Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia XA2 eksperiments (+ balva)

    Jaunākie raksti

    Ir laiks nākamajam gadžetu eksperimentam. Iepriekš divos šāda tipa eksperimentos savu dzīvi interesantāku padarīju izmēģinot Samsung Galaxy S8+ un OnePlus 5T viedtālruņus, kas abi divi ir jaudīgi un visādi citādi spējīgi Android flagmaņtelefoni.

    Tagad esmu izlēmis palūkoties uz Android pasaules vidējās klases ierīcēm. Proti, cik šāds telefons ir mūsdienīgs un spējīgs 2018. gada pirmajā pusē. Mana izvēle ir kritusi par labu Sony Xperia XA2, kas tika izziņots pašā gada sākumā CES 2018 tehnoloģiju izstādes ietvaros un turpmāko mēnesi tas būs mana galvenā ikdienas sakaru ierīce. Telefons nemaksā pārlieku daudz (ap 350 eiro), bet tam ir perspektīvas kameras, tīri laba 3300 mAh baterija un ne tas kuslākais (Qualcomm Snapdragon 630) procesors. Redzēsim kā man ies!

    Pēc +/- mēneša padalīšos ar saviem iespaidiem un telefonu uzdāvināšu vienam no jums. Jā, tieši tā! Ja vēlies saņemt šo telefonu, noskaties jaunāko mana vloga epizodi un uzzini kas tev ir jādara!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    cmain
    08.03.2018 02:44

    Цены на электроэнергию постоянно растут, но есть способ платить на 50% меньше! Узнал об этом лайфхаке в статье опытного инженера-электрика http://krati.co/savemoney и пользуюсь уже пол года! Это легально, советую всем, кто не хочет переплачивать!

    Kaspars
    08.03.2018 02:45

    Manuprāt Sony xperia telefonu lielākais trumpis ir bijušas divas lietas- Kamera un +~ūdens noturība un zināma arī izturība,Tieši tāpēc arī man, kādu labu laiku atpakaļ kā labs papildus otrs (darba ) telefons kalpoja xperia Z5 copact. To iegādājos vairāk kā pirms 2gadiem. Ikdienā strādājot ar krāsām un ūdeņiem tas bija svarīgi un + izmērs arī ielīda labi kabatā. Turklāt video kvalitāte un ātrais fokus, fiksējot dizaina restaurācijas un krāsojuma darbus tieši, tobrīd man nospēlēja to iegādāties. Vēl vairāk tas man ir svarīgi ,jo foto un video fiksēt radošas lietas man ir arvien svarīgas un brīvā laikā laprāt nodarbojos ar fotagrāfēšanu. Tapēc nedaudz vēlāk ap to laiku iegadājos ,Leica smukuma pērli Huawei p9 . Jo no dizaina viedokļa xperia z5 neteiksim ,ka kauns,bet īsti galdā smalkā sabiedrībā negribējās likt…. Ikdienā vēl joprojām izmantoju Huawei p9 . Bet Z5 .copact kādu laiku apakaļ diemžēl sasitu -neveiksmīgi displejs izbeidzās….. Bija kritis 100 reižu līdz !vienreiz nepaveicās …..Jāsaka ka video kvalitāte Sony Z5 ir labāka kā Huawei p 9 turklāt tā labāk darbojas exstrēmāku kustību laikā – veidojot asāku un teicamu rezultātu. Savukārt Huawei p 9 ir sulīgāki un stilīgākie toņi + īpaši saulrieti sanāk teicami.Labāki kā daudziem šodienas flagmaņiem.Tas p9 ir sanācis labi.… Read more »

    Lapsinieks
    08.03.2018 09:41
    Reply to  Kaspars

    ieteiktu izmantot vismaz spelčekeri. līdz ši biju domājis, ka cilvēki, kas saistīti ar mākslu, ir jūtīgi visās izpasumes formās :(

    “Jo no dizaina viedokļa xperia z5 neteiksim ,ka kauns,bet īsti galdā smalkā sabiedrībā negribējās likt….”

    Kā sauca tavu latviešu valodas pasniedzēju?

    lapisniekam
    08.03.2018 09:51
    Reply to  Lapsinieks

    Tu kādreiz šeit varētu uzrakstīt kaut ko loģisku, nevis tēlot te komatu policiju. Jēziņ, cik jūs te daži esat indīgi. Atnāc, izlasi rakstu, iesaisties diskusijā – viss. Nē, vajag nabadziņam jau komentētājiem piekasīties. Nu ja tev darbā tik garlaicīgi, tad nomaini darbu, vai arī bezdarbnieks esi?

    IeTEiktU IZmAnToT SpeLČeKErI

    Briedis
    09.03.2018 16:17
    Reply to  lapisniekam

    Man šķiet, ka Lapsinieks ir Kristapa slepenais ierocis un ārštata darbinieks, kura pienākumos ir sacelt vētru ūdens glāzē un panākt dzīvību komentāros pat tad, ka nevienam nav īsti ko teikt. Jāatzīst, ka labs kadrs, jo panāk vēlamo jebkādiem paņēmieniem :)

    Lapsinieks
    09.03.2018 16:22
    Reply to  Briedis

    bļaha muha… ak, ja tā būtu un man par to rubļi ripotu kontā :(

    Briedis
    09.03.2018 16:27
    Reply to  Lapsinieks

    Bet Tava harisma, sasodīts, strādā! :D Man galīgi neinteresē Xperia, taču šajā publikācijā iegriežos jau trešo reizi. Lai palasītu Tavus (ne)darbus :)
    P.S. AdBlock block šai lapai man izslēgts, kā Kristaps prasīja, tāpēc par tiem rubļiem doma nav peļama.

    Lapsinieks
    09.03.2018 16:30
    Reply to  Briedis

    man tūlīt būs tūkstošais upvote kursorā. vajadzētu kādu balvu sagādāt. varētu izlozēt kādu savu legendary klaviatūru.

    GGrs
    08.03.2018 09:57
    Reply to  Lapsinieks

    Lapsinieks ir kā slikts radinieks, būtu baigi forši, ja nebūtu, bet šis uzrodās visās ballītēs, pat ja netiek aicināts, tad nu visi piecieš, vai ignorē, bet šis tāpat beigās piedzerās un sola piekaut mazo māsīcu.

    Lapsinieks
    08.03.2018 10:29
    Reply to  GGrs

    Tu domā, ka nav nekādu robežu tajā, cik var izturēt kaut ko no gramatikas un/vai teikuma uzbūves? Nupat trāpījās viena diskusija tviterī un šāds viedoklis: Nespēju nopietni uztvert rakstītus viedokļus / argumentus, kur gramatikas kļūdu skaits ir lielāks nekā vārdu skaits teikumā. Ja cilvēks ir tik stulbs, ka nemāk rakstīt, kāpēc lai man neliktos, ka viņš ir stulbs arī citos jautājumos?

    Tu tak spēji savu uzbraucienu uzrakstīt normālā latviešu valodā (tātad, Tev nav pilnīgi po, ko par Tevi domā…)

    Kristaps Skutelis
    08.03.2018 10:34
    Reply to  Lapsinieks

    Pietiek! Tagad par tēmu!

    Lapsinieks
    08.03.2018 10:39

    nu tēma jau būs tad, kad būs apskats! No savas puses varu piebilst tikai to, ka neparakstos uz jūtūba kanāliem, jo grūti menedžēt notifikācijas un e-pasta kasti negribās pārvērst par spama kasti. Galu galā – Tu tak tāpat visu liec arī te, feisbukā, twiterī…

    geksis
    08.03.2018 09:59
    Reply to  Lapsinieks

    Vari paskaidrot, kāds tev prieks būt par trolli?

    Stapcitu, baļķi savā acī pamanīji?

    Lapsinieks
    08.03.2018 10:23
    Reply to  geksis

    ir savs, slēpts prieciņš. vismaz tava un vēl dažu troļļu pazinēju/ekspertu klātbūtne topikā garantēta uz ilgu laiku.
    starpcitunē.

    geksis
    08.03.2018 10:32
    Reply to  Lapsinieks

    Jaunu teikumu parasti sāk ar lielo burtu.

    Lapsinieks
    08.03.2018 10:41
    Reply to  geksis

    šis man pielipis no Tevis… :( paskatījos Tavu profilu – tiešām…

    geksis
    08.03.2018 10:55
    Reply to  Lapsinieks

    Iespējams, jo ne vienmēr ir laiks (vēlme) labot jau publicētu komentāru, ja pamanu tur kļūdu, bet es vismaz nebļauju, ka kāds komentārā ir pieļāvis nelielu gramatikas kļūdu.

    Lapsinieks
    08.03.2018 11:46
    Reply to  geksis

    es arī nē.

    Niko
    08.03.2018 12:33

    Цены на электроэнергию постоянно растут, но есть способ платить на 50% меньше! Узнал об этом лайфхаке в статье опытного инженера-электрика http://krati.co/savemoney и пользуюсь уже пол года! Это легально, советую всем, кто не хочет переплачивать!

