Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple apsola iPhone izejmateriālus vairs neiegūt, izrakņājot Zemes dzīles

    Jaunākie raksti

    Apple vismaz vārdos ir viens no visagresīvākajiem dabu aizstāvošajiem tehnoloģiju uzņēmumiem. Apple ir plašs materiālu atkārtotas izmatošanas programmu klāsts, bet vēl arvien iPhone, iPad un MacBook tapšanai nākas iegūt derīgos izrakteņus.

    Tehnoloģiju gigants ir paziņojis negaidītu plānu – pilnībā pārtraukt derīgo izrakteņu ieguvi, kas saistāma ar Apple ierīču izgatavošanu. Apple 2017. gada Environment Responsibility Report norāda, ka viedierīču un datoru uzbūvē tiks izmantoti tikai atkārtoti pārstrādāti materiāli – alumīnijs, varš, alva un volframs.

    Reklāma

    Ir tikai viena maza, niecīga niansīte – Apple šobrīd nav plāna, kā to paveikt. Uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka Apple pieturēsies pie izziņotā plāna izveides un izpildes tuvāko gadu laikā. Protams, ir daži materiāli, kas nav atkārtojami izmantojami. Vislielākās raizes sagādās litija akumulatori – tos nu nekād nevar iegūt, neizrakņājot planētas dzīles.

    Iepriekš Apple apgalvoja, ka tiekot stādīts mežs, kur tiks iegūti materiāli ierīču iepakojuma izveidei, tāpat pārstrādei nodotos iPhone izjauc speciāls robots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    24.04.2017 09:22

    “… tiek stādīts mežš…” Kaut kad burinieku laikos dāņi Bornholmā iestādīja mežu, lai būtu no taisīt kuģus. Tagad vismaz ir smuks mežš :D Jo tad, kad koki izauga, kuģus no koka vairs netaisīja.

    x
    24.04.2017 09:43

    >atkārtotas izmatošanas

    izmatot un pasūtīt )

    x
    24.04.2017 09:47

    ja negrib rakņāt no zemes litiju, var uztaisīt eplus lietošanai tikai ar vadu.
    domāju, ka daudzi pavilktos. sēdi kafūzī ulmaņbiksēs ar molekulāro smūtiju uz galda, airs iesprausts rozetē, ir sajūta ka esi ticis prom no lohiem visapkārt…..

    Krotow
    25.04.2017 21:15
    Reply to  x

    … un apkārt tikai tādi lohi kā pats :D

    digitalk
    25.04.2017 22:13
    Reply to  Krotow

    … tikai aizletes personāls staigā ar kautrīgi nodurtām acīm un brīvos brīžos paslepus pablenž andrītī… :))

    cūkmens
    24.04.2017 10:55

    No kā taisīts tavs Iphone!? No atkritumiem! Eu, vot tas ir kruta!

    x
    24.04.2017 11:41
    Reply to  cūkmens

    atkritumi bija un ir viens no mafijas biznesiem, un apsaimniekojot smakojošus atkritumus šie cilvēki ir tikuši pie lielas naudas – kas, kā zināms, neož!

    tāpēc, lai par cik netīru ražotni mēs runātu, visu izšķir atbilde uz jautājumu “cik ar to var nopelnīt?”

    Alex
    24.04.2017 17:36
    Reply to  cūkmens

    par atkritumiem tu maksā, dažās valstīt tev vēl tie ir obligāti jāšķiro. Pēc tam atkritumu apsaimniekotāji tikai pārdod jau sasķirotu produkciju nepatēŗējot necik cilvēkresursus. Plus vēl jau visādas valsts dotācijas utt.

    Lapsinieks
    24.04.2017 17:44
    Reply to  Alex

    ne tikai par atkritumiem. mums vēl ir arī iepakojuma nodoklis cenā. tāpēc (lai onkuļi, andris tai skaitā) arī šķiro un pārstrādā. esmu pilnīgi pret šķirošanu pie šāda uzstādījuma.

    Archall
    25.04.2017 10:28

    Pašlaik jau izskatās, ka tas viss zaļums no Apple ir vairāk mārketinga BS nevis kas praktisks. Šobrīd viņi pārstrādā ļoti nelielu daudzumu no visām saražotajām iekārtām. Ar tām iekārtām, ko viņi paši ne pārstrādā apjoma dēļ Apple slēdz līgumus ar citiem pārstrādātājiem ar nosacījumu, ka visas tās ierīces tiks samaltas resursu iegūšanai. Un tur cilvēki samaļ pat vairākus simtus dārgas iekārtas, kas salabotas maksātu pie 1000$. Saprotu, ka 10 gadus vecs telefons maz vairs kam ir vajadzīgs un tas nedrīkst nonākt kādā grāvī vai miskastē. Bet viņi iznīcina arī 5 gadi vecus datorus, kas ir jaudīgāki par jauniem lētajiem datoriem.

    Reklāma