Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Strix Impact spēļu peles apskats

    Jaunākie raksti

    ASUS ROG Strix Impact ir vienkāršākā un arī lētākā no apskatītajām ASUS datorpelēm. Tā neizceļas ar dažādiem niekiem, bet piedāvāts tiek tikai galvenais, kas var ietekmēt spēlīšu dzenātāja ikdienu. Tieši tas arī padara ROG Strix Impact peli pievilcīgu, bet nevajag cerēt, ka tā ir ļoti lēta.

    Ražotājam nācies atteikties no vairākām LED gaismiņām, diemžēl pazudis arī audumā iepītais vads, kas man ļoti gāja pie sirds iepriekš apskatītajos ASUS Republic of Gamers (ROG) produktos. Pazudušas arī sānu pogas, kuras gan ne visiem vajag un ne visi māk tās izmantot. Man līdz galam nepatika dārgākajos ROG datorpeļu produktos atrodamās sānu pogas, jo tās bija pārāk viegli netīšām nospiest.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Tips: optiskā datorpele
    • Savienojums: vads, 2.0 m, zeltīts USB 2.0
    • Optiskā izšķirtspēja: 5000 DPI
    • Slēdzīši: Omron D2FC-F-K (50 miljoni klikšķu)
    • Papildus pogas: nav
    • Izmēri: 115 x 62 x 39 mm
    • Svars: 112 g ar vadu/ 91 g bez vada
    • Iepakojumā: 1 x pele, dokumentācija, 2 x ROG logo uzlīmes
    • Pavadošā programmatūra: ASUS ROG Armoury
    • Cena: no aptuveni 50 eiro

    Izskats un uzbūve

    ROG Strix Impact pele ir simetriska, kas nozīmē, ka to var izmantot gan ar labo, gan arī kreiso roku. Manuprāt, ROG Strix Impact varēja būt ar izteiktāku izliekumu, varbūt tā varēja būt arī nedaudz lielāka, jo esošie izmēri, salīdzinot ar citām ROG pelēm, drīzāk atgādina klēpjdatoriem paredzētās kompaktās peles. Pati par sevi ROG Strix Impact nav sīka.

    Vienīgais RGB LED izvietots aiz ROG logotipa, ROG Strix Impact nespīd ne zem pogām, ne arī zem pašas peles. Par RGB gaismiņām var strīdēties gari un plaši, man tās īsti pie sirds neiet. Bet, ja RGB gaismiņas ir, tās tomēr derētu novietot vietā, kur gaismiņas ir redzamas.

    Blakus rullītim izvietota DPI pārslēgšanas poga. Tā ne ar ko neatšķiras no dārgākajos ROG peļu modeļos atrodamo pogu, vien ROG Strix Impact maksimālā DPI vērtība ir 5000, kas jau ir uz robežas ar nepietiekami ātri.

    ROG Strix Impact sānos neatrodas neviena poga, kas man ir liels atvieglojums, jo ar dārgākajām ROG datorpelēm nespēju sadzīvot, un nācās vismaz vienu pogu (pie īkšķa) izslēgt pavisam. Te atzīmēšu, ka sānu pogu izvietošana simetriskajām pelēm ir ļoti problemātiska. ROG Strix Impact sānu klāj ar maiju indiāņu rakstiem noklāta plastmasa – gumijas sāniņi palikuši tikai dārgākajiem ROG datorpeļu modeļiem.

    ROG Strix Impact pele paļaujas uz tām pašām teflona slīdvirsmām, kuras ir atrodamas dārgākos modeļos. Neviena lētā ofisa pele neslīd ne tuvu tik labi, kā slīd ROG Strix Impact. ROG Strix Impact uzstādīts Pixart PMW 3310 sensors, kas ir atbilstošs peles cenai. Protams, vienmēr varēsi atrast kādu jaunāku un populārāku sensoru, piemēram, PMW 3360.

    Kā jau minēju, man pietrūkst audumā iepītā kabeļa, parasts gumijas USB vads šķiet neatbilstošs ROG Strix Impact cenai. Gumijotais USB vads arī mēdz šur tur aizķerties, tas neslīd pa galda virsmu tik labi kā audumā iepītais. Droši vien FPS cienītāji būtu vēlējušies pāris ekstra pogas ieroču ātrākai pārslēgšanai vai kam tamlīdzīgam.

    Kopumā var just, kurā vietās ASUS nācies ieekonomēt, lai padarītu ROG Strix Impact lētāku. Smuki iepīto USB vadu gan varēja atstāt, bet pēc citām ārišķībām raudāt netaisos. Man būtu gribējies, lai ROG Strix Impact ir nedaudz smagāka.

    Programmatūra

    ROG Strix Impact datorpele būtu dēvējama par “plug and play”, bet īsti bez ASUS izstrādātās ROG Armoury programmatūras uzstādīšanas datorā nebūs iespējams iztikt. Ja datorā neuzstādīsi ROG Strix Impact paredzēto programmatūru, pele visu laiku midžinās visas savas RGB diodes maksimālā spilgtumā, arī DPI pogas darbību nevarēsi pielāgot.

    Neuzskatu sevi par pārāk dumju lietotāju, bet ASUS it nemaz nav pacenties reklamēt ROG Armoury programmatūru – par to uz peles iepakojuma nav minēts ne pušplēsta vārda. Interneta paaudze ar pāris klikšķiem atradīs, ka ROG Strix Impact pavadošās programmatūras nosaukums ir ROG Armoury, spēs to uzstādīt un izmantot, bet būtu bijis patīkami šo informāciju iegūt no datorpeles iepakojuma.

