Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple otrreizējā pārstrādē gada laikā iegūst 40 miljonus dolāru zeltā

    Jaunākie raksti

    Apple ziņo, ka gada laikā, pārstrādājot atgrieztās un novecojušās ierīces, iegūts zelta 40 miljonu dolāru vērtībā. Apple no vecajām ierīcēm ieguva aptuveni tonnu zelta un pamatīgu apjomu ar citiem viedierīču uzbūvē izmantotajiem metāliem – varu, cinku, alvu, niķeli un sudrabu.

    Apple iPhone pārstrādei izveidots speciāls viedtālruņu izjaucējs robots Liam, kas ir spējīgs sadalīt detaļās 1.2 miljonus iPhone gadā. Tādējādi tiek atdalītas komponentes, lai maksimāli efektīgi būtu iespējams atgūt vērtīgos materiālus. Liam robota prototipi jau šobrīd darbojas Kalifornijā un Nīderlandē.

    Sagaidāms, ka Apple turpinās attīstīt dažādas zaļās tehnoloģijas viedierīču tapšanā, datu centru uzturēšanā un pārdošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    19.04.2016 10:02

    Okei… Skaidri un gaiši saprotams, ka tas ir bullshit`s par to, ka Apple tagad baigi satraucas par neatjaunojamo dabas resursu glābšanu, saudzēšanu utt… Tak muļķim skaidrs, ka otrreizēji pārstrādājot ierīces, tiek iegūtas vajadzīgas izejvielas, lai turpinātu ražot jaunas ierīces, tādējādi samazinot izmaksas uz jaunu izejvielu iegādi, kas noteikti ilgtermiņā ir ļoti izdevīgi.
    Ties gan malači, ka viņi sāk piekopt šādu principu, jo tas ir tas, ko vajadzētu darīt it visās nozarēs. Ja ir ko atgūt no izlietotā, tad to vajag laist apritē atkal un atkal un atkal un atkal, tādējādi mazinot kopējo atkritumu daudzumu un lieki neizšķērdējot dažādus neatjaunojamos izrakteņus.

    Reklāma