Web Analytics
More
    Reklāma

    Apbalvoti talantīgākie jaunie digitālo projektu autori

    Jaunākie raksti

    Ar svinīgo apbalvošanu noslēdzies Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) un “Microsoft Latvia” organizētais projekts “Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam”. Jaunieši projekta laikā iegūtās zināšanas izmantoja, lai izstrādātu projektus kādā no projekta kategorijām.

    Kopumā tika iesniegts 71 projekts. Kategorijā “Mājaslapu veidošana” labākais izrādījās Deniss Gičāns no Rīgas 25. vidusskolas (pasniedzējs Tālivaldis Mežis), kurš izstrādāja projektu “Everything about cinema”. Savukārt nominācijā “Multimediju satura veidošana” labākais projekts izrādījās Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra pārstāves Ksenijas Furmanovas (pasniedzēja Ieva Apine-Kurmiņa) realizētais projekts “Mana Latvija”.

    Reklāma

    Zemgales reģiona kompetenču attīstības centram otro uzvaru nodrošināja Kārlis Ozoliņš, kura izstrādātā spēle “Viens iekšā” žūrijas vērtējumā bija labākā kategorijā “Datorspēļu veidošana”, bet Valmieras tehnikuma audzēkņi – Solvita Zelča, Rūdolfs Bērziņš, Keitija Elīza Sūna, Timotejs Mednis (pasniedzēja Sabīne Šmite) – izpelnījās uzvaru kategorijā “Digitālais mārketings” ar izstrādātu digitālo kampaņu skolēnu mācību uzņēmumam “Unique Latvia”. Katras kategorijas uzvarētāji saņēma dāvanu karti 300 eiro vērtībā “Latvijas Mobilais Telefons” veikalos.

    “Šādi projekti ir ļoti noderīgi jauniešiem, jo tie skolēniem rāda iespējas strādāt un attīstīt prasmes sev ierastā vidē. Katrs no iesūtītajiem darbiem savā ziņā bija neatkārtojams, atklājot autoru radošo un atšķirīgo skatījumu uz it kā ikdienišķiem notikumiem. Ceru, ka dalībnieki neapstāsies pie sasniegtā un turpinās attīstīt jauniegūtās iemaņas. Vērtējot projekta rezultātus, redzam, ka šāds mācību ietvars ir ar pievienoto vērtību, ko nākotnē varētu iekļaut arī mācību saturā,” uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    “Šodienas jaunieši ir izauguši ar datoriem un mobilajām ierīcēm, tomēr prasmes izmantot tehnoloģijas ne tikai izklaidei, bet arī mācībām un nākotnes karjerai, ir jāattīsta. Tāpēc Microsoft Latvia aktīvi iesaistās tādās iniciatīvās kā “Digitālās prasmes nākotnes darbam”. Ir gandarījums par to, cik radoši un profesionāli bija konkursa darbi,” atzīst Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja.

    Svinīgā pasākuma ietvaros jauniešiem bija iespējams dzirdēt iedvesmojošas uzrunas no tādiem nozares ekspertiem kā “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla” valdes loceklis Jānis Rancāns, tiešsaistes pasākumu kalendāra platforma “Kurp.es” izveidotājs Gustavs Mārtiņš Upmanis un digitālā mārketinga eksperte Evita Brilte, kuri jauniešus iepazīstināja ar savu pieredzi digitālajā laikmetā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma