Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Tele2” bāzes stacijās izmanto alternatīvo vēja un Saules enerģiju

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau vēstījām, ka LMT izmanto Saules enerģiju, lai darbinātu dažas savas bāzes stacijas un tagad līdzīga ziņa ienākusies arī no Tele2.

    Mobilo sakaru operators “Tele2″ 2017. gadu noslēdz ar astoņu “zaļāku” bāzes staciju izbūvi, kuras lielāko daļu nepieciešamās jaudas iegūst no Saules un vēja enerģijas. Domājot par ilgtspējīgu un dabai draudzīgu darbību, jau pirms diviem gadiem “Tele2″ Grenctālē ieviesa pirmo bāzes staciju, kas darbojas ar alternatīvo enerģiju, šogad, turpinot attīstību, vēl septiņas bāzes stacijas tiek aprīkotas ar Saules paneļiem.

    Trīs no astoņām “Tele2” zaļajām bāzes stacijām tiek aprīkotas ar Saules paneļiem, kuru izvietošanai operators  izvēlējās inovatīvu paņēmienu, uzliekot tās uz paša torņa konstrukcijas.  Šāds risinājums ļauj efektīvi izmantot  bāzes staciju infrastruktūru un atstāt brīvu zemes gabalu pie bāzes stacijas. Savukārt bāzes stacija Grenctālē ir aprīkota gan ar Saules paneļiem, gan ar vēja ģeneratoru, tādējādi saražojot divreiz vairāk enerģijas. Alternatīvie enerģijas avoti katrai bāzes stacijai sasniedz jaudu līdz pat 3,6 kW, kopā izstrādājot vairāk nekā 20 kilovatus stundā (kWh).

    “Saules paneļi “Tele2″ bāzes stacijās palīdzēs mums saudzēt elektroenerģiju un nodrošināt  vismaz pusi no stacijām nepieciešamās jaudas. Esot ilgtspējīgam un dabai draudzīgam uzņēmumam, šobrīd rūpīgi pētām alternatīvās enerģijas izmantošanas iespējas un meklējam vislabākos risinājumus, lai arī nākotnē turpinātu ilgtspējīgu attīstību,”  stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

    Ar alternatīvajiem enerģijas avotiem tiek aprīkotas  “Tele2″ bāzes stacijas Rīgā, Vānē, Snēpelē, Penkulē, Krotē, Ošānos, Kākciemā un jau pieminētajā Grenctālē.  2018. gadā paredzēts turpināt attīstību ilgtspējīgas uzņēmējdarbības virzienā, domājot ne vien par alternatīvās enerģijas izmantošanu, bet arī uzņēmuma biroja un klientu apkalpošanas centru darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    20.12.2017 13:06

    Interesanti, vai šis projekts ir tikai PR gājiens vai arī atmaksājas kaut kādā pārskatāmā nākotnē? Un saražoto elektrību uzreiz patērē, vai aizdod ST, interesē tehniskais risinājums, jo izprotu, ka privātmājām pagaidām vēl neatmaksājas likt saules paneļus elektrībai

    Kristaps Skutelis
    20.12.2017 13:08
    Reply to  as

    Pēc publiski izplatītās informācijas saprotu, ka šādi iegūti enerģiju izmanto bāzes staciju aparatūras darbināšanai. To, ko nevajag uzreiz gan jau uzkrāj akumulatoros. Kāpēc būtu jāpārdod kādam citam? Uz serveriem taču kriptovalūtas nemaino brīžos, kad noslodze mazāka :)

    Krotow
    20.12.2017 13:20

    Esi par to pārliecināts?

    Lapsinieks
    20.12.2017 13:30

    daudz lētāk ir atdot sadales tīklā un tad piepirkt ja vajag, nekā veidot savu aķu sistēmu

    Krotow
    20.12.2017 13:33
    Reply to  Lapsinieks

    Tad jau bāzes stacijām torņus vairs nevajag. Laukos sabaksta lielās “vējdzirnavas”, kurām zem ģeneratora “kastes” pa perimetru apliek apkārt antenas.

    Lapsinieks
    20.12.2017 13:40
    Reply to  Krotow

    Tu esi kaut kur vienu pašu ventilātoru redzējis? atmaksājas tikai ferma un vietās, kur pūš.

    Krotow
    21.12.2017 17:31
    Reply to  Lapsinieks

    Esmu gan redzējis un ne tikai vienu.

    Ansis Svaža
    21.12.2017 13:31
    Reply to  Lapsinieks

    Diez vai tā ir. OIK nāksies samaksāt paņemot atpakaļ…

    as
    21.12.2017 17:52

    Tāpēc, ka jautājums ir par izmaksām:
    -invertors vai kā to ierīci sauc, lai atdotu elektrību tīklam, maksā zvērīgu naudu, pie tam, jā, atdod par ciparu X, pēc tam paņem par ciparu X-Y, jo Y jāsamaksā Sadales Tīkla par elektrības uzglabāšanu/vadīšanu
    -ja pa dienu lieko dod akumulatoram, tad arī akumulators maksā nesliktu naudiņu un es nezinu, vai arī tad nevajag dārgu aparatūru, kas to lieko elektrību sadala uz akumulatoru un daļu torņa iekārtu darbināšanai.
    Īsāk sakot, ekonomika, matemātika, kas interesē daudzus, jo saule un vējš mums ir pietiekami, arī saules paneļi nemaksā dārgi, bet iekārtas to pārvaldīšanai iepērkam par dārgu naudu, tādēļ paiet pāris(desmit?) gadi, līdz tiek sasniegts atmaksāšanās punkts, ja salīdzina, kad elektrību tikai ņem no vada un nekādas dārgas komponentes tam nav nepieciešamas.

    Artūrs Pupausis
    23.12.2017 14:03
    Reply to  as

    “elektrību tikai ņem no vada un nekādas dārgas komponentes tam nav nepieciešamas.” Nebūt nav taisnība – tas tā kā pateikt, ka HES’us un sadales tīklus būvē par sviestmaizi :-D

    Artūrs Pupausis
    23.12.2017 13:56
    Reply to  as

    Atmaksājas, ja vari nopirkt par vairumtirdzniecības cenu un ja patērē enerģiju tad kad spīd saule. Tad kad baterijas paliks lētākas tad varēs lietot off grid sistēmu lētāk, nekā maksāt sadales tīklam par piegādi. Tiem torņiem tā vai tā ir ne pārāk liela baterija lai uzturētu nepārtrauktu datu pārraidi. Tā ka šeit jau ir runa par izdevumu samazināšanu.

    Janis Bojars
    20.12.2017 13:49

    Es ceru ka tas nav tikai SIA “TELE2” PR kompānijas triks, bet šai kompānijai reāli rūp daba un zaļš dzīves veids…

    x
    20.12.2017 13:52
    Reply to  Janis Bojars

    rūp gan….naudas dēļ jebkurš operators uztaisīs tarifu plānus vegāns, #iamgreen vai #thinkaboutchipmunks, ja mārketinga cilvēki pārliecinās ka tas varētu izšaut. meteorīts, ka viņu jupis.

    digitalk
    20.12.2017 14:42

    palīdzēs mums saudzēt elektroenerģiju
    [iespurdz viskiju monitorā] kāds tai dara pāri?! :D

    21.12.2017 14:58
    Reply to  digitalk

    #electronlivesmatter

    digitalk
    22.12.2017 09:18

    vajag steidzami izveidot Vislatvijas Elektronu aizsardzības biedrību un sākt zaļo reketu pret bateriju un akumulatoru pārstrādātājiem – lai maksā nelielu, bet taisnīgu procentu par vēl dzīvo elektronu genocīdu!

    Krotow
    22.12.2017 09:36
    Reply to  digitalk

    Un pieprasīt cilvēktiesības transseksuālajiem neitroniem.

    Reklāma