Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijā drošības risku dēļ aizliegti bērnu viedpulksteņi

    Jaunākie raksti

    Šīs vasaras nogalē Latvijā ar lielu švunku Bite uzsāka tirgot diezgan draņķīgas kvalitātes bērnu viedpulksteņus. Mēs jau rakstījām, ka tiem varbūt ir šķietami laba ideja, tomēr realizācija ir briesmīga.

    Nu varam lasīt, ka Vācijā par telekomunikācijām atbildīgā iestāde (Bundesnetzagentur) šāda veida ierīces ir atzinusi par bērniem bīstamām, aizliegusi to tirdzniecību un aicina vecākus šos pulksteņus iznīcināt. Vācijā atzīts, ka šos viedpulksteņus ļaundari var izmantot kā noklausīšanās ierīces.

    Reklāma

    Pirms mēneša par bērnu viedpulksteņu potenciālajiem privātuma apdraudējumiem brīdināja arī Eiropas Patērētāju Organizācija sakot, ka šīs ierīces ir pilnas ar drošības caurumiem, kurus ļaundari var izmantot, lai noklausītos bērnu sarunas, ieslēgt pulksteņu kameras vai mikrofonus, kā arī noskaidrot bērnu atrašanās vietu vai to modificēt, lai vecāki vairs nezinātu, kur atrodas viņu atvases. Te var lasīt pilno ziņojumu. Par šādu ierīču radītajiem riskiem ir sacelts tracis arī ASV.

    Te gan ir jāpiezīmē, ka šajos pētījumos nefigurē Bites tirgotie bērnu drošības pulksteņi (MyKi un MyKi Touch). Pulksteņu ražotājs pat šodien atsūtīja plašu skaidrojumu par to, ka viņu ierīces šis Vācijas ierobežojums neskar. Tas gan automātiski nenozīmē, ka tie ir pilnībā droši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    20.11.2017 00:40

    Drošības produktus ražo drošības risinājumu ražotāji. Gribi zināt, kur ir tavs bērns? Vai viņš nav izgājis ārpus pieļaujamās teritorijas? Vai viņš nesēž par ilgu internetā? Vai viņš lieto un piekļūst tikai tam, kas viņam pieļaujams? Kaspersky Safe Kids Premium darbojas uz Mac, Win, iOS un Android. Tas ir daudz lētāks par pulksteni un to nevar pazaudēt. Par to Vācijā nesūdzas, bet gan piešķir balvas vācu AV-TEST GmbH: testos https://www.av-test.org/en/news/news-single-view/test-this-is-how-well-parental-control-software-actually-works/.

    Kristaps Skutelis
    20.11.2017 09:16
    Reply to  nabadanga

    Izbeigt te reklamēt noteiktus produktus. Vēl šāds gadījums un komentārus būs jācenzē. Te nav nekāds tirgus placis.

    Kristaps Lācis
    20.11.2017 11:11
    Reply to  nabadanga

    Ar Kaspersky Safe Kids Premium, Krievu specdienesti ir informēti par Tava bērna ikdienas gaitām.

    digitalk
    20.11.2017 11:28

    ar Androīdu par to, un vēl ļoti daudz ko citu, ir informēti ASV specdienesti ;)

    Daris
    20.11.2017 11:45

    Soldat rebjonka neobidit!)

    Lapsinieks
    20.11.2017 12:10
    Reply to  Daris

    :D

    Krotow
    21.11.2017 11:29
    Reply to  nabadanga

    Nabiņ, tevi jau sen bija laiks pasludināt par ārvalstu ietekmes aģentu ;)

    Reklāma