    Jānis Otto
    08.03.2018 18:40

    Ar sony nav bijusi pieredze. Ja nu vienīgi pirms n-gadiem, kad tas bija vel sony ericson, kad to izvēlējos tolaik populārās nokia 5510 vietā! 😁

    Miks Eglitis
    09.03.2018 13:33

    Nu jau laikam 4 vai 5 gadi manam z1 compact. Izvēlējos tieši pēc kursors.lv rekomendācijas. Tajā laikā viena no labākajām kamerām, tas arī nospēlēja galveno lomu, savienojumā ar patīkamo 4,3 izmēru. Pirms pusgada nomainīju bateriju un telefons turpina ideāli strādāt. Sony sevi ir pierādījis kā labu kvalitātes zīmi man.

    Gustavs Briedis
    09.03.2018 15:04

    Es esmu lietojis no sony telefoniem divus modeļus viens no tiem ir sony xperia tipo, kas bija mans pirmais viedtālrunis. Tas bija pirms kādiem 6,7 gadiem Jāatzīst gan, ka tas man ļoti nepatika. Ekrāns bija ļoti maziņš un arī auss mikrofons sabojājās. Es, runājot pa telefonu, nevarēju saprast gandrīz neko, ko otrs cilvēks saka. Tā kā principā bjju neapmierināts ar šo telefonu. Pēc tam es lietoju samsung galaxy trend plus, kurš man patiešām patika, protams ar laiku tas kļuva ļoti lēns, bet gandrīz visas funkcijas darbojās ļoti labi izņemot tas ka ka kamera šad tad nedarbojās, bet tā jau man šķiet ir ierasta problēma starp androīdiem. Pašlaik lietoju Xperia m5 sākot no 2016 gada jūnija un tas mani vēl ne reizi nav pievīlis, protams atkal neskaitot to, ka kamera dažreiz nedarbojas. Tas ir pietiekami ātrs un tam ir 21mp kamera, kura neuzņem sevišķi labus atēlus tumšā laikā, bet dienā bilžu kvalitāte ir izcila. Tas ir ārī ūdensizturīgs un man šis telefons vēl projām ļoti patīk. Ja runā par sony telefonu dizainu man nešķiet, ka tas ir novecojus, man patīk kā izskatās Sony telefoni. Patiesībā biju nedaudz apbēdināts, kad viņi izdeva sony xperia xz2, man patika viņu kvadrātiskie dizaini. Tāds telefons… Read more »

    Sand
    20.03.2018 21:28

    Vairāk kā 6 gadus atpakaļ lietoju xperia go st27, patika aizsardzības klase. 3,5″ bija konservatīvs niķis – tik patīkami, ka bikšu kabatā telefonu nejūt. Kamera gan nekāda. Nākamais, Nokia N8 – labāku telefonu kameru neesmu lietojis līdz pat šodienai (41mp Nokia Lumia 1020 neskaitās, jo apdalīta ar k-kāds windows)! Tā N8 Carl Zeiss 12mp ar ksenona zibspuldzi ir foršāka, universālāka pat par daudzām mūsdienu “dualcam” “duble led” “24mpx” un citām “superkamerām”. Paspēlējos ar čoma xperia V ,kamera ļooti nepatika! Paspaidīju arī E5 – neiepatikās. Patreiz lietoju “lētu ķīnieti- elephone P9000 lite”, jo sony z5 dual nebija nopērkams. Kad vēlos fotogrāfēt ko kustīgu, vai pustumsā, no plaukta ņemu veco labo N8 un lietoju kā fotoaparātu! Tagad daudzi ” ķīnieši” savos telefonos liek samsung un sony kameras, varbūt kādu nopirkšu, kad otrreiz sasitīšu savu ELE, lai gan ekrāns maksāja nieka 37$. Varbūt pēc gada nokritīs cena Huawei P10 dual, vai kam līdzīgam… Sony jaunumi (xz2) ir salīdzinoši dārgi!

    Edijs Gorbunovs
    10.03.2018 10:10

    Sony sūkā, vecīt nemokies .. atdod to vienkārši man! ;)

    Gatis Preiss
    10.03.2018 12:53

    Nu man arī ir bijuši divi tamlīdzīgi telefoni. Pirmais ap 11. – 12. gadu Sony Errixon modeļa nosaukumu neatceros, atbīdāmais virsū skārien ekrāns apakšā fiziskā qwerti klaviatūra tāds maziņš telefons. Tas bija mans pirmais Android telefons. Tad protams liku visādas aplikācijas utt. Korpuss bija apsegts ar gumijas slāni, kas nonāca nost un telefons izskatījās ļoti plasmasīgs. Beigās viņam kaut kas nobloķējās un netiku sistēmā. Adevu kolēģim lai mēģina tikt pie meistara un tad var lietot. Otrs bija no 14. līdz 16. gada beigām Sony xpedia Z1 compact. Neliels telefons ar metāla rāmi un ūdens aizsardzību, kamera arī normāla. Priekš tā laika kaut kā gribējās tādu nelielu. Vājā vieta ļoti slidens pat aizmugure kas no plastmasas nezinātājam liktu domāt, ka tas ir stikls. Programmatūra normāla, bet jaudas ziņā priekš tiem laikiem ļoti laba. Adevu brālim kuram sanāca kārtīga šī telefona slidināšana lidošana kas bija ekrānam pēdējais lidojums… Tagad vairāk pašam nav Sony aparāta, kaut kā tādi bez izmaiņām un nav īsti kur aci piesiet un domāju ka pat jauc cilvēkiem galvu ar tām šausmīgi daudzajām burtu kombinācijām. Un vienam otram modelim ar cenu tā pārspīlē.

