Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen uzsāks ražot elektrisku mikroautobusu

    Jaunākie raksti

    Iepriekš parādītā elektriskā mikroautobusa konceptu Volkswagen tomēr ir sadūšojies ieviest ražošanā. Sagaidāms, ka I.D. Buzz koncepts, kura oficiālais nosaukums pagaidām nav zināms, uz ceļiem varētu nonākt 2022. gadā.

    I.D. Buzz koncepts tika parādīts šī gada Detroitas autošovā, tā formas aizgūtas no Volkswagen busiņa, kas tika ražots no piecdesmitajiem gadiem līdz astoņdesmitajiem gadiem. I.D. Buzz konceptauto būs plašāks salons, jo akumulatori un elektrodzinēji pārcēlušies zem grīdas. Mikroautobusam būs arī komerctransporta versija.

    Reklāma

    Konceptauto pamatā ir jauna, vienota Volkswagen Modular Electric Platform, kas drīzumā tiks izmantota, lai atvieglotu un padarītu lētāku ražotāja elektro automašīnu modeļu izstrādi. VW Modular Electric Platform atļaus akumulatorus izvietot pa visu grīdu, lai būtu iespējams uzstādīt pēc iespējas lielākus akumulatorus, nesabojājot automašīnas vadāmību.

    Volkswagen apgalvo, ka akumulatoru tehnoloģijas gan ir pavisam īstas un akumulatoru uzlāde drīz aizņems vien 15 minūtes, lai tos uzlādētu līdz 80%. Šobrīd Tesla Supercharger var uzlādēt automašīnas akumulatoru līdz 50% 20 minūšu laikā.

    Jaunā Volkswagen platforma un akumulatori ļaušot ar vienu uzlādi nobraukt aptuveni 600 kilometrus. Sagaidāms, ka Volkswagen vienotā elektro automašīnu platforma tiks izmantota sērijveida modeļos jau 2019. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.08.2017 15:11

    Priekšpusi pagarinājuši visdrīzāk ka drošības apsvērumu dēļ. Vecais VW hipijbumbulis šai ziņā esot bijis zārks uz riteņiem, kur sadursmes gadījumā visi beigti ™.

    Reklāma