    Kad esam tikuši galā ar šo nelielo niansi, ROG Armoury programmatūra paver gana plašas peles pielāgošanas iespējas. Iespējams, ROG Armoury programmatūra ir nedaudz haotiska, kad to salīdzina ar Logitech Gaming System programmatūru vai vismaz teorijā (iepazinos YouTube ar smalkajām niansēm, ko piedāvā) Corsair Utility Engine 2 un Razer Synapse.

    ROG Armoury programmatūra piedāvā izveidot trīs dažādus datorpeles profilus dārgākajiem ROG peļu modeļiem, bet lētākajam ROG Strix Impact modelim profilu izveide un piesaiste konkrētai spēlei nebūs iespējama. Dārgākajiem peļu modeļiem programmatūra spēj saistīt savu darbību ar konkrētu spēli automātiski, gluži kā tas ir konkurentiem. Pagaidām iespējams ROG Armoury programmatūru saistīt ar trīs spēlēm, bet ROG Strix Impact gadījumā šī iespēja nav aktīva.

    Te ir jāatzīmē, ka ROG Strix Impact nav nevienas “brīvas” pogas, tāpēc makrosu darbināšana ies secen.

    Programmatūra ļauj izvēlēties divus DPI iestatījumus no 100 līdz pat 5000. Tos spēles laikā var pārslēgt ar pie peles rullīša izvietoto mazo podziņu. Konkurentu programmatūras ļauj iestatīt vismaz četrus izšķirtspējas parametrus. Tāpat konkurenti piedāvā arī atšķirīgas DPI vērtības norādīt X un Y asij, kas vismaz pagaidām nav iekļauts ASUS programmatūrā.

    ROG Armoury programmatūra spēj pielāgot peles darbību dažādām virsmām. Tāpat pieejama peles jūtības iestatīšana, kad pacel peli nedaudz virs galda.

    ROG Strix Impact ir saderīga ar ASUS Aura-sync tehnoloģiju. Īsumā – Aura-sync nodrošina iespēju visām ASUS komponentēm ar Aura-sync tehnoloģiju midžināties vienādos ritmos, toņos un spilgtumos. Interesanti, bet tad ir jāveido viss savs spēļu monstrs no ASUS detaļām – mātesplates, monitora, tastatūras, peles utt. Beigās izskatīsies, ka tavs dators cenšas izgaismot kā minimums Pink Floyd koncertu.

    Kopumā – programmatūra ir beidzot sakārtota. Tā vēl arvien, salīdzinot ar konkurentiem, ir ar visai piezemētu iespēju klāstu. Izlaistas pāris būtiskas nianses, ko Logitech un citi piedāvā jau gadiem. Diemžēl ASUS nav pacenties pat norādīt uz iepakojuma programmatūras nosaukumu, kas ir ļoti dīvains solis. Tāpat ROG Armoury programmatūru nākas meklēt pa forumiem, jo vismaz meklēšanas dziņos programmatūras meklējumi noved pie forumiem, nevis uz ASUS mājaslapu.

    ROG Strix Impact un ROG Pugio

    Nobeigumā

    Pēdējā laikā apskatītas vairākas ASUS spēlēm paredzētas datorpeles, no tām man visvairāk pie sirds gāja ASUS ROG Pugio, jo tā bija gana liela, pietiekami smaga, ar audumā ievītu USB vadu, pelei ir visai glīts izgaismojums. Jā, cena nebūt nebija zema, bet tu jūti par ko maksā. Ar ROG Strix Impact stāsts nav tik salds.

    Jā, pērkot ROG Strix Impact peles modeli un skatoties tikai tehnisko specifikāciju, iegūsi vērā ņemamu datorpeli. Bet ir viens paliels BET – ROG Strix Impact tomēr ir ļoti apgraizīts peles modelis. Manuprāt, ROG Strix Impact ir pārāk maza, tā arī ir ļoti viegla, un, ja neskaita mirgojošo ROG logotipu, īsti nespēju ROG Strix Impact saistīt ar geimeru datora aksesuāru.

    ROG Strix Impact un ROG Pugio

    Noliku blakus ROG Strix Impact modeli ar ASUS ROG Pugio un konstatēju, ka ROG Strix Impact arī sliktāk slīd pa peles paliktni un galda virsmu, kas nemaz nav dēvējama par foršu niansi. ROG Strix Impact modelim sānos izvietotie maiju indiāņu raksti ir tikai vizuāls noformējums, tie neko nedod ikdienai. Visa pele veidota no plastmasas, pat sāni nav tikuši pie mazāk slidenas gumijas virsmām.

    ROG Strix Impact no lielajām māsām (ASUS ROG Pugio un ASUS ROG Strix Evolve) pārmantota ASUS Aura-sync gaismiņu krāsu un midžināšanās ritmu sinhronizācijas tehnoloģija, bet diez vai vairums spēļu entuziastu izvēlēsies tieši ROG Strix Impact šādas nelielas nianses dēļ. ROG Strix Impact lietošanas laikā ar plaukstu tiek pilnībā nosegts izgaismotais ROG logotips, tātad no RGB gaismiņām jēga ir tikai tad, kad peli nelieto.

    Aptuveni 50 eiro par ROG Strix Impact datorpeli izklausās daudz. Un tā arī ir. Cenā ap 50 eiro Lenovo, MSI, Gigabyte, Corsair un citi ražotāji piedāvā jau ļoti nopietnas datorpeles ar papildus pogām, USB vadiem ietītiem audumā u.c. patīkamām niansēm.

    Patika

    + PMW 3310 sensors
    + Aura-sync saderība

    Nepatika

    – mazs izmērs
    – nepietiekams svars
    – plastmasa, plastmasa, plastmasa bez gumijas uzlikām sānos
    – LED RGB gaismiņa paslēpjas zem plaukstas
    – nav papildus pogas

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma