Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota kopā ar Intel izstrādās pašbraucošu auto ekosistēmu

    Jaunākie raksti

    Toyota metusies uz vienu roku ar Intel un vairākiem citiem parteriem, lai izstrādātu veselu ekosistēmu pašbraucošām automašīnām, kas sazinās viena ar otru. Uzņēmumu plānos ietilpst datu apstrāde, kas ļaus uzlabot kartes un izstrādāt precīzāku programmatūru autonomajiem auto.

    Toyota un Intel veidoto partnerību nosaukuši par Automotive Edge Computing Consortium, kam pievienojušies arī Ericsson, Japānas autodetaļu ražotājs Denso Corp un telekomunikāciju uzņēmums NTT DoCoMo.

    Reklāma

    Katrs sevi cienošs tehnoloģiju un automašīnu uzņēmums pievienojies kādam autonomo auto izpētes projektam. Alphabet Waymo un General Motors apvienojuši spēkus ar Lyft, Renault draudzējas ar Nissan. Toyota kopā ar Mazda būvēs milzīgu elektroauto rūpnīcu ASV, kur tiks montētas pašbraucošas automašīnas.

    Tiek lēsts, ka ap 2025. gadu pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas ik mēnesi savāks 10 eksabaitus (eksabaits = miljards gigabaitu) par ceļiem, satiksmi, ceļa zīmēm, dažādām izmaiņām braukšanā u.tml.. Spēku apvienošana šo datu apstrādē ir tikai loģiska.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    15.08.2017 11:22

    pašbraucošā ekosistēma.

    Skābene
    15.08.2017 15:09

    Būtu labāk attīstījuši teleportēšanās tehnoloģijas, nevis domājuši par jauniem pašbraucošiem, neefektīviem gaisa smirdinātājiem!

    digitalk
    15.08.2017 20:38
    Reply to  Skābene

    cilvēkiem ir ļoooti virspusēja izpratne par mikro un makro pasaulēm, kā arī pamatīgs enerģijas trūkums. tā ka labāk, lai turpina izstrādāt to, ko saprot.

    Reklāma