Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija mēģinās atturēt pilsētas no dīzeļdzinēju aizliegumiem

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāji turpina ciest no Volkswagen radītajām problēmām ar dīzeļdzinēju izmešu normām. Jau iepriekš ziņojām, ka dažviet pasaulē tiek plānota pilnīga atteikšanās no iekšdedzes dzinēju pārdošanas jau tuvāko 20 gadu laikā. Vācijas valdība ir satraukusies, ka valsts iekšējais automašīnu patēriņš varētu būtiski samazināties, ja vairākas lielās pilsētas ieviesīs dīzeļdzinēju aizliegumus.

    Automašīnu ražošana ienes Vācijai aptuveni 20% no valsts kopējiem nodokļu ieņēmumiem no ražošanas. Automašīnu ražošana spēlē milzīgu lomu valsts labklājībā, tāpēc ir nepieļaujami, ja pēkšņi būtiski krīt iekšējais pieprasījums pēc automašīnām.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka pat tādas automašīnas mīlošas pilsētas kā Minhene un Štutgarte varētu liegt iebraukt pilsētu centros ar dīzeļdzinēju mašīnām. Valdības pārstāvji tiksies ar vairāku federālo zemju (Bavārijas, Bādenes-Virtembergas, Lejassaksijas u.c.) vadītājiem, lai izrunātu dīzeļdzinēju liegumu mīkstināšanu, ja federālās zemes grasās tos ieviest. Neoficiāli tikšanās jau tiek apzīmēta ar nosaukumu “Dīzeļu sammits”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    07.08.2017 21:04

    Kvēpu nearko nepamatotie mīlētāji. https://phys.org/news/2015-09-nox-gases-diesel-car-fumes.html

    x
    08.08.2017 15:52
    Reply to  KKTK

    nevis kvēpu, bet no dīzeļu tirgošanas gūtu ienākumu cienītāji.

    tiesa, Vācijā dīzelis darbojas savos spēka gados, ar ejošu kvēpu filtru un jau nonākot exUUSR plašajā teritorijā, ar to veic netiklas darbības un no izpūtēja panesas īsta elle.

    Reklāma