Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki sola 3D hologrammu attēlus viedtālruņos

    Jaunākie raksti

    Hologrammu tehnoloģijas vienmēr bijušas milzīgas, bet tas mainīsies, jo ir izveidoti vairāki jauni, gaismu lauzoši un atstarojoši materiāli, kas varētu ļaut pavisam drīz hologrammu tehnoloģijas ievietot viedtālruņos un arī brillēs.

    Melburnas Universitātes pētnieki ir atraduši iespēju, kā iegūt no ekrāna izstarotās gaismas 3D hologrammas attēlus. 3D hologrāfisko attēlu veidojošā tehnoloģija ir tikai 60 nm bieza, kas to ļauj izvietot viedtālruņa ekrāna aizsargstiklā. Turklāt 3D hologrammas attēls būs redzams ar neapbruņotu aci. 3D hologrammu attēlus veido no vismaz diviem krustojošiem lāzeru stariem.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka 3D hologrammu tehnoloģijas viedierīcēs noderēs dažādu jomu profesionāļiem, piemēram, ārstiem un ārstu apmācībai, armijai un pilotiem. Ja kāds atradīs 3D hologrammu pielietojumu ikdienā, tad arī tavā aiznākamajā viedtālrunī gan jau būs kas līdzīgs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    23.05.2017 12:07

    Fīča jau kruta, itkā… bet manuprāt – tā ir no sērijas: Senie sapņi par nākotni – kas kādreiz likās nereāli kruta, bet mūsdienās diezgan bezjēdzīgi. Nišas produkts – gluži tāpt kā videozvans, 3D TV, u.t.t.

    Prusljix
    23.05.2017 13:44
    Reply to  Uldis M.

    Liec mierā videozvanu! ;)

    Lapsinieks
    23.05.2017 14:28
    Reply to  Prusljix

    aga. japōņi sarunājās tikai ar videozvana starpniecību. un skatās tv telefonos. visur un visu laiku.

    Artanis
    24.05.2017 00:41

    Es pieņemu, ka visticamāk atkal mārketinga hype un bišku pārspīlēta vizualizācija redzama tajā video. Es pieņemu, ka visticamāk ar ‘hologrammu’ visdrīzāk vajadzētu saprast līdzīgu efektu, kā jau sen jo sen atpakaļ iznākušajā HTC Evo un Nindendo 3DS – kad bilde ir redzama “iekš” displeja, nevis “virs” displeja.

    xxx2
    24.05.2017 13:56

    hmm, te kaut kas nav tīri!
    Atceros hologrammas no bērnības, bija savā laikā izstāde Rīgā.
    Galvenā problēma hologrammai ir tā, “bilde” tiek veidota vienā krāsā – tajā krāsā, kāda viļņa garuma lāzers tika izmantots pie hologrammas uzņemšanas un vēlāk attēlošanas! Līdz ar to visas tās hologrammas jancīgi izskatījās! Viņas pat nebija melnbaltas, bet tādas sarkanīgas..
    Nē nu moš var ar trīs lāzeriem vienlaicīgi uzņemt (RGB)….

    Reklāma