Web Analytics
More
    Reklāma

    Iepazīsties ar šīs vasaras Automower ģimeni!

    Jaunākie raksti

    Šajā vasarā kampaņas “Uzņem ģimenē Automower®” ietvaros Husqvarna apsolīja nodrošināt brīvdienas no zāles pļaušanas vienai ģimenei, tās dārzā instalējot un uz visu vasaru atstājot darboties robotizēto zāles pļāvēju Husqvarna Automower®. Kampaņa ir guvusi lielu atsaucību, tajā piedalījās 312 ģimenes un astoņas no tām tika finālā. Uzvarētāju ģimene ir izvēlēta, un Husqvarna robotizētais zāles pļāvējs ir uzstādīts Dobrāju ģimenes dārzā Jelgavā.

    Dobrāju ģimene sagaida Husqvarna Latvija un Husqvarna autorizētā izplatītāja “Kongs” pārstāvjus ar gardu kūku

    Dobrāju ģimene Jelgavā dzīvojuši visu savu dzīvi, taču tikai pagājušā gada nogalē pārcēlušies uz savu māju. Ap māju esošās zemes kopējā platība ir aptuveni 2400 m2, bet pļaujamā platība sastāda aptuveni 1800 m2. Zāle līdz šim tika pļauta ar stumjamo zāles pļāvēju un trimmeri. Ik nedēļu pļaušana aizņēma aptuveni 3-4 stundas vienā vai divos darba dienas vakaros, vēl papildus nepieciešama zāles pielīdzināšana ar trimmeri. Pļaujamā platība ir līdzena, bez slīpuma un izteikta reljefa. Dārzā atrodas siltumnīca, dobes, batuts, nesen iestādīti kociņi un tūjas.

    Reklāma

    Tiek veikta dārza apskate

    Taujāti par to, kā ģimene izlēma piedalīties kampaņā “Uzņem ģimenē Automower®”, Ilze Dobrāja stāsta, ka ievērojusi informāciju par kampaņu Facebook un tad nosūtījusi to vīram, savukārt Mārtiņš Dobrājs aizpildījis pieteikumu, pat īsti nezinot par kampaņas noteikumiem. Kad Mārtiņš saņēmis zvanu, kas apstiprināja uzvaru kampaņā, ģimene pat neesot spējusi tam noticēt, jo līdz šim ģimenei konkursos neesot veicies.

    Arī ģimenes pats mazākais strādnieciņš tika pie sava rotaļu zāles pļāvēja.

    Mārtiņš atklāj, ka darba dienu vakarus ne sevišķi gribas pavadīt, pļaujot zāli, un Ilze piebilst, ka brīvdienās to darīt negribas vēl vairāk! Zāles pļaušanas vietā, kas aizņem vienu vai divus vakarus nedēļā, turmpāk būs iespējams pavadīt visai ģimenei kopā. Iegūto laiku ģimenei Dobrāju ģimene min kā lielāko ieguvumu no Automower® testa. Turpmāk arī, iespējams, vienīgo saulaino dienu nedēļā nebūs vajadzīgs pavadīt, pļaujot zāli, un bez sirsdapziņas pārmetumiem varēs doties, piemēram, sauļoties.

    Husqvarna Automower (jeb Havjērs, kā to sauc Dobrāju ģimene) tiek izsaiņots un ir gatavs darbam savās jaunajās mājās.

    Husqvarna Automower® zāles pļāvēju nebaida dažādi zālāji – tas spēs darboties gan nelīdzenā reljefā, gan tādā, kurā iemitinājušies kurmji. Pie tam ir pierādīts, ka vairumā gadījumu robota darbības rezultātā radītā vibrācija un nelielais troksnis, kas no pāris metru attāluma nav dzirdams, uz visiem laikiem padzen kurmjus no jūsu pagalma. Robotu neapturēs ne lietus, ne slapja zāle, ne karstums vai nakts iestāšanās. Turklāt, pateicoties īpaši klusajai darbībai, zāli iespējams pļaut visu diennakti, netraucējot ne saimniekam, ne kaimiņiem. Un arī par robota “uzticību” nav jāšaubās – Husqvarna Automower® neaizies pat no neiežogota pagalma, jo pirms robota ieslēgšanas apstrādājamais zālājs tiek iezīmēts ar speciāliem vadiem, kas tiek piestiprināts pie zemes ar skavām vai ierakts zemē, iezīmējot teritoriju, aiz kuras robežām iekārta nevarēs darboties. No garnadžiem robotu pasargās PIN kods, skaņas signalizācija, līdzīga kā automašīnām, kā arī Automower® Connect, kur ar mobilās lietotnes palīdzību telefonā varēsiet sekot līdzi robota atrašanās vietai un ne tikai. Sīkāku informāciju par Husqvarna Automower® klāstu un funkcijām iespējams atrast www.husqvarna.lv.

    Dārzā tiek iestrādāts norobežojošais vads, lai Husqvarna Automower norādītu darba zonu.
    Husqvarna pārstāvis stāsta par Automower īpašajiem asmeņiem, kas nodrošina ne tikai lielisku pļaušanas kvalitāti, bet ir arī drošāki kā dzīvniekiem, tā bērniem.
    Husqvarna Automower uzsāk darbu jaunajā mājvietā.

    Ar Husqvarna Automower zāles pļāvēja robota iespējām vari iepazīties arī Kursors.lv veiktajā izmēģinājumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.07.2017 13:49

    Var kāds pateikt, kāpēc robotizētam zāles pļāvējam tā cena ir tik nenormāli dārga, ja salīdzina ar robotizētu putekļu sūcēju, kurš tehnoloģiski ir pat daudz advancētāks par zāles pļāvēju!?

    Kristaps Skutelis
    19.07.2017 14:19
    Reply to  Skābene

    Nu, paga. Dārgajā galā arī zāles pļāvējos ir gana daudz visādu tehnoloģiju sapičkātas.

    Skābene
    19.07.2017 17:18

    Es jau par to, ka zāles pļāvēji ir super dārgi, salīdzinot ar putekļu sūcējiem! ;)

    x
    19.07.2017 21:40
    Reply to  Skābene

    Nu joptvai, tak parastais puteklu sucejs ari ir krietni letaks par parasto plaveju. Ta ir zaale nevis kkadi gruziiši un dzivnieka spalvas. Tas pasas jaudas ir dazadas, kadi skersli/pretestiba japarvar plavejam un kada puteklusucejam..

    Skābene
    20.07.2017 08:37
    Reply to  x

    Krutākais Irobot sūcējs maksā 999EUR , savukārt krutākā Husvārna 3939 Eur.
    Parastu elktrisko pļāvēju var nopirkt sākot ar ~55 eur, putekļu sūcēju sākot no ~40EUR. Nu nav cenas atšķirība x4.
    Lētākais zāles pļāvējs ar baterijām maksā ap ~250eur un pļauj 40min. Sapāro šito lēto bateriju pļāvēju ar Irobot vadību un tev sanāk afigennākais pļāvējs cenā ar 3ciparu skaitli.
    Manā skatījumā robotizētie zāles pļāvēji uz šodienu ir stipri pārcenoti!

    Kristaps Skutelis
    20.07.2017 08:46
    Reply to  Skābene

    Ko nozīmē “sapāro”? Parādi man kā sapārosi divas pilnīgi dažādas un nesapārojamas ierīces :)

    Skābene
    20.07.2017 09:17

    Kas zāles pļāvējā ir tik unikāls un neatkārtojams? Vēl viens motors, kas griež asmeni?Piedziņa tāpat notiek ar 2 pakaļējiem riteņiem. Pļaušanas perimetru ierobežo ar zemē ieraktu drāti, tātad tur nav nekādu gudro sensoru un auto pilotu. Ar ko pļāvēja vadība diži atšķiras no putekļu rūcēja vadības!? Pa lielam nav nekādas starpības vai tas aparāts braukā pa māju ar rotējošām birstēm, vai pa zāli ar rotējošu asmeni!
    Putekļu sūcējs pat savāc šmuci tvertnē, kamēr pļāvējs visu nopļauto atstāj turpat uz mauriņa, audzējot kultūrslāni!

    Kristaps Skutelis
    20.07.2017 09:22
    Reply to  Skābene

    Ja jau tas būtu tik vienkārši un lēti, tad būtu gūzmām lēto zāles pļaušanas robotu. Un pat Tu tādu varētu uzbūvēt kādā laiskā sestdienas vakarā :)

    Bet ja runājam nopietni, tad neesmu uzbūvējis nevienu mājas vai āra robotu, bet pieņemu, ka laukā ir vajadzīgi citi materiāli, kas varbūt ir dārgāki. Lielāks akumulators ir dārgāks. Bet visdārgākā daļa varētu būt smadzene. Mājas un āra robotiem ir šādas tādas atšķirības arī tīri braukāšanas algoritmu ziņā, jo pa zāli tu nevari visu laiku vienā maršrutā braukāt – izbraukāsi pamanāmus celiņus. Tāpat mājas robotiem nevajag nekā domāt par signalizācijām un bloķēšanas sistēmām, kas ir aktuālas ārā mītošajiem zāles pļāvējiem. Beigās cena salasās. Nu, plus, ražotājam ir kaut kas no tāda verķa jānopelna.

    Husqvarna Latvija
    20.07.2017 10:27
    Reply to  Skābene

    Labdien! Paldies par jautājumu, centīsimies atbildēt uz to iespējami kompakti, lai arī īsa atbilde uz šo jautājumu nav iespējama. Lai arī robotizētie putekļu sūcēji un robotizētie zāles pļāvēji pilnībā automātiski veic tiem paradzēto darbu, šie produkti nav īsti salīdzināmi, katram ir savi darbības principi – viens no tiem uzkopj mūsu telpas, otrs nopļauj zāli mūsu dārzā. Ņemot vērā, ka Husqvarna robotizētie pļāvēji ir augstas kvalitātes un vienmēr piedāvā jaunākos tehniskos risinājumus, par piemēru noteikti varētu izvēlēties arī kādu no pazīstamākajiem robotizēto putekļu sūcēju ražotājiem. To robotizētie putekļu sūcēji maksā, sākot no aptuveni 300 EUR līdz aptuveni 1000 EUR. Robotizētā zāles pļāvēja Husqvarna Automower® ieteicamā pārdošanas cena, atkarībā no pļaušanas platības spējas un funkcijām, ir sākot no 1199 EUR līdz 3939 EUR. Robotizēto zāles pļāvēju un robotizēto putekļu sūcēju atšķir tieši platības lielums, ar ko katrs robots spēj tikt galā. Lielākie robotizētie putekļu sūcēji spēj izsūkt līdz 180 m2 lielu platību, strādājot vairākas stundas. Salīdzināšanai – Husqvarna Automower® 450x stundas laikā spēj nopļaut 208 m2. Veiktspējīgākais robotizētais zāles pļāvējs spēj nopļaut līdz pat 5000m2. Lai šādu rezultātu sasniegtu, ir nepieciešams ilgs un sarežģīts inženieru darbs. Atšķiras arī salīdzināto robotu sastāvdaļas. Piemēram, akumulatora ietilpība, kas robotizēto pļāvēju modeļos ir sākot no 2,1… Read more »

    LapsiniekaBrālis
    20.07.2017 20:43

    Paldies “Husi”, bet baidos, ka biedrs Skābene tāpat nesapratīs par, ko Jūs runājiet. Viņam šķiet, ka var visu un pa lēto…

    geksis
    19.07.2017 19:05

    man vairāk interesē – cik liela varbūtība, ka viņu nenozags, kamēr viņš tur savā nodabā vizinās.

    Kristaps Skutelis
    19.07.2017 20:20
    Reply to  geksis

    Tad jau redzēs kā ies ar šo. Principā roboti ir aprīkoti ar visādām pretaizdzīšanas un bloķēšanas sistēmām.

    Husqvarna Latvija
    20.07.2017 11:44
    Reply to  geksis

    Labdien! Pasaules statistikas dati liecina, ka no aptuveni 10 000 Husqvarna Autmower® robotizētajiem zāles pļāvējiem tiek nozagts viens. Robotizētie zāles pļāvēji tiek aizsargāti pret zādzībām dažādos veidos. Mazliet sīkāk pastāstīsim par aizsardzību pret zādzībām. Katram robotam ir savs PIN kods, kuru zina tikai tā īpašnieks un viņš to jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem var arī nomainīt. Tiklīdz ar robotu tiek veikta kāda darbība, piemēram, tas tiek pacelts vai vēlaties mainīt iestatījumus, 30 sekunžu laikā ir jāievada šis kods, lai veiktu kādu tālāku darbību ar robotizēto pļāvēju. Ja to neizdara, ieslēdzas signalizācija, līdzīgi kā automašīnām. Parasti šis skaņas signāls jau nobiedē zagli un bez PIN koda to nevar izslēgt. Neviens no Husqvarna Automower® robotizētajiem zāles pļāvējiem nespēj darboties bez savas uzlādes stacijas un transformatora. Transformators parasti atrodas iekštelpās, pievienots pie rozetes. Tas nozīmē to, ka zaglim noteikti būs jāvēršas pie autorizēta Husqvarna tirgotāja, kur tam būs nepieciešams iegādāties uzlādes staciju un transformatoru, kā arī atbloķēt PIN kodu, lai robots funkcionētu. Katrs Husqvarna produkts tiek reģistrēts globālā sistēmā ar informāciju par tā īpašnieku. Ja Husqvarna Automower® tiek nozagts, īpašnieks par to paziņo pārdevējam un sistēmā produkts tiek atzīmēts kā zagts. Lai to atbloķētu, ir jānosauc sērijas numurs un drošības kods. Latvijā PIN… Read more »

    geksis
    20.07.2017 14:59

    “Kā arī mobilā telefona lietotne Automower® Connect spēs Jums parādīt precīzas koordinātes, kur atrodas robots.”

    un ja man nav android vai ios (nezinu uz kādām OS programma darbojas, bet spriežot pēc mūsdienu tendencēm tikai šīm divām būs pieejams)?

    Kristaps Skutelis
    20.07.2017 15:15
    Reply to  geksis

    Ja Tev nav Android vai iOS telefons, tad tā kā būtu laiks saprast un pieņemt, ka gar degunu iet daudzi dzīves labumi :)

    geksis
    20.07.2017 19:50

    interesanti kādi? man telefonā vajaga tikai 3 lietas – lai var pazvanīt, aizsūtīt sms (sliktākajā gadījumā whatsap (pieejams wm), mms) un karti, gadījumā, ja apmaldos (kas gandrīz nekad nenotiek (kā teica kāds gudrs cilvēks “nekad nesaki nekad”, tāpēc arī saku, ka “gandrīz”.) vai lai atrastu kādu adresi.

    internetā no maziem ekrāniem nemīlu ložņāt (tāpat to var arī izdarī no wm). spēlītes telefonā nespēlēju. kalorijas neskaitu (endo… kā viņu tur sauca – pieejams arī wm). tv neskatos mazos ekrānos. Kas vēl palika?

    Kristaps Skutelis
    20.07.2017 19:53
    Reply to  geksis

    Pēc Tava komentāra sapratu, ka tīri labprāt no sava telefona gribētu vadīt Automower.

    geksis
    20.07.2017 20:24

    iespējams, bet vai vienas programmas dēļ ir vērts pirkt telefonu, kas nav tās naudas vērts, ko par viņu prasa (zīmols maksā dārgāk nekā pats telefons) vai to, kam fonā darbojas 101 programma, kuras nav vajadzīgas un retam var atslēgt, līdz ar to tālu no rozetes neaiziesi, kā arī bremzē trakāk nekā žigulis ar ieķīlējušām bremzēm, ja ik pa brīdim neuztaisa factory resset. Mans 2 gadus vecais telefons tur ilgāk un darbojas ātrāk bez resetiem, nekā daži labi jaunie modeļi.

    Un pēc visiem aprakstiem šis agregāts itkā darbojas pilnīgi autonomi (ja pareizi sapratu). vienreiz ievadīji visu nepieciešamo un aizmirsi.
    Bet ņemot vērā, ka dzīvoju ciematā un ap māju nav žoga drošības iespējas mani interesē visvvairāk, pirms es vispār sāku apsvērt sava budžeta iespējas. Tas, ka zaglis nespēs izmantot viņu mani uztrauktu mazāk, kā tas, ka nozagšanas brīdī es viņu nespēšu izmantot (nebūs ko izmantot).

