Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pievēršas mežsaimniecībai

    Jaunākie raksti

    Apple, uzņēmums, kas nekādi nespēj vienoties par kopēju uzlādes un datu kabeļu standarta izmantošanu ar citiem viedierīču ražotājiem, pēdējo gadu laikā vismaz publiskās runās ir kļuvis aplam zaļš. Izbūvēti vairāki datu centri, kas tiek darbināti ar atjaunojamiem energoresursiem, jaunā Apple mājvieta Campus 2 izmantos ūdeni otro reizi, lai laistītu augus.

    Jaunākā Apple eko-iniciatīva ir vērsta uz mežu saglabāšanu. Uzņēmums ASV teritorijā iegādājies 36 000 akrus (ap 15 000 ha) mežus, kur iegūs nepieciešamos kokus, lai nodrošinātu savu preču iepakojuma ražošanu. Apple norāda, ka kopējā mežu platība pārsniedz Sanfrancisko teritoriju. Uzņēmums plāno veidot mežus, kuri dod nepieciešamo koksni, bet tie netiek noplicināti.

    Pirmo reizi izmantoto papīru Apple iegūs tikai un vienīgi no sava meža. Otrreizējās pārstrādes papīru gan nāksies iegādāties no citiem uzņēmumiem. Šī gada sākumā Tims Kuks jau bija apsolījis, ka Apple turpinās veidot saules paneļu laukus enerģijas iegūšanai, kā arī Apple produkcijā tiks izmantots minimāls iepakojuma materiālu daudzums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    17.04.2015 14:52

    Un uz katras šādas ziņas par Apple man prātā nāk doma, ka tomēr visi telefoni tiek ražoti Āzijā, kur cilvēki tiek nodarbināti ne pārāk cilvēcīgos apstākļos..

    17.04.2015 15:16
    Reply to  Kaspars

    It kā jau Apple ar to cīnās. Mums bija apkopojums, kā šiem ar to veicas!

    http://kursors.lv/2015/02/13/apple-vel-arvien-nespej-nodrosinat-pienacigus-darba-apstaklus-rupnicas/

    Kaspars
    17.04.2015 16:24
    Reply to  Artis Abols

    Diezgan kūtri un negribīgi cīnās, un nemaz ar tik labi jau viņiem šajā lauciņā neveicās.
    Apple! Tas ir pasaules bagātākais uzņēmums, pieņemu, ka ja viņi vēlētos, tad ar vienu rokas mājienu tur viss Ķīnā sakārtotos.

    Sliktais
    17.04.2015 16:40
    Reply to  Kaspars

    Ķīna ir Ķīna un ASV vienmēr ir interesējusi peļņa.
    Lai kā lielās kompānijas nemēģinātu iežēlināt starptautisko sabiedrību, nu nepierādīs ka tām rūp cilvēku veselība.
    Kādam ir jāstrādā vaiga sviedros un jāmirst badā, lai kāds varētu turēt rokā smuku “trubu” un braukt ar smuku jahtu.Tā tam būs būt.

    Kaspars
    17.04.2015 17:06
    Reply to  Sliktais

    Uzņēmējdarbībā ir tāds jēdziens kā “Korporatīvā Sociālā atbildība”, un ir uzņēmumi, kas tiešām parāda to, ka tiem rūp ne tikai apkārtējie cilveki un cilvēktiesības kā tādas, bet arī apkārtējā vide (iedomājies?!) un manuprāt, Apple, ir tāda kompānija, kas naudu ir saraususi gana daudz un, sava tēla spodrināšanai šādā veidā, varētu atvēlēt kādu procentu no savas peļņas

    Pavisam sliktais
    19.04.2015 00:36
    Reply to  Sliktais

    Ir piedāvājums – neražot Ķīnā. Veram ciet rūpnīcas! Pārceļam uz Ameriku un Eiropu. Tas noteikti padarīs ķīniešu vēderus pilnākus, jo bez darba taču varot vairāk apēst…

    davfreim
    17.04.2015 17:49

    Apple ir praktiski vienīgā kompānija, kura vispār kaut ko dara lietas labā, problēma ar ražošanu ārpus Ķīnas nav tajā, ka tas būtu dārgāk utt., Ķīnā darbaspēku noorganizē ātri, ārpus Ķīnas nav iespējams vienuviet dabūt tik daudz strādnieku ātrā laika periodā, tā ir galvenā problēma.

    Apple detaļas netiek ražotas Ķīna, telefoni tur tiek likti kopā, komponentes tiek ražotas pa visu pasauli, ne tikai ķīnā, ir daļa, ko ražo Ķīnā, bet dauz ko ražo arī ASV un Eiropā.

    Atgādināšu, ka pārējie lielie tirgus spēlētāji nedara praktiski neko un viņiem tiešām gandrīz viss tiek ražots Ķīnā, bet tas jau vienalga visiem, nav jau Apple, tad jau nav jēgas knābāt.

    Starpcitu Apple arī Ķīnā būvē saulespaneļu “fermu”.

    17.04.2015 19:23
    Reply to  davfreim

    Tur bija kaut kāda saistība ar litija atradnēm. Ja nemaldos, Ķīna jēlu izejvielu eksportam uzlikusi milzīgus nodokļus, lai visu pārstrādātu uz vietas (izmantojot vietējo darbaspēku, kā pie mums mēdz teikt – pievienotā vērtība) un tikai jau gatavs litija akumulators ir pietiekami lēts, lai to izvestu no Ķīnas.

    Reklāma