Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirkstu nospiedumu nolasītāji zem ekrāna stikla tomēr nav gatavi

    Jaunākie raksti

    Par pirkstu nospiedumu nolasītāju tehnoloģiju zem ekrāna aizsargstikla tiek runāts jau visu šo gadu. Sākotnēji tika baumots, ka jaunā tehnoloģija būs pieejama jau Samsung Galaxy S8 viedtālrunī, tomēr baumas ātri noklusa. Šobrīd tiek baumots, ka pirkstu nospiedumu nolasītāji zem ekrāna stikla nebūs arī Galaxy Note8 un tehnoloģija ies secen tik gaidītajam iPhone 8.

    Baumas norāda, ka pagaidām neviens ražotājs nav ticis galā ar visām pirkstu nospiedumu nolasītāju tehnoloģijas niansēm, lai tos varētu izvietot zem ekrāna, nezaudējot ātrdarbību un precizitāti. Vāja jaunā tehnoloģija būtu solis atpakaļ pret stabili strādājošu, atsevišķu pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka Qualcomm spēs piedāvāt savu pirkstu nospiedumu nolasītāju tehnoloģiju pēc gada – 2018. gada vasarā. Lai arī konkurenti ir pasteigušies pirms Qualcomm izziņot pirkstu nospiedumu nolasītāju zem ekrāna aizsargstikla, tomēr izskatās, ka Qualcomm varētu pat šajā sacensībā uzvarēt. Qualcomm izmantošot ultraskaņas sensorus, lai nolasītu pirkstu nospiedumus, bet ultraskaņas pirkstu nospiedumu nolasītājam būs viena neliela problēma – to nevarēs uzstādīt viedtālruņiem ar LCD tehnoloģiju, jo LCD panelis, izgaismojums un aizsargstikls kopā ir pārāk biezi.

    Pagājušā gada nogalē Synaptics izziņoja optisku pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas atradīsies zem viedtālruņa aizsargstikla, neaizņemot lieku vietu korpusā. Synaptics pirkstu nospiedumu nolasītājam būtu jāstrādā caur 1 mm biezu aizsargstiklu. Piemēram, Gorilla Glass tehnoloģijas atļauj ražot 0.2 līdz 2 mm biezus aizsargstiklus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma