Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB iesaka privātajam sektoram izvairīties no Kaspersky produkcijas

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Lab nesaprašanās ar ASV valdību un ASV dienestiem varētu būt pārlēkusi arī uz privāto sektoru. Tiek ziņots, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs (angļu: Federal Bureau of Investigation (FBI)) ticies ar vairākiem lieliem un tautsaimniecībai nozīmīgiem uzņēmumiem, lai rekomendētu atturēties no Kaspersky programmatūras izmantošanas.

    Iepriekš tika uzskatīts, ka Kaspersky Lab programmatūrai nevar uzticēties, to nedrīkst izmantot kritiskās ASV infrastruktūrās, kuru skaitā ir arī ASV Aizsardzības departaments. Pēcāk uzņēmums nāca klajā ar piedāvājumu nodot ASV valdībai programmatūras izejas kodus, lai būtu iespējams pārbaudīt, vai Kaspersky Lab nodod informāciju kādam citam.

    Reklāma

    Federālais izmeklēšanas birojs uzsācis sarunas ar enerģētikas sektora uzņēmumiem, jo pastāv bažas, ka var atkārtoties kiberuzbrukums, kāds jau 2016. gadā tika veikts pret Ukrainas enerģijas sektorā strādājošiem uzņēmumiem.

    Tiek rosināts izvērtēt Kaspersky Lab sadarbību ar citiem programmatūras izstrādātājiem, kas sniedz pakalpojumus ASV valdībai, banku sistēmām, veselības aprūpei, militāriem mērķiem u.tml. Šobrīd Kaspersky Lab ir saistīts ar programmatūras izstrādi Nacionālais veselības institūtam (National Institutes of Health), ASV Patērētāju preču drošības komisijai (Consumer Product Safety Commission) un pat ASV Valsts departamentam (United States Department of State). Līgumi par programmatūras izstrādi slēgti no 2008. līdz 2016. gadam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.08.2017 10:59

    jau dzirdu par pindosu sazvērestību ar mērķi iznīdēt lieliskā speca un cilvēka žeņas produktus

    nopietni, mums apkārt dzīvo cilvēki kuri pavisam nopietni lidmašīnas inversijas sliedi uzskata par nezināmas ķīmijas mākoni, ko izsmidzina ar nolūku iznīdēt planētas pēdējos garīgos cilvēkus. padomājiet – apkārt ir XXIgs ar ilonu masku, bet pāris kvartālus tālāk vai pat kaimiņdzīvoklī mīt būtnes no XII gs.

    nabadanga
    22.08.2017 11:49
    Reply to  x
    x
    22.08.2017 11:58
    Reply to  nabadanga

    jā jā, reptiloīdu sazvērestība pret žeņu!

    nabadanga
    22.08.2017 17:28
    Reply to  x

    Te tev ir “reptiloīdu” (ASV Centrālās Izlūkošanas Pārvaldes hakeru) nopludinātā sarakste, kurā viņi spriež, kā nepieļaut citu “reptiloīdu” (ASV Nacionālās Drošības Padomes hakeru) kļūdas: https://wikileaks.org/ciav7p1/cms/page_14588809.html. Jo 2015. gadā Kaspersky Lab atklāja “reptiloīdu” (ASV Nacionālās Drošības Padomes hakeru) spiegošanas kampaņu Equation, par kuru tu arī sīkumos vari izlasīt, sekojot augstāk minētajam linkam. Studē :)

    nabadanga
    22.08.2017 11:19

    Tas nozīmē, ka FIB nav izdevies pielauz Kasperski “neredzēt” specdienestu spiegošanas programmas.

    Krotow
    22.08.2017 15:24
    Reply to  nabadanga

    Negrib pie sevis kādā rītā ieraudzīt KGB (atvaino, FSB) spiegošanas programmas.

    nabadanga
    22.08.2017 17:06
    Reply to  Krotow

    Ir tikai viena nianse – Kasperska daudzums ASV valdības datorsistēmās ir tuvu nullei. Tapēc bažas izskatās tādas samākslotas. Līdzīgi kā ar Sadama masu iznīcināšanas ieročiem, kurus tā arī neatrada. Bet, ja ir cilvēks, likuma pantu izdomāsim, vai ne? Ja viņi patiešām negrib ieraudzīt nedraudzīgas programmas, tad viņiem būtu jāvētī Symantec, McAfee un Microsoft kods, kurš stāv viņu datoros :)

    Daris
    22.08.2017 11:51

    Jā, man arī pirmā asociācija bija – fiberešņiki grib paturēt monopolu izspiegošanā…

    nabadanga
    22.08.2017 18:52

    Te Kursors rakstā pieminēja Ukrainu un enerģētikas sektoru. Mazajiem par zvēriņiem: https://www.kaspersky.com/resource-center/threats/blackenergy. Un te lielajiem par to pašu “BlackEnergy APT Attacks in Ukraine”: https://securelist.com/blackenergy-apt-attacks-in-ukraine-employ-spearphishing-with-word-documents/73440/.

    Reklāma