Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzskatāms piemērs, kāpēc nevajag uz zoba likt telefonu baterijas (video)

    Jaunākie raksti

    Cilvēku stulbumam nav robežu! Kamēr ASV ar ne pārāk gaišām galvām apveltīti tīņi ēd Tide veļas mazgāšanas līdzekļa kapsulas, kāds vīrs Ķīnā ir pamēģinājis uzkost telefona bateriju. Rezultāts bija visnotaļ paredzams – baterija šim vīrietim uzsprāga tieši sejā.

    Šo notikumu nofilmēja veikala drošības kamera un īsā laika sprīdī tas kļuvis ļoti populārs. Nav brīnums. Nav gan skaidrs, kāpēc jaunais cilvēks izvēlējās šādi rīkoties. Iespējams, viņš gribēja pārbaudīt vai baterija ir īsta. Vienīgi, kā to var pateikt iekožoties baterijā?

    Reklāma

    https://youtu.be/nA1pFU6jCPE

    Jāpiezīmē, ka tā ir bijusi maiņas baterija iPhone viedtālrunim. Pēdējā mēneša laikā Apple ir saņēmis daudz sūdzību par to, ka Apple ierobežo iPhone darbību, ja telefona baterija ir nolietojusies. Cilvēki nav mierā ar to, ka Apple viņu vietā izlemj kā darbosies viņu iegādātās ierīces un tāpēc Apple ir nosolījies piedāvāt lētāku bateriju maiņu (pieejama arī Latvijā) un nākamajā iOS versijā lietotājs pats varēs izvēlēties atslēgt šo “fīču”.

    Te vietā arī atgādinājums nekad un nekādos apstākļos fiziski neiedarboties (jā, arī nelikt uz zoba) uz litija baterijām, jo tajās iestrādātā ķīmija ļoti, ļoti labi deg un pat sprāgst. Neesi kā šis ķīnietis!

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    24.01.2018 11:36

    kā pārbaudīt? vienkārši – iekožoties īstajā baterijā, tā sprāgst!

    Skābene
    24.01.2018 13:27

    Ķīnā ir izplatīta krāpšana, kad bateriju korpusā ieber smiltis!

    Krotow
    24.01.2018 14:40
    Reply to  Skābene

    Gadās. Lasīju par ārējā USB 2.5″ HDD kastē esošu mazizmēra flešku, kurai blakus svaram ieliktas 2 lielās mēbeļu skrūves. Bija arī ziņa par iPhone, kas tikai tā izskatās un zem ābolīša logo patiesībā atrodas attiecīgas formas caurums un gaismas diode. Bet nu riskēt ar savu un kaimiņu sejām…

    edgku
    24.01.2018 15:01

    Manuprāt, daļa par ķīmijas degšanu nebūs īsti precīza. Uzliesmojumu izraisa strauja uzkrātās enerģijas atbrīvošana, tā ka process ir vismaz elektroķīmisks.

    Reklāma