Web Analytics
More
    Reklāma

    Daži Android ražotāji melo par ikmēneša drošības ielāpu uzstādīšanu

    Jaunākie raksti

    Vairāki Android viedtālruņu ražotāji ir apņēmušies izlaist operētājsistēmas ikmēneša drošības ielāpus, kas gan nav gluži laicīgi lielie Android atjauninājumi, tomēr drošības sakārtošana ir ne mazāk būtiska. Diemžēl atklājies, ka vairāki viedierīču ražotāji šmugulējas arī ar Android ielāpu solījumiem.

    Security Research Labs ziņo, ka vairāki Android ražotāji vienkārši nomaina informāciju par Android drošības ielāpa versiju, bet pašus ielāpus nemaz nesūta uz viedtālruni. Tika pārbaudīti 1200 viedtālruņu modeļi no vairāk nekā 12 ražotājiem (Google, Samsung, Motorola, LG, HTC, Xiaomi, OnePlus, Nokia, TCL, ZTE u.c.) un rezultāti nebūt nav iepriecinoši.

    Reklāma

    Pētījums atklāj, ka pilnībā uzticēties var tikai Google Pixel modeļiem, kā arī Samsung un Sony – šie ražotāji nemelo par viedtālruņos esošajām ikmēneša ielāpu versijām. Xiaomi, OnePlus un Nokia vidēji samelojušies (informācijā datums stāv, bet faktiski kļūdas nav labotas) par 1 līdz 3 ikmēneša labojumiem.

    Visai kritiska situācija ir ar HTC, Huawei, LG un Motorola – katrs no minētajiem ražotājiem samelojies par 3 līdz 4 viedtālruņu modeļiem! TCL (BlackBerry) un ZTE vidēji melo par četriem un vairāk viedtālruņu modeļiem, kas ir prātam gandrīz neaptverami. Te tev nu bija BlackBerry+ Android+ drošība. Ja nemaldos, BlackBerry vispār ir tikai 4 modeļi – PRIV, DTEK60, DTEK50 un KEYone.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    13.04.2018 10:28

    Raksta autors arī jau virsrakstā nedaudz melo. :)
    “Daži Android ražotāji melo”
    Cik zinu Android ražo tikai google. Tālruņus ar Android OS jau ražo vairāk uzņēmumu.

    13.04.2018 14:53
    Reply to  geksis

    Mums ir zināmi garuma ierobežojumi virsrakstiem, negribi taču pats skatīties uz virsrakstu, kas apraujas ar trīspunkti.

    geksis
    13.04.2018 15:04
    Reply to  Artis Ābols

    Bet tekstā arī šī paša kļūda pielaista (tulkojot neprecīzu info vai pašu nolaidības dēļ)

    Lapsinieks
    13.04.2018 15:10
    Reply to  geksis

    tu esi reāls “pēdējā vārda” keksis. ptu – geksis.

    Artanis
    13.04.2018 11:15

    Šodien, desmit gadus kopš Android aizsākumiem, es joprojām esmu absolūtā neizpratnē, kā Google tikai tagad beidzot ir iedomājušies, ka OS apdeitus varētu pušot neatkarīgi no ražotāju launcheriem/tīkla operatoriem/citiem sūdiem.

    Windows/Linux/Joomla/Drupal un bez maz vai jebkurš cits populārs customizējams programmatūras risinājums šādi apdeitojas kopš aizsākumiem – core atjauninās, kamēr āda pa virsu paliek ražotāja ziņā, un nekādu problēmu…

    Usinss
    13.04.2018 11:34
    Reply to  Artanis

    Draiveri kernelī. Specifiskas iekārtas, specifiski valstu ierobežojumi. Cik reizes biji nokia izmantojis rācijas funkciju? Daudz kas ir jāsaskaņo, daudz kas ir jātestē. Ne velti ik pa laikam Windows datori te nograuj kompjus ar konkrētām mātesplatēm, cpu, vga, hdd, ssd utt. Pilns ar tādiem gadījumiem. Jo nevar garantēt, kas ir uzlikts uz tava tālruņa specifisks no ražotāja. Apple, tas ir daudz vieglāk, viņīem ir savi pāris aktuālie modeļi,kuri taisīti pēc viena principa utt. Bet tad atkal ir rezultāts cenā, lētākais produkts viņīem ir kā mazs flagmanis Android pusē.

    Artanis
    13.04.2018 19:20
    Reply to  Usinss

    Nu, redzi, atšķirība ir tajā faktā, ka mans kantoris arī taisa tažādu programmatūru, kuru pēc tam klienti modificē pēc saviem ieskatiem, savukārt mēs turpinam izlaist kritiskos atjauninājumus un papildinājumus, viens otram netraucējot. To sauc par programmatūras abstrakciju, un, ja tā ir pareizi ieplānota un uzrakstīta, tad nav pilnīgi nekādu problēmu atjaunot to vai citu softa vai OS daļu, nesačakarējot pārējās.

    digitalk
    14.04.2018 00:20
    Reply to  Artanis

    kad tev būs softs ar tādu klientu bāzi kā Android, Windows vai Linux, tad arī varēsi salīdzināt plānošanu un abstrakcijas.

    Lapsinieks
    13.04.2018 11:42
    Reply to  Artanis

    joprojām brīnos, ka Tu brīnies… nopietni. bet skatos, ka ūsiņš +/- uzrakstīja

    Olegs Falevics
    13.04.2018 15:48

    Vēl ir Blackberry Motion.

    Reklāma