Web Analytics
More
    Reklāma

    Trīs “Nigērijas prinči” saņēmuši 235 gadus cietumā par krāpniecību tiešsaistē

    Jaunākie raksti

    Misisipi štatā ASV trīs nigērieši notiesāti par krāpniecību tiešsaistē, kopā viņi saņēma 235 gadu cietumsodu. Jautrā trijotne ar krāpniecību tiešsaistē izkrāpa desmitiem miljonus dolāru, izmantojot zagtas identitātes, izkrāptas paroles un PIN kodus, kopētas norēķinu kartes utt.

    30 gadus vecais Oladimeji Seun Ayelotan saņēmis 95 gadus cietumā, 31 gadu vecais Rasaq Aderoju Raheem ticis pie veseliem 115 gadiem cietumā, jo abiem piespriests sods arī par naudas atmazgāšanu un krāpnieciskām shēmām, kurās tiek iesaistītas bankas. Trešais dalībnieks saņēmis 25 gadu cietumsodu.

    Reklāma

    Krāpnieciskajās shēmās bija iesaistīts vismaz 21 līdzzinātājs, banda darbojusies kopš 2001. gada. Darbības sākumā banda izmantoja dažādus iepazīšanās portālus un sludinājumus, lai no vientuļiem cilvēkiem izvilinātu naudu ar Western Union un MoneyGram starpniecību. Banda tika arestēta Dienvidāfrikā, bet pēcāk to izdeva ASV tiesībsargājošām iestādēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    26.05.2017 10:38

    Diez, cik tādu “Nigērijas mantojums” tēlu vēl pasaulē darbojas! Spriežot pēc tā, ka ik pa brīdim viņi tiek cauri pasta spam filtriem, daudz!

    Skābene
    26.05.2017 11:08
    Reply to  as

    Ja nav ko darīt, ir diezgan jautri ar viņiem sarakstīties! Brīdī, kad viņi prasa veikt samaksu par juridiskajām formalitātēm mantojuma sakārtošanai var uzrakstīt, ka tu nelieto bankas, lai nemaksātu nodokļus, bet naudas ir daudz un esi jau piekrāmējis savam āfrikas draugam pilnu čemodānu ar naudu, tik tāda sīka vienība, ka āfrikas draugam ir pašam jāatbrauc uz Latviju, Uz Šiekurkalna 1 šķērslīniju uz 7 stāvu un jāpiesaka naudas saņemšana. :)

    Reklāma