    Un tā statistika 1 no 10 000 laikam nav veikta Latvijā, kur zog visu, kas nav piesiets? :)

    LapsiniekaBrālis
    20.07.2017 20:45
    Reply to  geksis

    Kā to saprast, prikt telefonu, kas nav tās naudas vērts? Varbūt tav ieguldītais darbs nav pietiekoši vērt, lai varētu attiecīgi nopelnīt!?

    geksis
    20.07.2017 20:53

    tas nozīmē, ka par viņu prasa par daudz. Ja viņam nebūtu uzzīmēts zīmols otrpus telefona tad viņš maksātu vismaz par 100-200 mazāk ja ne vēl lētāk. Nesaku, ka nav jāatalgo ražotāja darbs, bet šinī gadījumā lauvas tiesa aiziet “gleznotājam”.

    x
    20.07.2017 21:04
    Reply to  geksis

    Nu a kas? A ja Tu būtu tas gleznotājs?
    Turklār kurš Tev liek pirkt “aizgrauzto”? Lai vadītu šo husi pietiek ar viedtālruni kurš maksa max 200Eur! Vai te arī gleznotājam negribi maksāt?
    Nu ok, ja vēlies, pieļauju, ka tam husim var arī tālvadības pulti uztaisīt, varbūt tasTev derētu? x))

    geksis
    20.07.2017 21:10
    Reply to  x

    par neapgrauztajiem ir mana teksta otra daļa. Tas, ka viņu var (vajadzētu varēt) vadīt bez telefona skaidrs, bet šī diskusija par telefonu ir vairāk par to, ka “…Kā arī mobilā telefona lietotne Automower® Connect spēs Jums parādīt precīzas koordinātes, kur atrodas robots…”
    Tātad, ja man viņu nozog un man nav tālruņa ar kādu no divām populārākajām OS, kā viņu atrast? (pēc tam (vai pirms), kad visi lombradi un metāla pieņemšanas punkti būs apstaigāti).

    Laigan šī diskusija joprojām ir tikai teorētiska, jo man, piemēram, nav informācijas vai lietotne tiešām darbojas tikai šajās divās OS.

    Kristaps Skutelis
    20.07.2017 21:18
    Reply to  geksis

    Lai policija meklē to verķi.

    x
    20.07.2017 21:19
    Reply to  geksis

    Nu tad atliek, uzlikt, kādu pretaizdzīšanas iekārtu, ar atsevišķu gps un monitaru.
    Bet ja godīgi, nekāds gps šo neglābs, vismaz ne orģinālais gps – proti ir jau mēģināts apslāpēt signālu, tas nav diezko spēcīgs, ietinot cepamajā follījā bagāžniekā iekša un prom ir….

    Ilze Dobrāja
    21.07.2017 13:19
    Reply to  geksis

    Mums arī nav žoga. Un nez vai kādam ir tāds žogs, kas būtiski atbaidītu iespējamo zagli.

    geksis
    22.07.2017 18:57
    Reply to  Ilze Dobrāja

    ne gluži atbaida, bet samazina potenciālo zagļu skaitu, jo grūtāk ir nozagt, ja jāstiepj vairāki kilogrami pāri žogam un grūtāk pamanīt, ka tur ir ko zagt. Kas gribēs pašu vellu no fortnoksas nozags.

    Husqvarna Latvija
    21.07.2017 11:20
    Reply to  geksis

    Automower® Connect mobilā lietotne ir izstrādāta populārākajām viedtālruņu operētājsistēmām – iOS un Android. Tiesa gan, esam arī padomājuši par tiem, kuriem nav viedtālruņu. Ar Automower® Connect aprīkots Husqvarna robotizētais pļāvējs no lietotāja skatu punkta svarīgākās funkcijas spēs komunicēt arī ar īsziņu palīdzību – būs iespējams saņemt informāciju par robotizētā pļāvēja atrašanās vietu un kļūdu ziņojumus.

    Reklāma