Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo un Nvidia izlaidīs pašbraucošu auto 2021. gadā

    Jaunākie raksti

    Volvo nekad nav klusējis par plāniem izstrādāt pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas, bet tikko cieti paziņots, ka Volvo kopā ar Nvidia izlaidīs pašbraucošu auto jau pēc četriem gadiem. CES 2017 tehnoloģiju izstādes norises laikā Nvidia, ko vairāk pazīstam kā GeForce video karšu ražotāju, paziņoja, ka ir panākts pamatīgs progress autonomu automašīnu tehnoloģijās.

    Nvidia izstrādātā tehnoloģija Nvidia Drive PX spēs būt pilnībā autonoma, kā arī tā piedāvās atvieglot vadītāja ikdienu, kad nav iespējams izmantot autonomu mašīnas pārvietošanos. Nvidia tehnoloģijas informēs par tuvojošos motociklu vai velosipēdu, tāpat automašīnas tehnoloģijas spēs sekot līdzi vadītājam, novērtēt, kur vadītājs vērš skatu u.tml.

    Reklāma

    Nvidia savas autonomu automašīnu tehnoloģijas jau ir sasolījuši Audi, bet ne visi ir stāvā sajūsmā par Nvidia mākslīgā intelekta automašīnām. Mākslīgo intelektu, mākslīgo neironu tīklu un mašīnmācīšanos šobrīd neviens nespēj līdz galam izskaidrot un izprast, jo tehnoloģijas darbība un mācīšanās nav cilvēka roku darbs. Pat Google nespēja izskaidrot, kā Deep Mind AlphaGo spēj uzvarēt cilvēku, jo tehnoloģija patstāvīgi apguva spēles nianses. Nvidia automašīnu tehnoloģijas būtiski atšķiras no konkurentiem – mākslīgais intelekts šajā auto mācījās no īsta autovadītāja.

    Nvidia nespēj izskaidrot līdz galam, ko tieši automašīna ir iemācījusies, kā tā interpretējusi autovadītāja darbības. Neviens nezina, kā tieši Nvidia auto pieņem lēmumus ceļu satiksmē. Nvidia autonomā automašīna uzrādīja līdzvērtīgu braukšanas prasmi kā īsts vadītājs, bet neviens nevar pateikt, kad pienāks kāds kritiskais mirklis automašīnas pašbraukšanas algoritmos, jo neviens nezina, kā tie strādā. Tāpat cilvēks, visticamāk, nespēs atrast un novērst kļūdas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gamer
    30.06.2017 12:00

    būtu labāk Need For Speed ekrānu (logu) uztaisījuši, lai riktīgs fīlings maucot pa ielām!
    Uzliec Carmagedon modi un mauc pa visādiem Pikačū un citiem zvēriem, kas pa ceļu vazājas! :0

    bdjd
    01.07.2017 14:42
    Reply to  Gamer

    pajoli, cerams, ka nositoties nevienu nepanemsi lidz.

    Krotow
    03.07.2017 14:07
    Reply to  bdjd

    Ja vāģis močīšanas laikā stāv uzlikts šķūnī uz klučiem tad lai jau ņemas :P

    x
    30.06.2017 12:48

    šajā rakstā vārds “tehnoloģija” sastopams 10 reizes

    Kristaps Skutelis
    30.06.2017 12:52
    Reply to  x

    Jā, jo šis ir tehnoloģiju blogs. Mēs rakstām par tehnoloģijām.

    x
    30.06.2017 13:08

    viss OK. bet paldies, ka ir arī citi vārdi))

    Edmunds
    30.06.2017 17:43

    Te viens otrs spamo pie katra raksta un vienalga pa tēmu vai nē ! Laikam cer uz aktīvākā spamera balvu gada beigās !

    Lauris
    05.07.2017 20:22

    Ražotāji cenšas integrēt automobiļos dārgās tehnoloģijas, bet kvalitāte viņiem, laikam, kļuvis svešs jēdziens. Arī Japāņi sākuši iet pa šādu ceļu.

    x
    05.07.2017 20:54
    Reply to  Lauris

    dārgās? masām domātā auto neko pa īstam dārgu neiebūvēsi, jo vajag ne tikai montēt bet arī notirgot. par cik pārdod saražoto – tā cita lieta.
    ražotāji cenšas samazināt izmaksas, kas atsaucas uz kvalitāti un ilgmūžību.
    protams, masveida patēriņam nevajag automašīnas, kuras kalpotu 40+ gadus, tāpat kā tv, ledusskapji – jēdzīgāk ir pārstrādāt nokalpojušo un ražot efektīvākas iekārtas, pie nosacījuma ka nākamās paaudzes iekārtas ir vismaz par 1/3 efektīvākas.

    Reklāma