Web Analytics
More
    Reklāma

    Kur tīmeklī vērot šodien gaidāmo Saules aptumsumu?

    Jaunākie raksti

    Saules aptumsums ir Saules, Zemes un Mēness stāvoklis, kad Mēness nostājas starp Sauli un Zemi, tādā veidā pilnībā vai daļēji aptumšojot Zemes virsmu. Šo parādību novēroja jau senie ēģiptieši un ķīnieši.

    21. augustā Klusā okeāna austrumos, vairākos ASV štatos un Atlantijas okeānā, būs novērojams pilns Saules aptumsums, kura novērošanai ASV ir notikusi gatavošanās vairāku gadu garumā.

    Reklāma

    Prognozēts, ka uz šī aptumsuma novērošanu dažādos ASV štatos varētu ierasties līdz pat 8 miljoniem tūristu. Latvijā gan šāds tūristu pieplūdums saistībā ar pilna Saules aptumsuma novērošanu 21. gadsimtā nav gaidāms, jo tuvākais pilnais Saules aptumsums Latvijā būs novērojams tikai 2142. gadā. Savukārt līdz tuvākajam daļējam Saules aptumsumam, kas būs novērojams arī Latvijā, vēl jāgaida nepilni četri gadi. Šāds aptumsums Latvijā būs novērojams 2021. gada 10. jūnijā.

    Aptumsuma maksimums būs vērojams 21:25:32 (pēc Latvijas laika) Kentuki štatā, kur pilnās fāzes ilgums būs 2 minūtes 40 sekundes. Latvijā aptumsums nebūs redzams.

    NASA ir parūpējusies par tiešraižu nodrošināšanu no ASV observatorijām. Tiešraides sāksies aptuveni 19:00 pēc Latvijas laika.

    AvotsNASA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    21.08.2017 10:21

    KFC pamielos tūristus ar īpašajiem Eclipse Edition nagetiem.
    aptumsumu ieraudzīs pat tie, kuri to nevēros!

    Es esmu aptumsums
    21.08.2017 12:22
    Reply to  x

    Zelta komentārs! :)

    Reklāma