Web Analytics
More
    Reklāma

    Preiļu robotikas čempionāts 2018 (video)

    Jaunākie raksti

    Pirms nedēļas Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā aizvadīts otrais Preiļu robotikas čempionāts (PRČ). Sacensību mērķis ir popularizēt robotiku Latgalē un eksakto zinātņu nozīmīgumu!

    Šogad sacensībām bija pieteikti 332 roboti, savukārt uz sacensībām atbrauca un cīnījās par goda pjedestāliem 297 roboti/komandas no 45 iestādēm/organizācijām/klubiem, kas PRČ padara par vienu no līdz šim apmeklētākajām robotikas sacensībām! Sacensībās piedalījās dalībnieki no dažādām Latvijas vietām – Aizkraukles, Rēzeknes, Daugavpils, Galēniem, Iecavas, Ilūkstes, Jaunstrūžāniem, Preiļiem, Jēkabpils, Kaunatas, Krāslavas, Limbažiem, Ludzas, Maltas, Mārupes, Nautrēniem, Ogres, Rīgas, Siguldas, Vaiņodes, Valmieras, Ventspils, Viļāniem, kā arī līdzīgi kā pagājušajā gadā 1/5 daļa no dalībnieku robotiem bija no Lietuvas!

    Reklāma

    Šogad sacensības notika Mini sumo, Lego sumo, iRobot sumo, Lego līnijsekošanas, brīvās konstrukcijas līnijsekošanas, Lego Folkrace, brīvās konstrukcijas Folkrace, Freestyle un VEX disciplīnās. VEX disciplīnā dalībnieki varēja ierasties bez saviem robotiem un bez iepriekšējas sagatavotības – robotus nodrošināja organizatori. Dažās disciplīnās dalībnieki tika dalīti vecuma grupās – skolēni vai amatieri.

     

    Ar sacensību rezultātiem var iepazīties šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Indāns
    05.02.2018 20:37

    Oho!
    Malači, jaunieši! :)

    digitalk
    05.02.2018 22:27

    Kristap, tev pie stoka mūzikas jāpiestrādā. uz beigām besī ārā, zin ;)

    Reklāma