Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes uzstādīs pirmās viedās gaismas Maybach modeļos

    Jaunākie raksti

    Mercedes izziņojis, ka futūristiskās gaismas tiks uzstādītas ierobežotā skaitā Mercedes-Maybach S-Class automašīnu modeļos. Pirmo reizi Mercedes demonstrēja viedo gaismu darbību 2015. gadā, tomēr Maybach izvietotās viedās gaismas būs vēl tālāk uzlabotas.

    Katra lampa sastāv no vairāk nekā viena miljona LED pikseļu, katra pikseļa darbība ir regulējama atsevišķi. Tādējādi iespējams pielāgot stara virzienu un gaišumu, lai netiktu apžilbināti pretī braucošie. Jaunās, viedās lampas arī spēj projicēt informāciju uz ceļa seguma, piemēram, Maybach spēs parādīt automašīnas trajektoriju, lai autovadītājs pārāk nepietuvotos ceļa nomalei. Gaismas arī brīdinās, ja pārāk strauji tuvojies priekšā braucošai automašīnai.

    Reklāma

    Līdzvērtīgu ārējā apgaismojuma viedo LED sistēmu Volkswagen ir apsolījis Vizzion automašīnas modelim. Arī Vizzion spēs projicēt uz ceļa seguma dažāda veida informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    07.03.2018 09:35

    miljons pikseļu, nu jau sākas megapikseļu stāstiņi….cits ražotājs hipnotizēs pircējus ar 1.4milj pikseļu utt. reāli pilnīgi pietiek vadīt katru diodi vai pat nelielas grupas.

    bombelats
    07.03.2018 21:23
    Reply to  x

    Nu ja, būs kā ar LCD TV LED izgaismošanai: dārgie modeļi regulē katru diodi, lētie dažas grupas, tobiš Maibahs un tml vadīs katru diodi, bet tjipa Korsa min diožu grupu skaitu, lai varētu projicēt fakuci uz ptetimbraucošā auto haubes.

    x
    08.03.2018 00:14
    Reply to  bombelats

    labi piezīmēts, jā, dārgajā galā tur mikrokontrasti un lokālie dimmingi. tos jau gan visbiežāk arī pērk cilvēki, kuri pirmās ieslēgšanas reizē ieregulē movie mode vai ekvivalentu, un nekad neskatās tv masu iecienītajos režīmos ar pārsātināto, nedabiski kontrastaino attēlu.

    ignatjevvitor
    07.03.2018 17:02

    Есть только один вариант как реально экономить на электрике, вот – http://legalecon.blogspot.com – Сперва не воспринял серьезно, но решил проверить и оказалось, что оно действительно работает, плачу на 40-50% меньше. Отличная вещь, советую!x

    Reklāma