Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm: pirmie 5G viedtālruņi gaidāmi 2019. gadā

    Jaunākie raksti

    Qualcomm lēš, ka pirmie 5G viedtālruņi tirgū nonāks ne ātrāk par 2019. gadu. Sākotnēji gan būšot pieejami dažādas testiem paredzētas viedierīces, jo ap 2020. gadu 5G tehnoloģijām jau jābūt strādājošām un pircējiem pieejamām.

    Pirmie pie 5G sakaru tīkliem tikšot Korejas, Japānas un ASV iedzīvotāji, jo šajās valstīts ir liels iedzīvotāju blīvums un augsts pieprasījums pēc modernu tehnoloģiju ātras pieejamības. Qualcomm sadarbojas ar Ericsson un Telstra, testējot vairākas 5G tehnoloģijas, kas atbilst esošajiem 3GPP nospraustajiem 5G standarta parametriem. 3GPP ir telekomunikāciju asociāciju sadarbības grupa, kas nodrošina, lai visi tirgus spēlētāji veidotu vienotu un saderīgu tehnoloģiju. 3GPP apvieno Āzijas, Eiropas un ASV tehnoloģiju uzņēmumus, kopīgiem spēkiem veidojot darba grupas, kas izstrādā un testē tehnoloģiju specifikācijas.

    Reklāma

    Tiek plānots, ka 5G standarta noteikšanas pirmā fāze gaidāma 2018. gada septembrī, bet tikai 2020. gadā tiks pilnībā noslēgta 5G standarta izstrāde. 5G tehnoloģija pie lietotājiem masveidā nonāks kaut kad ap 2022. vai pat 2023. gadu. Tātad visi 5G ātrumi un iespējas šobrīd ir nevis fakti, bet vēlmju saraksts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    19.09.2017 14:03

    Un man likās ka 5G telefonos nebūs…

    Reklāma