Web Analytics
More
    Reklāma

    Telia Company iecelts jauns reģionālais vadītājs Latvijā

    Jaunākie raksti

    Telia Company par reģionālo vadītāju Latvijā ir iecēlusi Kenetu Rodni (Kennet Rådne), kurš turpmāk atbildēs par uzņēmumiem Telia Latvija, LMT, Lattelecom un par sadarbību ar Latvijas valdību. Atbilstošas izmaiņas veiktas arī Telia Company pārstāvniecībā LMT padomē.

    Pēc Telia Company korporatīvo holdingu struktūrvienības likvidēšanas atbildība par darbību Latvijā tika nodota prezidenta biroja, stratēģijas un apvienotā nodrošinājuma struktūrvienības vadītājai Ingridai Stenmarkai (Ingrid Stenmark), kas būs K. Rodnes tiešā priekšniece.

    Reklāma

    “Ņemot vērā 2017. gada novembrī Latvijas valdības pieņemto lēmumu saglabāt esošo LMT un Lattelecom struktūru, mēs skatāmies, kā vislabāk realizēt Telia Company stratēģiju Latvijas kontekstā. Mūsu uzmanības centrā ir darbs ar otru akcionāru, lai uzlabotu divu uzņēmumu korporatīvo vadību atbilstoši abu akcionāru vīzijai un stratēģijai un veicinātu digitalizācijas potenciāla stiprināšanu Latvijā,” saka I.Stenmarka.

    “Latvijā mums ir trīs lieliski uzņēmumi, bet es redzu attīstības potenciālu, gan uzlabojot sadarbību starp šiem uzņēmumiem, gan arī izveidojot ciešāku kontaktu uzņēmumu vadības komandu līmenī. Vēlos sadarboties ar visām ieinteresētajām personām, lai uzlabotu uzņēmumu pakalpojumu piedāvājumu tirgū un veicinātu digitalizācijas un inovāciju programmu Latvijas tirgū. Ir liels potenciāls jaunu pakalpojumu izstrādei tādās jomās kā lietu internets, datu analītika un jaunie mediji,” atzīst K. Rodne.

    Līdz janvārim K.Rodne pildīja izpilddirektora pienākumus Telia Company meitasuzņēmumā Azercell, kas tika pārdots 2018. gada martā. Savas 17 gadus ilgās karjeras laikā Telia Company K. Rodne ieņēmis vairākus amatus, tajā skaitā pārstāvot Telia Company tās struktūrvienību padomēs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

    Līdztekus reģionālā vadītāja amatam Latvijā K.Rodne ir iecelts arī par jauno LMT padomes priekšsēdētāju. Līdz ar viņa iecelšanu šajā amatā Telia Company ir veikusi vairākas izmaiņas tās pārstāvniecībā LMT padomē. Pārējie Telia Company pārstāvji būs Klāss Nīkanders (Claes Nycander), Sami Hāvisto (Sami Haavisto) un Giedre Kaminskaite-Saltersa (Giedrė Kaminskaitė-Salters).

    Telia Company pārstāvniecība Lattelecom padomē paliek nemainīga – padomes priekšsēdētāja vietnieks Dans Strombergs (Dan Strömberg), padomes locekļi – Hannu-Matti Makinens (Hannu-Matti Mäkinen) un Johans Andersons (Johan Andersson).

    Telia Company ir lielākais akcionārs LMT, kur tai tieši un netieši pieder ap 60%. Telia Company tieši pieder arī 49% Lattelecom akciju. Telia Latvija ir meitasuzņēmums, kas pilnībā pieder Telia Company.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pumba
    24.04.2018 08:12

    Būsim beidzot visu izsaimniekojuši. Nez cik ilgi turēsies tie 51% no telekoma. Gan jau pārdosim arī tos skandināviem. :)

    Skābene
    24.04.2018 08:23
    Reply to  Pumba

    Un kas tavā dzīvē mainīsies, kad telekomu un LMT pārdos skandināviem?
    Piemēram, Latvenergo pieder Latvijas valstij, bet vai tāpēc elektroenerģija ir baigi lētāka?
    Mākslīgi sadalīja Latvenergo/Sadales tīkls, piemeta vēl klāt OIK un maksā tik ragā! :)
    Ar Latvijas gāzi būs tas pats, cenas tikai augs.
    Varbūt pat labāk, ja Valsts neiejaucas uzņēmējdarbībā un vienkārši saņem pienākošos nodokļus no peļņas!

    Pumba
    24.04.2018 09:13
    Reply to  Skābene

    Man vienkārši nepatīk, ka peļņa aizplūst no Latvijas. Vienlaikus arī saprotu, ka mēs paši nemākam saimniekot lielos uzņēmumos.

    wils
    24.04.2018 11:55
    Reply to  Pumba

    Latvenergo tak neviena svešā un strādā ar peļņu.
    Tu saki ka nemāk, bet kāpēc tevis tur nav?

    Lapsinieks
    24.04.2018 13:35
    Reply to  wils

    Jo gudri irst nau malku cirst, atlajst saimi!

    Reklāma