Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear Fit2 Pro apskats

    No Samsung biju gaidījis lielāku progresu.

    Jaunākie raksti

    Sekojot pagājušā gada Gear Fit2 fitnesa aprocei, izlaists jauns Gear Fit2 Pro modelis, bet atnestās izmaiņas ne visiem šķitīs apzīmējuma “Pro” vērtas. Samsung gandrīz neko nav izmainījis izskatā un tehniskajos parametros – ekrāns tas pats, akumulators un procesors arī.

    Gear Fit2 Pro lepojas ar plašāku fitnesa lietotņu klāstu un ražotājs spējis izveidot Gear Fit2 Pro aproci vēl izturīgāku. Tā saņēmusi MIL-STD-810G standartam atbilstošu sertifikāciju, kaut iepriekš Gear Fit2 bija IP68 mitruma un putekļu noturība. Gear Fit2 Pro pārsvarā ieinteresēs peldētājus, jo aproce iztur 5 ATM. Proti, varēsi ar to nirt līdz 40m dziļi.

    Reklāma

    Gear Fit2 Pro spēj darboties atsevišķi no viedtālruņa, piedāvājot mūzikas atskaņošanu bezvadu austiņās skrējiena laikā. ASV pircējiem Samsung piemet klāt Samsung U Flex bezvadu austiņas, kas nedaudz uzlabo Gear Fit2 Pro vērtību, jo vismaz man šķiet, ka Gear Fit2 un Gear Fit2 Pro 100 eiro cenas starpību šobrīd ir grūti pamatot.

    Tehniskā specifikācija

    • 1.5” izliekts Super AMOLED skārienjūtīgs ekrāns, 216 x 432 punkti
    • Tizen OS
    • Divu kodolu 1 GHz Exynos 3250 procesors
    • 512 MB RAM, 4 GB atmiņa
    • MIL-STD-810G putekļu, trieciena un ūdens noturība līdz 50 metriem
    • Akselerometrs, žiroskops, optiskais sirds sitienu mērītājs
    • Akumulatora darbības laiks ap 4 diennaktīm ar ieslēgtu Bluetooth (200 mAh)
    • Bluetooth 4.2 LE
    • Svars 34 grami
    • Siksniņas pieejamas melnā un sarkanā krāsā
    • GPS, Glonass
    • Cena interneta veikalos ap 200 eiro

    Izskats un uzbūve

    Lielākā atšķirība no pagājušā gada Gear Fit2? Gear Fit2 Pro izmanto klasisku siksnas aizdari, nevis muļķojas ar kaut kādiem puļķiem. Gear Fit2 Pro pieejams ar melnu un sarkanu siksnu, bet sarkanā siksna sarkana ir gandrīz tikai iekšpusē, kas atrodas pret roku. Ja domā par Gear Fit2 Pro iegādi, noteikti izvēlies sarkano siksnu, tā ir glītāka, ar smukāku rakstu. Melnā rokas siksna izskatās ne tik smuki.

    Man būtu gribējies tomēr redzēt kādu īstenu Gear Fit2 Pro atšķirību no gadu vecā Gear Fit2 modeļa – ekrāns nav mainījies, akumulators ir tas pats, visas dimensijas ir identiskas vai vismaz “uz aci” neatšķiramas. Skārienekrāns ir pietiekami spilgts, šķiet, ka šogad uzlabota arī ekrāna spēja reģistrēt skārienus un pirksta slidināšanu. Lai arī fotogrāfijās izskatās, ka ekrānam ir pamatīgi atspīdumi, tomēr ikdienā nav tik traki. Bet nav arī ideāli.

    Skārienekrānu pavada divas fiziskas pogas, kas man ir visai liela mīkla. Manuprāt, pietiktu ar vienu pogu, jo viena no pogām pamodina ekrānu un tēlo Enter, kamēr otra poga ir Back. Ekrānu izslēdz ar plaukstas pārsegšanu pār to. Divu neapzīmētu pogu izmantošana ikdienā ir apgrūtinoša, to nozīme visu laiku jūk.

    Gear Fit2 Pro saņēmis tieši to pašu optisko sirdsdarbības sensoru, kas ir pagājušā gada Gear Fit2 modelī. Teikšu godīgi – Samsung sniedz neviennozīmīgu informāciju par optisko sirdsdarbības sensoru. Dažviet tiek uzsvērts, ka sirdsdarbības mērījumi ir lieliski kā ikdienā un miegā, tā arī sportojot. Bet lietotāja instrukcijā norādīts, ka precīzus nolasījumus var iegūt tikai laikā, kad nekusties.

    For best results when measuring your heart rate: Before taking a measurement, keep your body warm and rest for 5 minutes. Do not move your body while taking the measurement.

    Gear Fit2 Pro saņēmis to pašu 200 mAh akumulatoru, kura darbības laiks tiek solīts ap četrām dienām. Ja būsi aktivizējis sirdsdarbības nolasīšanu ikdienā, pietiks aptuveni divām diennaktīm ar vienu uzlādi, bet, kad Gear Fit2 Pro atrodas uz plaukta un netiek lietots (nestrādā sirdsdarbības sensors un neslēdzas iekšā ekrāns) tiešām var bez problēmām izvilkt četras diennaktis.

    Fitnesa aproces uzlāde norit ar speciālu dokstaciju, kas var radīt nelielas problēmas, ceļojot vai dodoties garākās brīvdienās ārpus mājas. Uzskatu, ka vēl vienas dokstacijas un vada apkārt nēsāšana ir lieka. Nav jau obligāti jāizmanto microUSB vai USB Type-C, pietiek darīt, kā Huawei dara ar savām fitnesa aprocēm. Tām ir nelieli uzlādes doki, tiem ir microUSB pieslēgvieta, pati dokstacija ir izmēros gana maza, lai ietilptu lielākā makā. Komplektā ir iekļauta dokstacija, bet ne sienas adapters.

    Sporta režīmā Gear Fit2 Pro ar vienu uzlādi darbosies aptuveni septiņas līdz deviņas stundas.

    Atzīšos, ka no Gear Fit2 Pro uzbūves vienkārši vēlējos sagaidīt kaut ko jaunu, kaut ko svaigu, nebijuši vai vismaz citādu. Tas pats vēzis tajā pašā kulītē nav diez ko aizraujoši.

    Programmatūra

    Neesmu sapratis, kā tāds milzu tehnoloģiju spēj izveidot tik [nebīšos šī vārda] idiotisku Gear Fit2 Pro un citu valkājamo ierīču iestatīšanu. Gear Fit2 Pro aktivizēšanai nepieciešama Samsung Gear lietotne viedtālrunī, kas vismaz Android gadījumā uzstāda vēl divas lietotnes no Play veikala. Piekrītu, viena no tām ir speciāls Gear Fit2 Pro spraudnis, bet tas nemaina faktu par vājprātīgu pirmreizējo iestatīšanu. Ja vēlēsies apskatīt savus fitnesa datus, nāksies ielādēt arī Samsung Health lietotni viedtālrunī.

    Labā ziņa ir tā, ka Gear Fit2 Pro beidzot uzreiz ir savietojams ar Apple iOS, kas citiem Samsung Tizen OS pulksteņu un aproču modeļiem bija problemātiski, saderības ar iOS nāca ilgi pēc ierīces izlaišanas.

    Gear Fit2 Pro funkciju klāsts ir plašs, padarot to par vienu no ērtākajām fitnesa aprocēm un viedpulksteņiem, ja vien tev patīk sūtīt īsziņas, atcelt zvanus un pārvaldīt mūzikas atskaņošanu no rokas, nevis velkot ārā telefonu no kabatas. Gear Fit2 Pro ar Wi-Fi un Bluetooth savienojumiem pat nodrošina Spotify straumēšanu uz Bluetooth austiņām vai skaļruņiem. Pieejama pat bezsaistes Spotify mūzikas uzglabāšanas un atskaņošanas iespēja, bet par to nemācēšu sīkāk pastāstīt, jo pats izmantoju tikai Google Play Music straumēšanu.

    Fitness

    Gear Fit2 Pro iespēju klāsts ziņā ir kaut kur pa vidu starp vienkārši tehnoloģiju entuziasta elektronisku aproci un īstu sporta pulksteni, jo Gear Fit2 Pro viens no lielākajiem plusiem ir peldēšanas iespēja. Nekur nav pazudusi arī aproces automātiskā sporta uzskaite, kas tiek aktivizēta, ka ātri ej, skrien vai brauc ar velosipēdu vismaz 10 minūtes. Iešanas laikā netiks ieslēgts GPS, tiks fiksēts iešanas laiks un aptuvens attālums. Ja vēlies reģistrēt precīzāku informāciju, nāksies pašam aktivizēt sporta režīmu.

    Patīkami, ka GPS signālu Gear Fit2 Pro atrod gandrīz momentā, pieļauju, ka tas ir saistāms ar to, ka fitnesa aproce bieži sinhronizē datus ar viedtālruni, vienlaikus ielādējot nepieciešamo informāciju par satelītu atrašanās vietām.

    GPS aktivizēšana manāmi deldēs akumulatora enerģiju. Ražotājs norādījis, ka Gear Fit2 Pro ar vienu uzlādi sporta režīmā darbosies līdz 9 stundām, bet rodas iespaids, ka šis laiks ir tuvāks 5 stundām.

    Peldēšanas laikā Gear Fit2 Pro atslēdz skārienekrānu, lai ūdens tam nejauktu galvu. Ja vēlies ekrānu atkal atbloķēt, nāksies aptuveni trīs sekundes turēt nospiestu ekrāna ieslēgšanas pogu. Gear Fit2 Pro uzstādītā Speedo On lietotne solās būt visai spējīga, tā rādīs ne tikai pašu elementārāko (laiku un attālumu), bet arī mērīs pulsu, nopeldēto baseinu garumu skaitus, lietotne pat it kā spējot atpazīt roku vēzienus, lai noteiktu peldēšanas stilu.

    Diemžēl Gear Fit2 Pro saņēmu laikā, kad atguvos no pamatīgākas traumas, tāpēc atļāvos ar fitnesa aproci neizmest pat loku mežā skrienot vai aizbraukt līdz omei ar velosipēdu.

    Nobeigumā

    Gear Fit2 Pro uzdevums ir padarīt sportošanu vienkāršāku un jautrāku, bet radās aizdomas, ka šoreiz Samsung ir nedaudz nohaltūrējis. Nenoliedzamā Gear Fit2 Pro līdzība ar Gear Fit2 un neatjaunotā tehniskā specifikācija kopā ar ievērojamo cenas atšķirību padara Gear Fit2 Pro maz iekārojamu. Peldētāji noteikti izvēlēsies kādu baseinam piemērotāku triatlona pulksteni vai vienkāršu Bluetooth jostu, kas spēj uzkrāt datus par peldēšanu bez nepieciešamības turēt tuvumā viedtālruni. Tāpat nedomāju, ka kaut kāda mītiska MIL-STD-810G standarta piesaukšana liks izvēlēties tieši Gear Fit2 Pro modeli.

    Pieļauju, ka bezsaistes Spotify varētu būt interesantāks pārdošanas triks, bet jau atkal – iespēja ir gana specifika, lai ar to savos valgos ievilinātu miljoniem pircēju.

    Klasiskas aizdares rokas siksnas izmantošana ir tikai loģisks solis, ko no Samsung un fitnesa aprocēm vispār gaidīju ilgi. Reti kurš ražotājs ir aptvēris, ka šajā disciplīnā neko jaunu izgudrot neizdosies.

    Patīkami, ka ir attīstījušās Samsung Health un aproci apkalpojošās lietotnes. Tās ir glītākas, tās nodrošina plašu iespēju klāstu, sākot no digitālo ciparnīcu izvēles līdz pat lietotņu uzstādīšanai un programmatūras atjaunināšanai. Tiesa, neesmu sajūsmā par pirmreizējās iestatīšanas vājprātu. Vai tiešām to nav iespējams ietvert vienā lietotnē? Salīdzinot ar pagājušo gadu, pamatīgi uzpildīts Gear Fit2 Pro atbalstošais digitālo ciparnīcu veikals un arī kvalitatīvu lietotņu klāsts šķiet būtiski audzis.

    Ja Gear Fit2 Pro nekonkurētu pats ar sevi (vecāko Gear Fit2 modeli), šis būtu ļoti interesants fitnesa aproces modelis tiem, kuri nav gatavi pirkt un valkāt sporta pulksteni.

    Patika

    + uzlabotas siksniņas

    + bezsaistes Spotify

    + peldēšanas iespējas

    Nepatika

    – izmaiņu trūkums, kad salīdzina ar gadu veco modeli

    – iestatīšana

    No Samsung biju gaidījis lielāku progresu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    4
    Akumulators
    6
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 200 eiro)
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars
    03.11.2017 16:45

    Paldies! Manuprāt, nedaudz par skarbu. Pats jau vairākus mēnešus lietoju Gear Fit 2 – manas pieticīgās entuziasta vajadzības tā pilnībā apmierina. Abas pogas man nejūk un aizdares sistēma nekāds problēmas nesagādā. Peldēšanas funkcija ir laba fīča, tomer cenas starpība gan ir pārāk liela. Cik saprotu, tad Samsung jauno aproci pocizionē kā iepriekšējās aproces modifikāciju tāpēc arī tā netiek saukta par Gear Fit 3. Tiesa gan, Pro pievienošanu nosaukumā tikai ar peldēšanas funkcijas ieviešanu attaisnot pagrūti.

    03.11.2017 18:52
    Reply to  Ivars

    Mani mulsināja cenas starpība un izmaiņu trūkums. Pieļauju, ka Spotify un citas software nianses Samsung varētu mierīgi piedāvāt arī esošiem Fit2 lietotājiem.

    Ivars
    03.11.2017 18:57
    Reply to  Artis Ābols

    Par cenu piekrītu. Spotify var izmantot arī uz Fit2. Es gan nevaru komentēt par to sīkāk, jo šo funkciju neesmu izmantojis.

    freelife
    10.10.2023 23:23

    Tiem laikiem (un pat tagad) perfekta ierīce. Stilīga, plāna, viegla, labs displejs (liektais!), GPS, ok baterija, utt., utjpr. Bija ģimenē tāds aparāts, lietošanas ziņā super, nekādu gļuku, sūdzību. Pēc ~4gadu lietošanas, diemžēl, kaut kas atteica. Ceru, ka tikai a/k, bet, ticamākais, plate… Žēl, jo šāda dizaina un funkcionalitātes iekārtas vairs netiek piedāv’tas…

    Reklāma
    No Samsung biju gaidījis lielāku progresu.Samsung Gear Fit2 Pro apskats