljonu dolāru vērtībā. Šajā investīciju raundā piedalījušies iepriekšējie investori Matrix Partners un Morpheus Ventures, kā arī klāt nākuši jauni – Airbnb līdzdibinātājs Neitans Blehārčeks un Skype veterāns Jāns Tallins, kā arī citi.

    Par Starship Technologies jauno izpilddirektoru kļuvis bijušais Airbnb biznesa attīstības vadītājs Lekss Beijers.

    Starship Technologies izstrādā ne pārāk lielus autonomus robotus, kas paredzēti iepirkumu, pārtikas vai mazu paciņu piegādei līdz 2 jūdžu attālumā. Uzņēmums piesaistītās investīcijas plāno izlietot, lai saražotu un piegādātu savus robotus universitāšu pilsētiņās, korporatīvos centros un ciematos ASV un Eiropā. Tātad, tehnoloģija ir gatava tam, lai produktu sāktu ražot masveidā un aktīvi būvētu savu tīklu.

    Līdz šim Starship Technologies roboti kopumā testa režīmā 20 dažādās valstīs 100 pilsētās ir mērojuši vairāk nekā 100 000 jūdzes.

    Jau iepriekš esam vēstījuši, ka pagājušā gada sākumā Starship Technologies piesaistīja 17.2 miljonu investīcijas no Daimler. Toreiz tas arī bija Igaunijas vēsturē lielākais investīciju darījums vietējā stārtapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma