Web Analytics
More
    Reklāma

    Atļauta Uber un Yandex taksometru servisu apvienošana Krievijā

    Jaunākie raksti

    Krievijas pretmonopola regulators ir atļāvis Uber un Yandex Taxi servisu apvienošanos Krievijas teritorijā. Jaunajā uzņēmumā Yandex ir vairākums balsu (59.3%) un tam ir jāstrādā tā, lai klientiem, braucējiem un partneriem netiktu ierobežotas iespējas izmantot konkurējošus servisus. Paredzams, ka apvienošanās darījums tiks noslēgts jau nākamā gada sākumā un abas Uber un Yandex Taxi aplikācijas varēs izsaukt vienus un tos pašus taksometrus, kā arī vadītāji varēs abas aplikācijas izmantot, lai saņemtu izsaukumus.

    Apvienotajā uzņēmumā Yandex investējis 100 miljonus ASV dolāru, bet Uber šis prieks izmaksājis vairāk – 225 miljonus dolāru. Apvienību vadīs Yandex Taxi vadītājs Tigrans Hudaverdjans (Tigran Khudaverdyan). Uber un Yandex kopā piedāvās taksometru pakalpojumus Krievijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Gruzijā un Kazahstānā. Jau tagad abi uzņēmumi Krievijā apkalpo 35 miljonus braucienu un paredzams, ka gada laikā to skaits pieaugs par 400%. Tas būs spēcīgs ierocis, lai stātos konkurentiem Fasten/Rutaxi, Maxim un Volkswagen atbalstītajam Gett.

    Reklāma

    Krievija ir otrais nozīmīgais tirgus, kurš izrādījies pārāk ciets rieksts globālajam taksometru servisam Uber. Tam nav izdevies gūt virsroku pār Krievijā jau veiksmīgi darbojošos Yandex Taxi un šovasar abi uzņēmumi paziņoja par apvienošanos. Līdzīgi Uber gāja arī Ķīnā, kur nespējot tikt galā ar Didi Chuxing (kas, starp citu, nopirka igauņu Taxify), 2016. gadā ar to apvienojās. Tiesa, dažus mēnešus vēlāk Uber vispār izgāja no Ķīnas tirgus. Šādas apvienošanās nav patīkamas, bet katrā ziņā tās ir labākas nekā kapitulēšana šajos tirgos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    26.11.2017 23:49

    Nez, šoferiem uzgriežņu atslēgas konkurentu atgaiņāšanai uz firmas rēķina arī dos?

    27.11.2017 13:24

    Skaidrs, ka pie rus birokrātijas cīņa ir nevienlīdzīga. Yandex pieder vietējiem oligarhiem, tur nav variantu.

    Reklāma