Web Analytics
More
    Reklāma

    Yahoo! nāksies atbildēt par milzīgajām datu noplūdēm

    Jaunākie raksti

    Yahoo! ir viens no lielākajiem kiberdrošības grēkāžiem pēdējo gadu laikā. Vismaz publiski Yahoo! datu noplūšanas skandāli bijuši visdzirdamākie. ASV uzsāktas vairākas tiesvedības pret Yahoo!, tiek ziņots, ka tiesnesis ļāvis vairākās epizodēs turpināt iztiesāšanu, kas nozīmē, ka Yahoo!, visticamāk, tomēr nāksies kādam par uzbrukumiem un pēcāku neziņošanu maksāt.

    Pagājušajā gadā Yahoo! atzina divas milzīgas ielaušanās uzņēmuma uzturētajā e-pastu sistēmā. Jau iepriekš bija zināms, ka 2014. gadā notika uzbrukums Yahoo!, tomēr jaunākā informācija norāda, ka tas ir bijis daudzreiz plašāks nekā bija oficiāli zināms. Urķi varētu būt nozaguši 500 miljonus Yahoo! lietotāju datu.

    Reklāma

    Yahoo! nācās arī atzīt, ka 2013. gada augustā ielaušanās rezultātā urķi ieguvuši vienu miljardu lietotāju datus ar visām parolēm. Uzņēmums nezina, kādā veidā dati ir nozagti. Šobrīd Yahoo! sniegtā informācija ir neviennozīmīga, nav skaidrs kas kam ir noplūdis. Nozagtas varētu būt lietotāju e-pasta adreses, paroles, drošības jautājumi, dzimšanas datumi. Īsāk sakot – visiem Yahoo! lietotājiem ir nozagta pilnīgi visa informācija.

    Yahoo! vēl arvien uzsver, ka uzņēmums nav zinājis par 2013. gada ielaušanos, līdz uz to 2016. gada nogalē norādīja tiesībsargājošās iestādes. Kiberuzbrukumu informācija ļāva Verizon iegādāties Yahoo! par aptuveni 350 miljoniem dolāru lētāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    08.09.2017 08:26

    vēl vakar Daris priecājās par Yahooyeu pārlūku

    nabadanga
    08.09.2017 09:33

    Laiks, kad varēja ignorēt kiberdrošību, tuvojas beigām.

    Reklāma