Web Analytics
More
    Reklāma

    Telia Company un Latvijas valdība uzlabos LMT un Lattelecom stratēģisko koordināciju

    Jaunākie raksti

    Telia Company prezidents un izpilddirektors Johans Dennelinds (Johan Dennelind) un Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis ir parakstījuši Saprašanās memorandu par sadarbības uzlabošanu kā LMT un Lattelecom akcionāriem.

    Saprašanās memorands iezīmē Telia Company un Latvijas kopīgos mērķus attiecībā uz abiem uzņēmumiem, kā arī turpmākos soļus, kas tiks veikti tuvākajos mēnešos, lai izstrādātu kopīgu ilgtermiņa stratēģiju. Uzsvars tiek likts uz labas korporatīvas vadības prakses realizāciju, lēmumu pieņemšanas uzlabošanu un skaidrāku uzņēmumu darbības stratēģisko pārraudzību.

    Tāpat akcionāri ir vienojušies strādāt pie inovāciju centra izveides. Paredzēts, ka centrs apvienos resursus no abiem Latvijas uzņēmumiem, Telia Company un citiem partneriem. Inovāciju centra mērķis ir veicināt Latvijas inovācijas spējas, paātrināt tās digitālo attīstību un sekmēt LMT un Lattelecom centienus izpētes un attīstības jomā. Sarunas par jaunā centra precīzu struktūru un darbības nosacījumiem notiks tuvākajos mēnešos.

    “Abu akcionāru vienošanās par ilgtermiņa stratēģiju, inovāciju prioritātēm un labu pārvaldības praksi ir būtiska, lai uzņēmumi darbotos efektīvāk un ar skaidru mērķi strauji mainīgajā telekomunikāciju un digitālajā sektorā,” atzīst J. Dennelinds. “Saprašanās memorands ir solis uz akcionāru interešu labāku saskaņošanu, paaugstinot LMT un Lattelecom konkurētspēju ilgtermiņā un dodot uzņēmumiem iespēju spēlēt galveno lomu Latvijas digitalizācijas centienos, lai sniegtu labumu klientiem, sabiedrībai un valsts ekonomikai kopumā,” uzsver J. Dennelinds.

    “Izstrādājot uz parakstot Saprašanās memorandu, Lattelecom un LMT akcionāri skaidri apliecinās savu vēlmi strādāt Latvijā, darot visu iespējamo, lai šie uzņēmumi veiksmīgi attīstītos, veicinātu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, telekomunikācijas attīstību, tādējādi dodot vēl lielāku pienesumu tautsaimniecībai kopumā,” norāda M. Kučinskis.

    Saprašanās memoranda īstenošana notiks nākamajos mēnešos, un procesā tiks iesaistīti eksperti no abām pusēm.

    Telia Company ir lielākais akcionārs LMT, kuram tieši un netieši pieder aptuveni 60% uzņēmuma akciju. Telia Company tieši pieder arī 49% Lattelecom akciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kuē mantras
    12.07.2018 20:18

    Tad jau driz pardos…

    Astro
    13.07.2018 00:28

    lai sniegtu labumu klientiem, sabiedrībai un valsts ekonomikai kopumā…
    Nu, nu, 15 gadus naivi un spītīgi cerēju uz labumu! Atradu to pie cita operātora. :-)

    Reklāma