    Martins Jankausks
    14.03.2018 13:16

    Man ir bijis sony ericsonn k750, tiem laikiem izcils telefons. Diemžēl to man nozaga vēl ir bijis xperia arc kas pec pusgada saplisa(no sākuma skaļrunis pectam pus ekrans atteicas stradat) lidz ar to mana uzticība sony bija zaudeta un vēl tās nenormālās cenas un vienādais dizans z serijā. Bet tagad kad ir nomainijies dizains kaut cik un pastiepies ekrāns tas jau klust diezgan pievilcigs,bet cena xz 2 vienalga atgrūž, bet pa velti ari ezis ir gluds un etiķis salds😀

    Sand
    20.03.2018 21:49

    Sen, bija tāds dinozaurs K750 2mp kamera, kas tam brīdim bija ļoti laba. Vairāk kā 6 gadus atpakaļ lietoju xperia go st27, patika aizsardzības klase. 3,5″ bija konservatīvs niķis – tik patīkami, ka bikšu kabatā telefonu nejūt. Kamera gan nekāda. Vīlos! Nākamais, Nokia N8 – labāku telefonu kameru neesmu lietojis līdz pat šodienai (41mp Nokia Lumia 1020 neskaitās, jo apdalīta ar k-kāds windows)! Tā N8 Carl Zeiss 12mp ar ksenona zibspuldzi ir foršāka, universālāka pat par daudzām mūsdienu “dualcam” “duble led” “24mpx” un citām “superkamerām”. Paspēlējos ar čoma xperia V ,kamera ļooti nepatika! Paspaidīju arī E5 – neiepatikās. Turpināju spītīgi lietot uzticamo N8 līdz Nokia izputēja un simbianam pienāca gals. Patreiz lietoju “lētu ķīnieti- elephone P9000 lite”, jo sony z5 dual nebija nopērkams. Kad vēlos fotogrāfēt ko kustīgu, vai pustumsā, no plaukta ņemu veco labo N8 un lietoju kā fotoaparātu! Tagad daudzi ” ķīnieši” savos telefonos liek samsung un sony kameras, varbūt kādu nopirkšu, kad otrreiz sasitīšu savu ELE, lai gan ekrāns maksāja nieka 37$. Varbūt pēc gada nokritīs cena Huawei P10 dual, vai kam līdzīgam… Sony vilinošie jaunumi (xz2) ir salīdzinoši dārgi! Diemžēl neatceros ar kuru sony modeli (no dārgā gala) pagājušogad fotogrāfēju vakara ballīti, bet tie daudzie mpx… Read more »

    21.03.2018 03:49

    Joprojām ir Sony Z3 Compact. Ja tā paskatās, tad diezgan sens modelis. Bet īpašī neizjūtu vajadzību, vismaz pagaidām, upgreidoties, visticamāk darīšo to kad pilnībā sašķaidīšu, pazaudēšu vai vinnēšu loterejā…. :D
    Ir bijuši dažādi Andrīši – HTC, SAMSUNG, HUAWEI, bet ērtuma ziņā liekas tieši Compact versijas daudz labākas. Bet nu par +/- konkrētajam modelim Copact Z3
    + Kameras poga (nenormāli noderīga un ērta)
    + Laba kamera
    + Aplikāciju search (vienkārša, bet ļooooooti noderīga lieta)
    + Stamina mode (reizēm kaitina, bet ļoti reti ir tā, ka nevarizvilkt līdz vakaram)
    + Kaitainais dizains patīk vairāk nekā noapaļotie.
    + Iespēja papildināt atmiņu ar savu microSD
    + Salīdzinoši senam modelim, atjauninājumi uz ne tik senu Andrīša versiju
    – “Stikla” aizmugure, kādas 2x esmu mainījis, un nu jau atkal staigāju ar sašķaidītu aizmuguri. (līdz ar to no ūdens izturības nekā…..)
    – Magnētiskais uzlādes pieslēgums = kaka
    – Pie slow mo filmēšanas normāli iekarst, un pēc laika atsakas filmēt :(

    Reklāma